Blok Esdoorn

Acer Campestre

v.a.: € 150,00

Formaat
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 200cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 150,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 200cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 175,00
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 200cm, Totaal hoogte 300cm
November 2021
€ 200,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De veldesdoorn wordt veel gebruikt voor hagen maar wordt als blokboom op stam een blikvanger in elke tuin of plantsoen. Deze blokboom kan goed tegen zeewind en het zoute water. Kan op iedere standplaats en op alle normale tuinbodems.

Onze voordelen:

De Blok Esdoorn is in de Nederlandse volksmond ook wel bekend met de naam Spaanse aak. Deze Blok boom is niet groenblijvend maar wel zeer goed winterhard. De Blok Esdoorn loopt in het voorjaar uit met rood blad wat al snel zal verkleuren naar donker groen. In de herfst zal het blad verkleuren naar geel en daarna van de boom afvallen. De bladeren van de Blok Esdoorn zijn golvend en bestaan uit 3 tot 5 aaneen geschakelde blaadjes.  De Blok Esdoorn is het voorjaar 1 van de eerst bloeiers en dus zal u niet lang hoeven wachten tot er weer blad aan uw Esdoorn groeit. De Blok Esdoorn krijgt tegelijk met het blad zijn vruchten. De vruchten van de Blok Esdoorn lijken op helikoptertjes en vallen zelf van de boom af. Bij bomenenzo kunt u nu de Blok Esdoorn online bestellen of kom langs op onze kwekerij om daar uw Blok Esdoorn te kopen. Wij beschikken over een eigen bezorgdienst en aanplantservice

 

Lees meer
De uitstekende takken kunt u terug begeleiden in het rek van de Blok Esdoorn. Wilt u de Blok Esdoorn snoeien, doe dit dan voor de winter. Doordat de Blok Esdoorn zeer vroeg weer uitloopt, komt de sapstroom ook vroeg op gang.
Lees meer
Geef uw Blok Esdoorn het eerste groei-jaar regelmatig wat water. Daarna is het vooral belangrijk om water te geven in droge perioden.
Lees meer
De Blok Esdoorn groeit goed op vrijwel alle gronden, behalve droge zandgrond of juist een te natte grond. De Blok Esdoorn kan goed tegen zeewind.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Esdoorn op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Esdoorn om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blok Esdoorn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!