Blok Linde

Tilia europaea 'Pallida'

v.a.: € 150,00

Formaat
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 200cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 150,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 200cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 175,00
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 200cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 200,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Deze bijzondere linde zal in ieder tuin de aandacht trekken. Hoewel de lindebomen vooral bekend zijn van de leivorm komen deze ook zeker tot hun recht als blokboom.

In grote en kleine tuinen zult u deze boom kunnen planten.

Afmeting blok: 75x75x75cm

Onze voordelen:

De Linde boom is vooral bekend als Leilinde maar deze mooie boom kunt u nu bij bomenenzo ook kopen als Blokboom. Doordat de Linde boom zeer dicht vertakt is maakt deze boom zich zeer geschikt als Blokboom. De boom zal in het voorjaar groeien met driehoekig, hartvormig blad. De randen van het blad zijn gezaagd. In de herfst zal het blad geel verkleuren en daarna van de boom afvallen. In de zomer zullen er geel witte bloemen aan de boom bloeien waaruit vruchten zullen ontstaan. Bij bomenenzo kunt u nu online de Blok Linde bestellen. Liever de boom eerst zien voor u deze koopt, kom dan langs op onze kwekerij. Wij beschikken over een eigen bezorgdienst en aanplantservice.

 

Lees meer
De Blok Linde is een boom die zeer makkelijk is in onderhoud. U kunt de Blok Linde snoeien tussen de maanden november en maart, wanneer het niet vriest. Eventueel kunt u de boom ook nog wat bijknippen in de zomer maanden.
Lees meer
Bij nieuwe aanplant is het belangrijk dat u de Blok Linde, zodra het blad uitloopt, water begint te geven. Start eerst met 1x per week, 1 emmer langzaam bij de stam naar beneden laten lopen. Komt er meer blad aan de boom en is de temperatuur tussen de 20 en 27 graden, geef de Blok Linde dan 2x per week water. Bij temperaturen boven de 27 graden geef hem dan 3x per week, 1 emmer water.
Lees meer
De Blok linde groeit goed op alle standplaatsen en grondsoorten.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Linde op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Linde om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blok Linde
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!