Wijndruiven
Maak ook je eigen wijn met deze zeer sappige toppertjes.
Wijn maken met druiven uit eigen tuin, het kan! Wijndruiven zijn het ideale ras om wijn van te produceren. De struiken zijn winterhard, onderhoudsvriendelijk en zelfbestuivend, waardoor een wijndruif geschikt is voor iedere tuin en tuinier. Onze wijndruiven komen in veel verschillende soorten en smaken. Waar ga jij voor: rood, wit, zoet of droog?
Wijndruiven
Van hoog naar laag sorteren
Wijndruiven
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Wijndruiven kopen

Wijndruiven komen in veel verschillende soorten en met ieder een unieke smaak. Denk bijvoorbeeld aan de populairste druivenrassen Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Grigio, Pinot Noir, Pinot meunier, de bekendste rode wijn Merlot, Grenache Blanc, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Ruby Cabernet, Grüner Veltliner, Pinot Grigio Gris, Muscat bleu, Petit manseng, Sankt Laurent en Chenin Blanc. De blauwe druiven, witte druiven of rode druiven en bijbehorende wijnsoorten zijn geliefd bij velen. Het ras bepaalt natuurlijk de kleur van de wijn en smaak van de wijn, maar ook het klimaat en de rijping. Wijn worden geproduceerd over de hele wereld, maar de meeste wijnen die we drinken komen oorspronkelijk uit Frankrijk, Spanje, andere Zuid-Europese landen, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Wist je dat je ook in eigen tuin een wijndruif kunt laten groeien? Bij Bomenenzo.nl kun je kiezen uit een ruim assortiment van druiven. Veel van deze druiven zijn zowel geschikt als consumptie druif en als wijndruif, zoals de Vitis vinifera ‘Himrod’ of ‘Bianca’. Kies uit een witte druif, blauwe druif of juist een rode druif. Druiven zijn zelfbestuivers. Dit betekent dat je maar één plant nodig hebt om vruchten te kunnen groeien. Voor een druivenstruik kun je in elke tuin wel een plekje vinden!


Wijndruiven kopen bij Bomenenzo.nl

De verschillende soorten druiven groeien allemaal op hun eigen manier, met een eigen rijptijp. Op elke product pagina staat meer informatie over elk soort. In het voorjaar zal de struik in bloei staan. De kleine bloemetjes geuren heerlijk en sieren de tuin. Na de bestuiving zullen er dan ook druiventrossen gaan vormen. Wijndruiven zijn er in vele verschillende vormen, kleuren en smaken. Alle druiven in deze categorie zijn geschikt om heerlijke wijn van te maken. Tevens zijn veel van deze druiven ook geschikt voor directe consumptie, waardoor u alle kanten op kunt! De struiken zijn winterhard en zelfbestuivend. De wijndruif staat het liefst op een zonnig plekje in een goed doorlatende grond. Een plekje op het zuiden tegen bijvoorbeeld een muur of schutting is ideaal.

Wat is jouw favoriete wijn? Complexe wijnen met een volle smaak, nieuwe rassen, een droge wijnsoort, zoals een rode wijnsoort of droge witte wijn als droge wijn, of ben je meer van zoete wijnen, zoals sommige witte wijnen, rosé wijn of een mousserende wijn? Geserveerd met kaas, chocolade of fruit (tropisch fruit, rood fruit als zwarte bessen, frambozen, pruimen)? Met een druivenstruik in je tuin is het mogelijk om zelf wijn te produceren. Hoe leuk is dat? Zorg voor de juiste leefomstandigheden van je struik en verdiep je in de wereld van het wijn maken met een blauwe druivensoort, witte druivensoort of rode druivensoort.

TIP: Bij Bomenenzo.nl koop je niet alleen verschillende soorten druiven, maar ook vele andere bomen en planten. Zo hebben wij ook groenblijvende bomen, mediterrane bomen, leibomen, laanbomen, kant-en-klaar hagen, tuin planten en nog veel meer! Kijk rustig rond op onze website om jouw Mediterrane tuin compleet te komen of breng gezellig een bezoekje aan onze kwekerij in Lienden. Je favorieten producten bestel je snel en gemakkelijk via de webshop. Bij online bestellingen vanaf €300,- profiteer je van gratis verzending. Natuurlijk kun je jouw bomen en planten ook gratis afhalen. Tip: Bestel je online, kies dan voor een account aanmaken. Op deze manier kun je je bestelling volgen en handel je een eventuele volgende bestelling nog sneller af. Een offerte aanvragen, bijvoorbeeld voor onze zakelijke klanten, kan tevens via de website. Hier vind je ook onze algemene voorwaarden en meer informatie over het bestellen en onze kwekerij.

Wijndruiven verzorgen

Het verzorgen van een druivenstruik is erg eenvoudig. Geef de aangeplante druif in het voorjaar en in de zomer organische mest. De druif groeit hierdoor sterker en zo kun je genieten van heerlijke druiven. Ook is het verstandig om twee keer per jaar de struiken kleine snoeibeurt te geven. Zorg daarnaast dat de plant niet uitdroogt en voldoende water krijgt. Geef tijdens extreme droge en warme periodes dan ook extra water. Zorg er echter wel voor dat de struik niet continu in dat staat , dit kan wortelrot veroorzaken.


Wijndruiven snoeien

De wijndruif struik kan twee keer per jaar gesnoeid worden. Rond januari/ februari, wanneer het droog en vorstvrij is, kun je de eerste snoei uitvoeren. Tijdens deze snoei kun je oudere takken weg snoeien tot 3 à 4 knoppen. De volgende snoei kan in juni gebeuren. Tijdens deze zomer snoei kun je blaadjes weg knippen die voor de druiventrossen hangen. Hierdoor krijgen de trossen meer licht waardoor ze goed kunnen rijpen. Een druivenstruik kan last krijgen van ziektes of plagen, dit is te voorkomen door aangetaste bladeren snel weg te halen.


Wijndruiven planten

Het aanplanten van een druivenstruik kan het best op een zonnige en beschutte plek gebeuren. Een plekje op het zuiden tegen bijvoorbeeld een schutting is een goed idee. Houd tijdens het planten rekening met het feit dat de plant zowel in de hoogte als in de breedte zal groeien, zorg er dus voor dat hij genoeg ruimte heeft. De grond dient goed vocht doorlatend te zijn zodat er geen water in de grond blijft staan. Zorg dus voor een goede afwatering. Graaf een gat dat 5 à 10 cm breder en dieper is dan een wortels van de plant. Meng de uitgegraven aarde met Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zorgt ervoor dat de struik de benodigde voedingsstoffen krijgt om goed te kunnen groeien. Zet de struik recht in het aan plantgat en vul deze op met de gemengde aarde. Druk de grond stevig aan en geef de aangeplante blauwe druiven, rode druiven of witte druiven voldoende water. Geef de aangeplante druif direct erna water, zodat de jonge plant snel gaat wortelen en groeien.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00