Prunus groenblijvend
Wintergroene topper met een luxueuze uitstraling.
Een groenblijvende Prunus geeft het hele jaar, ook in de winter, kleur aan je tuin. Jaarrond bewonder je diepgroene bladeren met een prachtige glans, die je tuin een luxueuze uitstraling geven. Een wintergroene Prunus is ideaal als haagplant te gebruiken, maar ook als solitair een blikvanger in de tuin!

Prunus groenblijvend

Van hoog naar laag sorteren

Prunus groenblijvend

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Prunus groenblijvend kopen

Een groenblijvende Prunus voorziet je tuin het hele jaar door van een mooie, luxueuze uitstraling. Deze populaire plantensoort heeft schitterende glanzende bladeren met een diepgroene kleur. Er zijn veel verschillende groeivormen bij ons beschikbaar. Of je nou op zoek bent naar een stijlvolle haagplant, struik, halfstam, bolboom of leiboom, we weten de juiste match voor je te vinden. Combineer een aantal van deze soorten met elkaar en creëer zo een prachtige wintergroene tuin!

 

  • Haagplant: Portugese Laurier haag, Rotundifolia, Laurier Caucasica
  • Struik: Rotundifolia
  • Halfstam: Laurier op stam ‘Mano’, Laurierkers ‘Gajo’, Laurierkers op stam ‘Otto Luyken’
  • Bolboom: Bol Laurier Etna, Bol Laurier Angustifolia
  • Leiboom: Leilaurier

 

Ben je op zoek naar een groenblijvende aanvulling met een stijlvolle uitstraling? Je nieuwe groenblijvende Prunus online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je Prunus uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

Prunus groenblijvend verzorgen

Het verzorgen van de Prunus is vrij simpel. Geef hem het eerste jaar na aanplant regelmatig water, zodat je plant/boom goed kan wortelen. Voor de meest intens groene bladkleur, en om de groei van je Prunus te stimuleren, raden wij je aan om hem ieder jaar te voorzien van organische mest, bijvoorbeeld Kieseriet van DCM. Naast water en voeding is snoei ook onderdeel van een goede verzorging, daarover lees je meer in onderstaande alinea. 

 

Prunus groenblijvend water geven

Het geven van water is vooral het eerste jaar na aanplant belangrijk. Dit eerste jaar heeft je plant/boom nodig om goed te kunnen wortelen in de tuingrond, zodat hij zichzelf later kan gaan voorzien van water. Geef je Prunus iedere week wat water, tenzij het al veel geregend heeft. In de lente en de zomer is het vaak warm en droog, geef dan ook vaker water. Probeer de grond altijd licht-vochtig te houden. Na het eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij langere perioden van warmte en droogte.

 

Prunus groenblijvend snoeien

Hoe vaak je jouw Prunus moet snoeien, ligt aan de groeivorm. Als je een hele strakke Prunus haag wilt, kun je het beste twee keer per jaar snoeien. Een bolvorm of halfstam hoef je juist maar één keer per jaar te snoeien, omdat deze niet super strak in vorm gehouden hoeft te worden. Hoe je jouw variant het beste kunt snoeien, vind je allemaal terug op de bijbehorende productpagina. Voor alle groeivormen geldt in ieder geval dat je alle dode, beschadigde of zieke takken het beste volledig kunt verwijderen.

 

Prunus groenblijvend planten

Het vinden van een geschikte plaats is voor de groenblijvende Prunus heel makkelijk. Deze topper groeit namelijk in zowel zonlicht als schaduw! Probeer wel een enigszins beschutte plek aan te houden. Qua grondsoort is de Prunus niet kieskeurig, zolang de bodem voedzaam en goed vochtdoorlatend is, zal hij goed kunnen groeien. Om zeker te zijn van de beste start voor jouw wintergroene Prunus, raden we je aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze grondsoort zit vol voeding én maakt je tuingrond heerlijk luchtig, waardoor je zeker weet dat het water goed afgevoerd kan worden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00