Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Blokbomen
vragen? 0344 22 81 00

Blokbomen kopen van eigen kwekerij.

Een Blokboom is een prachtige, strakgesnoeide boom. De Blokboom is geschikt voor zowel de grote als kleine tuin. Een Blokboom staat ook schitterend langs een oprijlaan. Wanneer u de Blokboom jaarlijks zal snoeien houdt u de Blokboom strak van vorm en zal de boom een dichte kroon krijgen. U kunt bij ons verschillende soorten Blokbomen kopen zoals de  Bloklinde, BlokcarpinusBlok Esdoorn of de Pyramide Amberboom

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Blokboom kopen

Ben u op zoek naar een mooie strakke boom dan  is de Blokboom een aanwinst voor uw tuin. Met zijn schitterende rechte lijnen zal de boom prachtig staan in uw tuin.

Eigenschappen Blokboom

Een Blokboom is een boom die groeit met behulp van een speciaal leirek. Van het leirek  word een blokvormig kader gevormd waardoor de takken van de boom worden heen gevlochten. De boom word regelmatig gesnoeid waardoor er een zeer strakke blokvorm overblijft. Een Blokvorm boom is onderhoudsvriendelijk. De boom heeft alleen af en toe een snoei beurt nodig om zo de strakke vorm te kunnen behouden. Een Blokboom is zowel geschikt voor de kleine als grote tuin.   

Maten Blokboom

De maten waarin de Blokboom is te verkrijgen is afhankelijk van de boom die u kiest. De rek afmeting begint bij 80 x 80 x 80 centimeter. Heeft u vragen over de maten neem dan contact met ons op.

Plantadvies Blokboom

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires