Olijfwilg boom

Elaeagnus ebbingei

v.a.: € 42,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.9m
€ 42,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaal hoogte 200-250cm
€ 225,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Olijfwilg boom (Elaeagnus ebbingei) is een wintergroene mediterrane boom. Hij is eenvoudig te verzorgen en kan snoei goed verdragen. Speciaal voor u hebben we hem voordelig geprijsd!

Let op: deze boom is alleen op bestelling leverbaar.

Onze voordelen:

Bestuivers

5 positieve eigenschappen van de Olijfwilg boom

Wintergroene mediterrane boom
Sterke en ziekte-resistente soort
Eenvoudig te verzorgen
Verdraagt snoei goed
Hoogte: tot 3 meter

De Olijfwilg boom (Elaeagnus ebbingei) is een wintergroene boom. Hij is speciaal gekweekt om de behoefte naar een mediterrane boom die het goed doet in ons klimaat te verwezenlijken. De Olijfwilg is eenvoudig te verzorgen. De boom bloeit in het voorjaar met kleine witte bloemetjes die heerlijk geuren. De Olijfwilg boom heeft grote groene bladeren met op de bovenkant van het blad witte stipjes en aan de onderkant een zilverkleurige gloed. Om die reden wordt deze boom ook wel de Zilverbes genoemd. Hij is winterhard en het hele jaar groenblijvend. Sommige mensen kiezen voor een Olijfwilg struik, ook een prachtig gezicht! Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat.

De Olijfwilg boom kopen doet u bij Bomenenzo.nl: voordelig en snel online! Uitstekende service en hoge kwaliteit staan bij ons op nummer 1.

Tip: Wilt u nog meer in zuidelijke sferen komen? Combineer de Olijfwilg boom dan met andere mediterrane bomen uit ons assortiment voor een ongekend resultaat.

Lees meer

Olijfwilg boom bemesten

De Olijfwilg boom is makkelijk in onderhoud. Wilt u het hele jaar door genieten van een sterke boom die strak in het blad staat? Prachtig van kleur is? Dat kan! Met Vivimus universeel is het bemesten van de Olijfwilg boom een fluitje van een cent. U mengt dit bodemverbeterende middel met het grootste gemak door de grond. De beste tijd om uw boom te bemesten is het voorjaar. De Olijfwilg boom is redelijk winterhard, maar bij strenge vorst raden we u aan om de boom af te dekken. Zo beschermt u hem tegen de kou.

Olijfwilg boom snoeien

De Olijfwilg boom kunt u het beste in de maand maart snoeien. De winter is dan net voorbij en de bloei staat voor de deur. Wij raden u aan om de uitlopende takken op ongeveer 1 centimeter boven de tak af te knippen. Takken die vanuit de stam groeien mag u gerust tot op de stam afknippen. Groeien de takken van de Olijfwilg in de zomer alle kanten op? Dan mag u hem opnieuw (licht) snoeien.
Lees meer

Olijfwilg boom water geven

De Olijfwilg boom water geven hoeft u niet vaak te doen: in het algemeen heeft de boom weinig water nodig. Als het lange tijd erg droog is in de zomer doet u er wel verstandig aan om hem te verwennen met een extra watergift. Bij deze soort kunt u beter één keer veel water geven dan steeds een beetje.
Lees meer

Olijfwilg boom planten

De Olijfwilg boom planten doet u bij voorkeur op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. De specifieke grondsoort maakt in principe niet uit: op elke bodem groeit de boom goed. Het is wel belangrijk dat de bodem vocht doorlatend is.

Graaf allereerst een ruim aanplantgat (niet te diep) en meng een halve zak vruchtbare aanplantgrond door de volle grond. Deze grond zit boordevol belangrijke voedingsstoffen die de groei stimuleren. Zet de kluit in het gat en vul het gat op met nog wat aanplantgrond. Druk alles goed aan. Voor extra stabiliteit raden we u aan om aan weerszijden een boompaal neer te zetten. Met behulp van boomband maakt u de palen aan de boomstam van de Olijfwilg boom vast.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olijfwilg boom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!