Bamboe
Sterk, exotisch én bovenal wintergroen.
Creëer een tropische sfeer in de tuin zonder zorgen met Bamboe. Dit bijzondere lid van de grassenfamilie is van nature oersterk, onderhoudsvriendelijk en zeer sfeervol. Met zijn karakteristieke stengels schittert de Oosterse schoonheid als solitair of als natuurlijke, wintergroene haag in je tuin, op je terras of balkon. Je kunt kiezen voor woekerende soorten (zoals de Bamboe phyllostachys), maar ook voor niet-woekerende soorten (zoals de Fargesia), die je makkelijk in toom houdt.

Bamboe

Van hoog naar laag sorteren

Bamboe

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bamboe kopen

Bamboe is een mooie, sterke plant die iedere tuin een prachtige, tropische uitstraling geeft. Hij behoort officieel tot de grassenfamilie en is een soort die snel groeit in de volle grond. Sommige soorten Bamboes schitteren ook heel mooi in een pot of bak. Ideaal voor op je terras, dakterras of balkon! Er bestaan talloze soorten en cultivars in vele maten, waardoor ze zowel in grote tuinen als kleine tuinen zijn toe te passen. Wij verkopen woekerend Bamboe en niet woekerend Bamboe. De Bamboe Fargesia murieliae bijvoorbeeld woekert niet en is ook weer makkelijk te verwijderen wanneer deze te groot wordt. Deze soort wordt veel in Nederland verkocht en groeit in pollen. Dit in tegenstelling tot andere soorten Bamboes, waarvan de wortels onder de grond woekeren en op een andere plaats weer bovenkomen om halmen te vormen. Met een of meerdere Bamboes waan je je in exotische sferen!

TIP: Wist je dat je Bamboe ook in een pot kunt houden en kunt laten schitteren op het terras of balkon? Combineer de Bamboe plant met andere Mediterrane bomen en planten en creëer een zuidelijke sfeer in de tuin!

 

Bamboe kopen bij Bomenenzo

In onze webshop kun je Fargesia Bamboe kopen tegen een scherpe prijs. We hebben diverse soorten in het assortiment, zowel woekerend Bamboe als niet woekerend Bamboe. Bekijk onze soorten Bamboe hieronder en vind door middel van product vergelijken de mooiste soort voor jouw tuin (grote tuin of kleine tuin), (dak)terras of balkon.

  • Bambusa phyllostachys ‘Aurea’: deze woekerende cultivar, ook wel Gouden Bamboe genoemd, is een echte eyecatcher door zijn goudgele stengels. De Oosterse schoonheid gedijt goed in ons klimaat en kan op verschillende manieren toegepast worden: solitair, in groepen, gecombineerd met andere (bloeiende vaste) vaste planten of voor een tuinafscheiding. Met de Bambusa phyllostachys ‘Aurea’ ben je verzekerd van een serene sfeer in je tuin.
  • Bambusa aureosulcata 'Spectabilis': deze soort heeft gele, dikke stengels met een afgeplatte kant en donkergroene groeven. In de winter- en voorjaarszon kleuren nieuwe stengels tijdelijk lila of rood, wat zorgt voor een bijzonder plaatje. De Bamboe 'Spectabilis' kan wel zes meter hoog worden en is zeer geschikt als haag of als solitair.  
  • Bambusa phyllostachys ‘Bissettii’: met deze woekerende Bamboe soort creëer je binnen no-time een mooie, dicht begroeide haag/ natuurlijke afscheiding. De Bamboe ‘Bissettii’ kan zowel in de volle zon als schaduw gedijen en is prachtig groen van kleur. 
  • Bambusa phyllostachys ‘Nigra’: dit type woekerende Bamboe, ook wel Zwarte Bamboe genoemd, staat bekend om zijn bijzondere zwarte stengels. De fijne, lange bladeren hieraan gaan later overhangen en zorgen voor een sierlijk effect. Je kunt de Bamboe phyllostachys ‘Nigra’ als wintergroene haag toepassen of in een grote kuip of pot zetten op het terras of balkon.
  • Fargesia ‘Obelisk’: deze niet-woekerende Bamboe soort heeft prachtige groengele halmen en lichtgroene bladeren. De Fargesia ‘Obelisk’ is zeer geschikt voor kleine tuinen en makkelijk te onderhouden.
  • Fargesia robusta ‘Campbell’: dit is bijzonder sterke, niet-woekerende Bamboe plant. Kenmerkend zijn de recht opgaande, vrij dikke en diepgroene stengels, witte schutbladen en prachtige langwerpige, groene bladeren. Met de Bamboe Fargesia robusta geef je iedere tuin een exotisch tintje!
  • Fargesia ‘Rufa’: deze bossige soort kun je mooi als solitair planten of als wintergroene haag toepassen. Met deze snelgroeiende exotische plant geef je je tuin niet alleen een Oosters uiterlijk, maar ben je ook verzekerd van voldoende privacy.  

