Blokbomen
Strakgesnoeide bomen met fraaie rechte lijnen.
Blokbomen staan bekend om hun prachtige, strakke lijnen. Deze bomen worden geleid door een speciale metalen kubus, waardoor een groot groen blok ontstaat. Deze blikvangers zijn een geliefde keuze voor langs een oprit.

Blokbomen

Van hoog naar laag sorteren

Blokbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Blokboom kopen

Ben je op zoek naar een mooie strakke boom dan is de Blokboom een aanwinst voor jouw tuin. Met zijn schitterende rechte lijnen zal de boom prachtig staan in de tuin. Bij BomenEnzo hebben wij diverse soorten blokomen in ons assortiment. Zo hebben wij de  Carpinus Betulus blokvorm (blok Carpinus), Amberboom Piramidevorm, Blok Esdoorn en de Blok Linde. Bestel online via onze webshop de verschillende soorten blokbomen maar ook hebben wij vele andere bomen en vaste planten in ons assortiment. Zo hebben wij meerstammige bomen, kant-en-klaar hagen zoals de Prunus Lusitanica, groenblijvende bomen, mediterrane bomen, bomen voor kleine tuinen, bomen voor grote tuinen er nog veel meer soorten bomen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de Quercus Palustris en de Elaegnus ebbingei. Een blokboom kopen doe je dus gemakkelijk via BomenEnzo.nl. De bestelling kunnen wij thuisbezorgen, maar je bent ook van harte welkom op onze kwekerij in Lienden. Onze kwekerij is gemakkelijk bereikbaar en zit in hartje Betuwe! 

Eigenschappen Blokboom

Een Blokboom is een boom die groeit met behulp van een speciaal leirek. Van het leirek wordt een blokvormig kader gevormd waardoor de takken van de boom worden heen gevlochten. De boom wordt regelmatig gesnoeid waardoor er een zeer strakke blokvorm overblijft. Een Blokvorm boom is onderhoudsvriendelijk. De boom heeft alleen af en toe een snoei beurt nodig om zo de strakke vorm te kunnen behouden. Een Blokboom is zowel geschikt voor de kleinere tuin als de (middel)grote tuin.   

Tip: Naast de verschillende soorten blokbomen hebben wij bij BomenEnzo ook vaste planten, grote bomen, kleine bomen en struiken maar ook kant en klaar hagen, voor zowel kleine tuinen als een (middel)grote tuin. Zo heb je direct een groene afscheiding in jouw tuin. Bekijk bijvoorbeeld eens de kant-en-klaar en haag Taxus Baccata of de Fagus Sylvatica haag. Deze staan erg mooi bij de blokbomen, zoals de Blok Carpinus.

Maten Blokboom

De maten waarin de Blokboom is te verkrijgen is afhankelijk van de boom die je kiest, omdat wij diverse soorten blokbomen in ons assortiment hebben. De rekafmeting begint bij 80 x 80 x 80 centimeter. Onze soorten blokbomen zijn bomen voor kleine tuinen en voorin grote tuinen.  Heb je vragen over de maten neem dan contact met ons op.

Plantadvies Blokboom

  1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.
  2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens je garantie.
  3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.
  4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.
  5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.
  6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.
  7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Bestel online blokbomen, en nog veel meer!

Bij BomenEnzo hebben wij niet alleen verschillende soorten blokbomen, zoals de Carpinus betulus blokvorm, maar ook hebben wij een ruim assortiment aan vaste planten, meerstammige bomen, groenblijvende bomen, mediterrane bomen, kleine bomen en grote bomen en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze Taxus Baccata, kant en klaar hagen, Quercus ilex, Olijfwilg ( Elaeagnus Ebbingei) en de Fagus Sylvatica. Wij hebben vaste planten, hagen, bomen en struiken voor kleinere tuinen maar ook zeker voor grotere tuinen. Alle bomen en planten komen vanaf onze kwekerij en zijn van goede kwaliteit.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00