Prunus subhirtella 'Autumnalis'

Winterkers Autumnalis

v.a.: € 85,00

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 250-300cm
Najaar 2022
€ 85,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De japanse sierkers Autumnalis is een kleine boom die maximaal 6 tot 8 meter hoog wordt, waardoor deze uitermate geschikt is voor de kleine tuin. Vanaf November kan deze boom al bloeien met kleine witte bloesem, en kan dit herhalen tot april.

Onze voordelen:

Prunus subhirtella Autumnalis kopen

De Prunus subhirtella 'Autumnalis' is een geliefde Japanse sierkers, die bloeit in de winter: daarom ook wel Winterkers genoemd. Vanaf november t/m maart kunt u bij deze sierkers genieten van fantastisch mooie witte (tot lichtroze) bloesem. Wanneer er sprake is van vorst, zal deze boom tijdelijk stoppen met bloeien. Knip als het vriest gerust een paar takken af en zet ze in een vaas, zo kunnen de bloemen verder bloeien in huis! En niet getreurd, zodra de vorst voorbij is zal uw boom verder bloeien. Na de bloesem kunnen er kleine zwarte bessen aan de takken groeien. Deze kleine vruchten trekken vogels aan, dus ook in de zomer maakt hij uw tuin levendig. De bladeren verschijnen in het voorjaar en hebben eerst een bronsachtige tint, die verkleurt naar groen in de zomer. In deze periode lijkt zijn vorm op dat van een groene parasol. Hij biedt u dan ook een heerlijke schaduw, zonder al te veel licht weg te nemen.

Bent u op zoek naar prachtige bloesemboom die bloeit in de winter? Misschien is de Prunus subhirtella 'Autumnalis' iets voor u. U kunt deze Winterkers makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij!

  • Bloeikleur: Wit (tot lichtroze)
  • Bloeitijd: November - maart
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 6 - 8 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Prunus subhirtella Autumnalis verzorgen

De Winterkers is een niet veeleisende, onderhoudsvriendelijke boom. Qua verzorging heeft hij geen bijzonderheden nodig, behalve uiteraard voldoende water en voeding. Wij raden het u dan ook aan om (naast de bewatering) hem één keer per jaar te voorzien van wat organische mest. Door uw Winterkers te bemesten stimuleert u namelijk zijn groei- en bloei, én u houdt hiermee zijn weerstand hoog.

Prunus subhirtella Autumnalis snoeien

Een groot voordeel van deze Winterkers is dat hij nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. U hoeft alleen dode, zieke of kruisende takken weg te snoeien, dit kunt u het beste halverwege de zomer doen. Zorg er wel voor dat u altijd snoeit met schoon- en scherp snoeigereedschap.
Lees meer

Prunus subhirtella Autumnalis water geven

Voor bomen is het belangrijk dat ze, vooral het eerste groei-jaar (groeiseizoen), regelmatig water krijgen. Geef uw Prunus subhirtella 'Autumnalis' in ieder geval 1x per week een volle emmer water. U kunt hiervan afwijken als het die week al erg veel heeft geregend. Als er sprake is van langdurig warme en droge perioden, geef hem dan gerust 2 tot 3x per week een emmer water. Na het eerste groeiseizoen hoeft u alleen nog water te geven als het langer dan een week niet meer geregend heeft.
Lees meer

Prunus subhirtella Autumnalis planten

Deze wit-bloeiende sierkers is eenvoudig aan te planten. De Autumnalis groeit namelijk goed in vrijwel alle grondsoorten. Om uw grond goed vochtdoorlatend en voedzaam te maken, raden wij het u aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Dit bodemverbeterende middel zorgt voor de best mogelijke start van uw Winterkers! Wat betreft de standplaats kunt u hem het beste op een plek aanplanten in de volle zon.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus subhirtella 'Autumnalis'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!