Blok Carpinus

Carpinus betulus blok

v.a.: € 150,00

Formaat
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 150,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 175,00
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 200,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Carpinus betulus is nu ook als blokvorm te koop. Deze blikvanger kan in elke tuin. Met een strak geschoren kubus kroon zal deze blokboom uw tuin of oprit verrijken. De beuk is makkelijk te onderhouden en groeit op elke bodem. 

Onze voordelen:

 

De Blok Carpinus is een prachtige boom die door middel van een rek in een vierkante vorm is gegroeid. De Blok Carpinus is een langzame groeier. De  Blok Carpinus groeit op een rechte grijze stam. De bladeren van de Blok Carpinus zijn eivormig en gekarteld. De kleur van de bladeren is in het voorjaar en zomer fris groen en zal in de herfst geel verkleuren en nog later bruin.  Het meeste blad zal aan de Blok Carpinus blijven zitten tot het voorjaar en er nieuwe bladeren aan de boom zullen groeien. Het afgevallen blad van de Carpinus kunt u rustig laten liggen dit is namelijk een goed grond verbeteraar. De Blok Carpinus groeit goed op alle gronden maar leem grond is het beste voor deze boom. De standplaats maakt ook niet uit voor deze boom, zowel in de zon als in de schaduw zal de Blok Carpinus u niet teleur stellen. 

 

Lees meer
De Blok Carpinus vraagt weinig onderhoud. Wanneer de blokvorm nog niet helemaal dicht is gegroeid, kunt u de uitstekende takken weer terug de boom in begeleiden. Wanneer u de boom te groot vindt worden, kunt u deze prima snoeien. Snoei de Blok Carpinus in Juni, of in de rustperiode tussen november en februari.
Lees meer
Geef uw Blok Carpinus het eerste groeijaar regelmatig wat water. Daarna is het vooral belangrijk om water te geven in droge perioden.
Lees meer
De Blok Carpinus heeft geen specifieke eisen en kunt u dus overal planten. De Blok Carpinus zal het op alle plaatsen in uw tuin goed doen.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Carpinus Betulus op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Blok Carpinus om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blok Carpinus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!