Laurierkers op stam 'Otto Luyken'

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

v.a.: € 39,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.9m, Totaal hoogte --
Nee
€ 39,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De ‘Otto Luyken’ is een prachtige winterharde én wintergroene Laurierkers. Hij heeft prachtige donkergroene, glanzende bladeren die wat spits toelopen. Ook bloeit hij twee keer: één keer in het voorjaar en één keer in het najaar.

Onze voordelen:

De Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’, bekend als Laurierkers ‘Otto Luyken’, heeft prachtige donkergroene, glanzende bladeren die wat spits toelopen. Dit bijzondere boompje bloeit maar liefst twee keer per jaar! Vanaf januari kun je de witte bloemknoppen al zien, deze openen zich in mei tot prachtige én geurende witte bloempluimen. In het najaar kan er een nabloei komen. De bloemen uit deze nabloei zijn zwart van kleur (en giftig). Dit prachtige boompje is bovendien winterhard én wintergroen, en blijft dus het jaarrond aantrekkelijk. 

Ben jij ook zo gecharmeerd van deze bijzondere laurierkers? Je kunt de Laurierkers Otto Luyken online kopen via onze webshop, of kom je eigen boompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Deze Otto Luyken is eenvoudig te verzorgen. Deze winterharde en wintergroene topper kent qua verzorging geen bijzonderheden, zolang hij voldoende water en voeding heeft zal hij goed kunnen groeien en bloeien. Plant je deze Laurierkers in de volle grond? Of houd je hem in een plantenbak? Probeer de grond (vooral in de lente en zomer) licht-vochtig te houden. Stimuleer de groei en bloei van deze Prunus door hem ieder voorjaar te bemesten. De Laurierkers Otto Luyken bemesten is bovendien goed voor zijn gezondheid!

Een groot voordeel van deze Otto Luyken is dat hij geen snoei nodig heeft. Wil je dit boompje kleiner én mooi in model houden? Kies dan wel voor een jaarlijkse snoeibeurt. De Laurierkers Otto Luyken snoeien kun je het beste doen na de bloei. Zorg er wel voor dat je snoeischaar of zaag goed schoon én scherp is. Hiermee voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je Laurierkers.

Lees meer

Hoe vaak en hoe lang je deze Laurierkers moet bewateren, is afhankelijk van de manier waarop je deze plant houdt:

Zet je dit boompje in een plantenbak? Dan is het belangrijk om ieder jaar weer - vooral in de lente en zomer - wekelijks wat water te geven. Is het erg warm buiten? Geef dan 2 tot 3 keer per week wat water. Probeer de grond licht-vochtig te houden.

Plant je dit boompje in de volle tuingrond? Dan is het belangrijk om het eerste jaar wekelijks water te geven, met name in het groeiseizoen (lente en zomer). Deze tijd heeft je boompje nodig om goed te kunnen wortelen in de tuingrond, zodat hij zichzelf later kan voorzien van water. Is het erg warm en droog buiten? Geef gerust 2 tot 3 keer per week water. Na het eerste jaar hoef je alleen nodig water te geven bij langdurige warmte en droogte.

Lees meer

Deze bijzondere Laurierkers is heel makkelijk aan te planten, omdat hij vrijwel geen vereisten heeft voor de tuingrond en standplaats. Deze topper groeit in zowel zonlicht als schaduw, op een enigszins beschutte plek. Verder groeit de Otto Luyken in vrijwel iedere grondsoort, zolang de bodem goed vochtdoorlatend is en genoeg voeding bevat. Blijft er water stilstaan op je tuingrond? Of wil je gewoon zeker zijn van de beste start voor jouw Laurierkers op stam? Meng dan wat speciale aanplant grond door je tuingrond. Aanplant grond maakt je bodem lekker luchtig, waardoor overtollig vocht goed weg kan zakken, én het zit ook nog eens vol met voeding!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laurierkers op stam 'Otto Luyken'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!