Laurierkers 'Gajo'

Prunus laurocerasus 'Gajo'

v.a.: € 39,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.9m, Totaal hoogte --
Op aanvraag
€ 39,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Prunus laurocerasus Gajo is een echte ‘alles kunner’. Deze laurierhaag kan als bodembedekker en als sierheester gebruikt worden. De Gajo is wintergroen en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen. Hij is prachtig als bodembedekker, maar ook in een pot op het balkon of terras. Voor deze laurier vind je altijd wel een geschikte plek!

Onze voordelen:

De Prunus laurocerasus Gajo staat in Nederland ook wel bekend als de Laurierhaag Gajo. Deze Prunus is een mooie compacte heester. De Gajo wordt vaak gebruikt als halfhoge bodembedekker of als halfstam in een pot. Zo kan de Gajo overal wel groeien! Plaats hem in de tuin óf op het terras of balkon. In het voorjaar bloeit de 'Gajo' met een mooie witte bloemen in opstaande trossen. Het is een sterke plant die niet gevoelig is voor ziektes. Het is een gemakkelijke plant in onderhoud. De beste standplaats is zon of half zon. De Gajo is niet alleen winterhard maar ook wintergroen! Zo geniet je het hele jaar door van een groen uitzicht! 

Lees meer

Bemest de laurier in het voorjaar. Het groeiseizoen staat voor de deur en dan heeft de laurier de meeste baat bij bemesting. Gebruik hier voor het biologische middel Vivimus universeel! De Gajo hoeft niet per se gesnoeid te worden, maar om een bepaalde vorm te behouden kun je tot twee keer per jaar de Gajo snoeien. Snoei niet tijdens vorst. De beste tijd om te snoeien is april en september. Gebruik altijd schoon en scherp gereedschap.

Lees meer

De Gajo staat liever niet in een te natte bodem. Zorg daarom voor een goed doorlatende grond. Tijdens droge periodes is het raadzaam om de plant van water te voorzien. Geef geen water tijdens vorst. Geef water wanneer de grond er droog uit ziet. Tijdens erg warme en droge perioden kun je twee tot drie keer per week water geven. Je mag dan niet alleen de bodem water geven, maar ook het blad besproeien. Doe dit alleen als er geen felle zon op de Laurier staat. Het blad kan anders lelijk worden.

Lees meer

De Gajo Laurier kan zowel in een pot als in de volle grond goed groeien. Plant de laurier bij voorkeur op een zonnige- of halfschaduw standplaats. Graaf een ruim gat dat net iets breder en dieper is dan de wortels of kluit van de boom. Maak de grond goed los. Meng een halve zak Vivimus met de uitgegraven grond. Plaats de Gajo in het gat. Vul het op met de gemengde aarde. Druk goed aan en geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laurierkers 'Gajo'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!