Fargesia murieliae ‘Jumbo’: wanneer je een grote Bamboe plant wilt, zit je met deze blikvanger goed. De naam ‘Jumbo’ verklapt het al. De niet-woekerende Bamboe Fargesia murieliae ‘Jumbo’ is een van de hoogst groeiende Bamboe soorten, die ook mooi vol en breed groeit. Laat de stevige stengels en frisgroene bladeren stralen in een grote pot op het terras of gebruik de Fargesia ‘Jumbo’ als haagplant.

  • Fargesia nitida ‘Winter Joy’: dit is een kruising van twee bekende soorten, de Fargesia murieliae en Fargesia nitida. De uiterst sterke Bamboe soort herken je aan opvallende, donkere stengels met frisgroen blad. De hele winter geniet je hiervan, als solitair of in een haag.

Heb je je jouw favoriet gevonden? Bamboe kopen doe je makkelijk, snel en veilig op Bomenenzo.nl. We bezorgen planten en bomen in heel Nederland en België en doen ons best voor snelle levering. Naast een snelle levering, geniet je bij besteding vanaf €300,- van gratis bezorging. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te volgen en een offerte aanvragen, voor onze zakelijke klanten bijvoorbeeld, kan via de website. Kijk voor meer informatie in onze algemene voorwaarden, raadpleeg onze webshop of neem contact op. Ook voor persoonlijk advies staan we graag voor je klaar. Wil je liever onze Bamboe soorten eerst in het echt bewonderen? Je bent van harte welkom in onze kwekerij in Lienden. Hier kun je volop inspiratie op doen en jouw gewenste producten gratis afhalen. 

 

Bamboe verzorgen

Een groot voordeel van de Bamboe Fargesia is dat hij zeer makkelijk in onderhoud is. Je hebt er bijna geen omkijken naar. In het voorjaar en het najaar bemest je de grond met Vivimus Universeel, een bodemverbeterend middel dat 100% biologisch is. Dankzij Vivimus geniet je ieder jaar opnieuw van prachtige en gezonde Bamboestengels. Heb je wat van dit middel over? Geen probleem! Je strooit het gemakkelijk op de bodem bij andere planten en bomen. Geef voldoende, maar niet te veel water om bladuitval te voorkomen. Neem plaats op je loungebank, sluit je ogen en geniet van het ritselende blad in de wind. Je komt volledig tot rust! 

 

Bamboe snoeien

De Bamboe is een sterke vaste plant die de winter prima doorstaat, omdat de Fargesia winterhard is. Wel zit er aan het einde van de winter na strenge vorst vaak dood hout tussen de gezonde halmen. Deze snoei je gewoon weg bij de grond, bij voorkeur met een professionele snoeischaar of heggenschaar. Hiermee stimuleer je de vorming van nieuwe scheuten/ stengels. De totale hoogte van Bamboes variëren van soort tot soort. Sommige soorten worden slechts één meter hoog, terwijl andere soorten een totale hoogte van wel tien meter kunnen bereiken. Als je de stengels van de Bamboe nóg beter uit wil laten komen, kun je de onderste bladeren weghalen. Er is dan meer ruimte over voor andere planten en je kijkt beter tussen de stengels door. De Bamboe groeit snel weer omhoog, waardoor je na het snoeien binnen no-time weer van prachtige halmen geniet. Bekijk voor meer informatie over de snoei en verzorging van Bamboe bij de desbetreffende productpagina van de soort op de website. Voor vragen en persoonlijk advies kun je uiteraard ook contact opnemen. 

Wist je dat de Bamboe de snelst groeiende plant ter wereld is? Sommige soorten kunnen wel één meter per dag groeien. Gelukkig groeien de soorten die wij verkopen niet zo snel als de snelst groeiende soorten, zodat je niet iedere keer hoeft te snoeien.

 

Bamboe planten

Heb je nog plek in je (stads)tuin over, bijvoorbeeld in de zon of halfschaduw? En wil je snel een oase van rust met privacy creëren? Des te meer een reden om de Bamboe te gaan planten: solitair of als haagplant! Planten in de volle grond kan van het voorjaar tot de late herfst. De snelle groeier is zeer geschikt om je tuin of terras tegen de wind te beschermen. Zo zit je er altijd lekker beschut bij! De grond moet voedselrijk zijn en niet te droog. Voor een geslaagde aanplant komt het middel Vivimus universeel goed van pas. Wij raden je aan om zo’n 3 Bamboes per vierkante meter te planten in de volle grond en veel water te geven. Bij het aanplanten moet de kluit in water gedompeld worden. Leg bij woekerende soorten worteldoek om de kluit om woekeren te voorkomen. Wil je de Oosterse plant in een pot zetten? Kies dan voor een stevige pot, het liefst van polyester. Maak een gat aan de onderkant, zodat het water weg kan lopen. Vul op met bemeste grond en geef veel water. De pot moet zo’n 2,5 keer zo groot zijn als de kluit, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Zet hem niet in de volle zon of wind. 

TIP: De Bamboe is gemakkelijk met andere planten te combineren, zoals vaste planten, bloeiende vaste planten, exotische planten en groenblijvende planten. Vooral de Hosta ‘Gold Standard’ met zijn prachtig geelbonte blad is een echte aanrader voor naast de Bamboe. Je krijgt er veel diepte in je hele tuin mee!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00