Steeneik Quercus ilex boom

Quercus ilex (ongeleid)

v.a.: € 132,50

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 250-300cm
Ja
€ 132,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 165,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 205,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 300-350cm
€ 265,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 300-350cm
Op aanvraag
€ 375,00
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 575,00
Stamomtrek 20-25cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 350-400cm
Speciale prijs € 695,00 Normale prijs € 895,00
Stamomtrek 25-30cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 995,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Steeneik (Quercus Ilex) is een van de meest populaire bomen. Vooral in moderne en strakke tuinen komt deze boom tot zijn recht. Het blad is stevig, leerachtig en heeft een hulstachtig getande rand. De Quercus Ilex is goed winterhard. De Steeneik is een prachtig groenblijvende boom die afscherming biedt, het hele jaar door.

Onze voordelen:

 

De Quercus Ilex is een prachtig groenblijvende boom die zeer geschikt is als sierboom, voor beschutting of voor afbakening. De Quercus Ilex krijgt ook wel de naam Steeneik. De Steeneik heeft prachtig dik en leerachtig glanzend, donkergroen blad en een grijzige stam. Hoe ouder de boom wordt, hoe meer groeven er in de stam komen. De vorm van de bladeren lijkt veel op die van de Hulst. De qurcus boom heeft een trage groei en is goed te snoeien, waardoor de boom een mooie vertakte boomkruin zal krijgen. Ook kunt u kiezen voor een natuurlijke groeivorm, door minder vaak te snoeien. De Quercus Ilex is winterhard en is qua standplaats niet kieskeurig. De Steeneik kan goed tegen wind. In het voorjaar groeien er gele katjes aan de Steeneik. Bij Kwekerij Bomenenzo.nl kunt u ook terecht voor de Steeneik Leiboom.

 

Steeneik kopen bij Bomenenzo.nl:

De Steeneik kopen doet u snel en eenvoudig bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vindt u de bijzondere boom in stamhoogte 180cm en stamhoogte 190cm en een maximale totale hoogte van 400 centimeter. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden om deze en andere prachtige bomen te bekijken. Wilt u een andere boom kopen? Naast de Steeneik vindt u bij ons bijvoorbeeld ook Japanse Esdoorns en de Blauwe Regen. Ook verkopen wij diverse bomen en planten voor in de kleine tuin, Mediterrane bomen, de meerstammige boom, groenblijvende leibomen, kleine bomen, groenblijvende bomen, verschillende vaste planten, Portugese Laurier, de Perzische Slaapboom, de kant en klare haag en groenblijvende heesters. Tevens kunt u bij ons de prachtige olijfboom kopen (Olea Europea) vinden en dat allemaal voor een lage prijs, dus scherpe prijzen.

 

Lees meer

De Steeneik is een langzame groeier en makkelijk in de verzorging. Geef in het voorjaar wat mest aan de winterharde Steeneiken Quercus Ilex, zodat deze gaat bloeien. Steeneik snoeien: U kunt de winterharde Steeneiken Querces Ilex goed in model snoeien. Snoei de qurcus in het najaar, omdat deze dan in rust is. Let er wel op dat u niet snoeit als er vorst is. Hoe vaak u snoeit hangt ervan af of u de natuurlijke groeivorm wil behouden.

Lees meer
De Steeneik houdt van wat drogere grond en hoeft dus niet vaak bewaterd te worden. Wel is het van belang dat u in droge periodes en na het planten de boom wat water geeft.
Lees meer
Steeneiken kunnen goed tegen wind en hebben geen beschutte plek nodig. Een plaats in kalkrijke klei of zandgrond vindt de Querces Ilex erg fijn, evenals een niet te natte grond. Graaf een ruim gat en plant de Steeneik niet dieper dan circa 5 centimeter boven de wortels in de grond. Wij raden u aan om aan allebei kanten van de boom een Boompaal te plaatsen. Deze verbindt u door middel van Boomband. Bomenenzo.nl heeft ook een aanplantservice waar u gebruik van kunt maken. Bij ons bent u verzekerd van een lage prijs, dus scherpe prijzen en een veilige betaling. Naast de Steeneik Querces Ilex hebben wij ook andere bomen en planten voor in de kleine tuin in ons assortiment, kleine bomen, verschillende groenblijvende bomen, Mediterrane bomen, de Blauwe Regen, Japanse Esdoorns, diverse groenblijvende Leibomen, de meerstammige boom, de Portugese Laurier, kantenklaar hagen, de Perzische Slaapboom en vaste planten. Ook kunt u bij ons de prachtige olijfboom kopen (Olea Europea) en diverse haagplanten bladverliezend. Neem een kijkje in ons ruime assortiment en laat u verrassen.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Steeneik Quercus ilex boom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!