Prunus bloeiend
Waanzinnig mooie bloesem én schitterende herfstverkleuring.
Als er een boom is die de show steelt in je tuin, is het wel een bloeiende Prunus. Sierkersen bloeien zó uitbundig, dat er een zee van bloemen lijkt te ontstaan. Vaak is de hele kroon bedekt met witte of roze bloemetjes, nog voor het blad is uitgelopen. Naast de beeldschone bloesem, geniet je vaak van prachtige herfstverkleuringen.

Prunus bloeiend

Van hoog naar laag sorteren

Prunus bloeiend

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Prunus bloeiend kopen

Er zijn maar weinig bomen zó mooi als een Prunus in bloei. Deze waanzinnige eyecatchers weten de show te stelen met hun beeldschone bloesem. Een Prunus bloeit zo uitbundig, er lijkt wel een zee van bloemetjes te ontstaan. Ook kun je bij deze kanjers vaak genieten van een prachtige herfstverkleuring. Een Prunus verandert per seizoen, dit houdt je tuin levendig en dynamisch. Wat voor groeivorm je ook zoekt, wij hebben zeker weten een Prunus die bij je wensen past. 

 

  • Hoogstam: Prunus cerasifera Nigra, Japanse sierkers Accolade, Prunus subhirtella Autumnalis
  • Meerstammig: Meerstammige Prunus Nigra
  • Bolvorm: Prunus eminens Umbraculifera
  • Dakvorm: Prunus Nigra
  • Treurvorm: Prunus Kiku-Shidare
  • Zuilvorm: Zuilkers

Wil jij genieten van een sierlijke boom met een waanzinnig mooie bloei? Je nieuwe Prunus bloeiend online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

Prunus bloeiend verzorgen

Het verzorgen van een Prunus is over het algemeen vrij eenvoudig. Deze rijke bloeiers kunnen goed groeien, zolang ze genoeg water en voeding hebben. Daarom raden we je aan om, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water te geven. Om de groei, bloei en gezondheid van je boom te stimuleren, kun je hem ieder voorjaar bemesten met wat organische mest. Wil je zeker zijn van de beste verzorging van jouw Prunus? Check dan de specifieke productpagina van jouw soort!

 

Prunus bloeiend water geven

Het geven van voldoende water is vooral belangrijk in het eerste jaar na aanplant. Je Prunus heeft dan namelijk de tijd nodig om goed te kunnen wortelen in zijn nieuwe bodem. Geef je boom iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. Vanaf het voorjaar kan de temperatuur flink oplopen, geef dan ook gerust vaker water! Ook vraagt zo’n uitbundige bloei veel energie van je Prunus, dus kan een extra slokje water geen kwaad. Na het eerste groeijaar is je boom goed gewend aan de bodem, en hoef je alleen nog water te geven bij langere perioden van warmte en droogte.

 

Prunus bloeiend snoeien

De meeste soorten van deze bloeiende Prunus hoef je maar nauwelijks te snoeien. Toch kun je het beste even de productpagina van jouw soort checken, zodat je zeker weet wat jouw boom nodig heeft. Het kan sowieso geen kwaad om ieder jaar de dode, beschadigde of zieke takken weg te snoeien. Ook is het voor de vorm van je Prunus mooier om laaghangende en kruisende takken weg te halen. Door te snoeien houd je je boom dus niet alleen gezond, maar maak je hem ook mooier! Snoei de bloeiende soorten van de Prunus het liefst in juni, ná de bloei.

 

Prunus bloeiend planten

Als je de Prunus gaat aanplanten, is het belangrijk om te weten wat zijn gewenste standplaats en grondsoort is. Over het algemeen zijn deze bloeiers niet veeleisend qua grond, zolang de bodem voedzaam en vochtdoorlatend is, zullen ze goed kunnen groeien en bloeien. Om zeker te zijn dat jouw tuingrond voldoet aan deze eisen, raden wij je aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Door aanplant grond door je tuingrond te mengen, maak je de bodem voedzamer én luchtiger, waardoor water beter afgevoerd kan worden. Kies daarnaast het liefst voor een plek in de volle zon of halfschaduw.

 

TIP: Plaats twee boompalen ter ondersteuning: Om te zorgen dat je boom goed recht blijft groeien, raden wij je aan om aan weerszijden een boompaal te plaatsen. Verbind deze boompalen aan je boom met speciaal boomband, zo weet je zeker dat hij niet scheef kan waaien!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00