Kant en klaar haag Taxus Baccata

Taxushaag | Taxus Baccata

v.a.: € 205,00

Formaat
Hoogte 120cm, Breedte 100cm
€ 205,00
Hoogte 150cm, Breedte 100cm
€ 235,00
Hoogte 180cm, Breedte 100cm
€ 289,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Kant en klaar haag Taxus Baccata is een sierlijke wintergroene Taxushaag die prachtig staat in elke tuin. Hij is zeer geschikt voor het creëren van een natuurlijke afscheiding. Ook is hij winterhard en gemakkelijk te snoeien.

Onze voordelen:

✔ Perfect voor het creëren van een luxe haag
✔ Langzaam groeiende- en groenblijvende haagplant
✔ Past goed in elke tuin
✔ Zeer winterhard
✔ Verdraagt snoei zeer goed

De Taxus baccata is een van onze favorieten als het gaat om haagconiferen. Hier zijn meerdere redenen voor. De Taxus baccata, of Venijnboom, heeft met zijn donkergroene naalden het hele jaar een luxe uitstraling en siert in het najaar met rode bessen geliefd bij vogels. Daarnaast is de groenblijvende plant zeer winterhard, kan de Taxus baccata erg oud worden, is de compacte plant door zijn langzame groei makkelijk te onderhouden en in vorm te snoeien. Wanneer je een groenblijvende haag wilt, die je tuin het hele jaar van kleur, beschutting en privacy ziet, kunnen we de Taxus baccata ten zeerste aanbevelen! Door de langzame groei duurt het wel een tijdje voordat jonge Taxus planten een volledige haag vormen. Met een kant-en-klare haag hoef je hier geen jaren op te wachten, ideaal! De kant-en-klaar haag Taxus baccata in ons assortiment is dé perfecte oplossing als je direct van een zichtdichte haag met hoge sierwaarde wilt genieten. 

Welke hoogte past mooi in jouw tuin? Je kunt de wintergroene haag in verschillende maten bestellen en krijgt bevestigingsclips meegeleverd om onderlinge schermen te verbinden.

Tip: Wil je meer informatie ontvangen over deze kant en klaar haag? Neem dan gerust contact met ons op, geheel vrijblijvend!

TIP: We hebben nog veel meer varianten van de Taxus Baccata beschikbaar. Denk hierbij aan prachtige vormsnoei, losse haagplanten en een hoogstam boom.

TIP: Zoek je iets om te matchen met je Taxus haag? Bekijk onze Buxus planten.

✔ Afmeting onderzijde: 106 cm bij 40 cm (met kartonnen bak)
✔ Afmeting onderzijde: 96 cm bij 40 cm (zonder kartonnen bak)
✔ 150 kg per bak
✔ Bevestigingsclips om onderlinge schermen te verbinden worden standaard mee geleverd

Lees meer

Kant-en-klare haag Taxus verzorgen

Een van de redenen waarom de Taxus baccata zo geliefd is, is de makkelijke verzorging. Dit geldt zeker voor een kant-en-klaar haag: dit is al een weerbaar volwassen exemplaar en heeft daardoor minder zorg nodig. De groenblijvende haagconifeer is zeer winterhard en sterk, en hoef je je niet snel zorgen te maken om deze topper. 

Kant-en-klaar haag Taxus Baccata snoeien

Je kunt de Venijnboom heel gemakkelijk snoeien, ook tot in het oude hout. Voor een strakke conifeer snoei je de kant-en-klaar haag twee keer per jaar, het beste in juni (vóór 21 juni) en september. Het is geen enkel probleem om flink te snoeien. Let er wel op dat je niet snoeit in de felle zon, want dan kunnen de blaadjes verbranden. Ook wijzen we je erop dat de takken giftig zijn. Het is slim om de kant-en-klaar haag Taxus baccata na het snoeien organische mest te geven voor een extra boost.

Lees meer

Kant-en-klaar haag Taxus baccata water geven

Na het planten van de kant-en-klare haag geef je regelmatig water. Zo kan de Taxus haag goed wortelen. Later heeft de Taxus baccata minder water nodig. Dit type plant is gevoelig voor droogte, maar verdraagt ook zeker geen natte voeten. In te natte grond gaan de wortels rotten en sterft je mooie haag af. Een goede drainerende bodem is daarom essentieel. 

Lees meer

Kant-en-klaar haag Taxus baccata planten

Deze kant-en-klaar haag is de ideale tuinafscheiding met luxe uitstraling. De haag is makkelijk te planten in diverse tuinen. Qua standplaats doet de Taxus baccata het bijvoorbeeld in de meeste grondsoorten goed, zowel in de zon als schaduw. Het is wel erg belangrijk dat de grond niet te nat is. Als de Venijnboom te maken heeft met langdurig natte voeten, kunnen de wortels gaan rotten, wat kun resulteren in afsterven. Om deze reden is het belangrijk dat de grond goed doorlatend is. We adviseren sowieso altijd gebruik te maken van speciale aanplantgrond voor een voedzame en luchtige bodem. Voor een nog betere drainage kun je bijvoorbeeld hydrokorrels rond de voet toevoegen. Ben je klaar met aanplanten? Dan geef je direct water. Zeker in het begin kan de haag voldoende water gebruiken om te wortelen. 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kant en klaar haag Taxus Baccata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wat heb ik nodig om deze haag te planten?

Voor het aanplanten van een kant en klaarhaag heeft u de volgende producten nodig:

Is de kant en klaar haag hedera in diverse maten te koop cq hoogte en breedte ?

Er zijn 2 verschillende breedte maten leverbaar van kant en klaarhagen. De hagen van leverancier Quickhedge zijn 100cm breed. De overige hagen zijn 120cm breed.

De verschillende hoogten staan aangegeven bij het product. De meeste hagen zijn standaard 180cm hoog, maar sommige zijn zowel lager, als hoger leverbaar.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!