Bol Laurier Etna

Prunus Laurocersus Etna

v.a.: € 47,50

Formaat
Stamhoogte Halfstam, Totaalhoogte 130-150cm
Op aanvraag
€ 47,50
Stamhoogte Hoogstam, Totaalhoogte 230-250cm
Op aanvraag
€ 72,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Laurier Etna is een compacte lauriersoort die het hele jaar groen blijft. Deze boom is redelijk winterhard en heeft diepgroene, glanzende bladeren. In de bloei heeft de Etna witte bloemen die in pluimen groeien. De bol is goed in model te houden met twee maal snoeien per jaar.

Onze voordelen:

De Bol Laurier heeft een zeer compacte groei en is het gehele jaar groenblijvend. De Bol Laurier Etna geeft aan het einde van het voorjaar of begin van de zomer witte geurende bloemen. De bloemen van de Bol Laurier Etna groeien in opstaande pluimen. De bladeren van de Bol Laurier Etna zijn wanneer ze net uitlopen bronskleurig maar al snel zullen ze verkleuren naar diep groen en glanzend. Bij bomenenzo kunt u veel verschillende bol bomen kopen. Ook verkopen wij verschillende soorten Laurier bomen zoals: Laurier Novita, Bol Laurier Angustifolia, Portugese Laurier.  U kunt uw bolboom nu makkelijk en snel online kopen of kom langs op onze kwekerij. U kunt uw boom laten bezorgen door onze eigen bezorgdienst en door ons laten aanplanten.

 

Lees meer
De Bol Laurier kunt u het best twee keer per jaar snoeien, zodat de strakke bol vorm behouden blijft. Gebruik voor de snoei het liefst een snoeischaar. Het gebruik van een heggenschaar raden wij af, omdat deze dwars door de bladeren heen knipt, en er zo lelijke ingedroogde randen kunnen ontstaan.
Lees meer
Na het poten en in droge perioden is het belangrijk om uw Bol Laurier regelmatig water te geven. Zo voorkomt u uitdroging.
Lees meer
De Bol Laurier kunt u planten op een zonnige of half schaduw plaats. De Bol Laurier groeit op alle bodemsoorten.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Bol Laurier Etna op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Etna om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bol Laurier Etna
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!