Rode Beuk
Bladhoudende topper met spectaculaire purperrode bladkleuren.
De Rode Beuk is niet voor niets hartstikke populair. De rode bladkeur zorgt voor afwisseling in een groene tuin en daarnaast is de Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ bladhoudend. In de herfst kleuren de purperrode bladeren bruin, maar ze vallen pas af als er nieuw blad aan de boom uitloopt. Bovendien is de Beuk veelzijdig toe te passen; laat de rode blikvanger stralen als haag, leiboom of zuilboom!

Rode Beuk

Van hoog naar laag sorteren

Rode Beuk

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Rode Beuk kopen

De Rode Beuk kenmerkt zich door de mooie donker rode bladeren. Een Rode Beuk lijkt in veel dingen op de Groene Beuk. De Rode Beuk groeit op bijna iedere bodem, maar prefereert een humusrijke goed doorlatende bodem. Qua standplaats staat hij het liefst in de zon of halfschaduw. Met zijn donker purperrode blad is het echt een pronkstuk. Het is een goede groeier die snoei goed kan verdragen. Bij Bomenenzo.nl kun je verschillende beuken kopen. Wij verkopen in de Rode Beuken soorten: Rode zuilbeukRode leibeukRode beukenhaag boogRode beukenhaagRode kant & klaar beuken haag. De Rode Beuk leveren wij rechtstreeks vanaf onze eigen kwekerij met onze eigen bezorgservice en kan eventueel ook nog door ons worden aangeplant. Zo makkelijk is een Rode Beuk kopen nog nooit geweest. 

 

Rode Beuk kopen bij Bomenenzo.nl

Zoals je net al hebt kunnen lezen, verkopen we verschillende groeivormen van de Rode Beuk. Al onze beuk planten worden met zorg en aandacht gekweekt, zodat je kunt genieten van Fagus Sylvatica van goede kwaliteit! Hieronder volgt per variant een korte omschrijving:

 • Rode Leibeuk
  Deze Fagus Sylvatica Atropunicea rode Leibeuk is bijzondere boom. De prachtige purperrode bladeren zijn het mooiste in het voorjaar en de zomer, in het najaar verdorren de bladeren. Een groot voordeel van deze hoogstam boom is wel, dat hij zijn bladeren het jaarrond vasthoudt. Je blijft dus altijd genieten van je privacy!
 • Rode Beukenhaag Fagus Sylvatica Atropunicea
  De rode beuk als haagplant is een ontzettend geliefde keuze. Met de Beukenhaag Fagus Sylvatica heb je een schitterende haag, die het jaarrond zijn bladeren vasthoudt! Wil je een iets uniekere look creëren? Plant dan een gemengde haag aan. Door rode en groene beuken om en om aan te planten, ontstaat een prachtige afwisselende haag.
 • Kant-en-klaar hagen Rode Beuk
  Wil je zo snel mogelijk kunnen genieten van een prachtige dichte haag? Kijk dan eens naar onze kant-en-klare hagen van de rode beukenhaag fagus. Deze populaire hagen zien er direct na aanplant al fantastisch uit! Je kant-en-klare rode beukenhaag kopen kan makkelijk én snel via onze webshop!
 • Rode Beukenhaag boog
  De Fagus Sylvatica Atropunicea hebben wij ook beschikbaar in boog-vorm. Met deze boog kun je een bijzonder mooie entree creëren voor je voor- of achtertuin. Het rode blad blijft het hele jaar hangen, je zult dus nooit lang tegen een kaal frame aankijken!
 • Rode Zuilbeuk Fagus Sylvatica Dawyck Purple
  Het fijne van deze bijzondere boom is dat hij mooi smal blijft. Met een maximale hoogte tussen de 8 en 10 meter, zijn deze kleine bomen ook zeer geschikt voor kleine tuinen.

Rode Beuk verzorgen

De rode beuk is winterhard en heel makkelijk te onderhouden. Qua verzorging is het vooral belangrijk om direct na de aanplant ruim water te geven. Sowieso is het belangrijk om het eerste groeiseizoen (voorjaar en zomer) regelmatig water te geven, zo hebben de wortels goed de tijd om te kunnen wortelen. Wil je de groei en bladkleur stimuleren? Kies er dan voor om jaarlijks de rode beuk te bemesten

Rode Beuk snoeien

Vooral als je kiest voor een rode beukenhaag, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Een rode beukenhaag snoeien kun je het beste 2 keer per jaar doen, één keer in april en de andere keer in september. Zo blijft de vorm van je haag het mooist! Kies je niet voor een haag, maar voor een hoogstam boom? De rode Zuilbeuk hoefje in principe niet te snoeien, terwijl de rode leibeuk wél snoei vereist. Voor alle details over jouw variant van de rode beuk, check de bijbehorende product pagina!

Rode Beuk planten

De Rode Beuk groeit het best op humusrijke goed doorlatende grond. De Rode Beuk heeft een hekel aan natte grond. De Rode Beuk kun je snoeien tussen november en februari of in juni. Hieronder kun je meer informatie lezen over een haag planten.

Rode Beukenhaag planten: 

 • Je bepaalt eerst hoeveel beuken je wilt aanplanten. Kies je voor een enkele haag, welke makkelijk smal te houden is of toch liever een bredere haag (dubbel). Bij een enkele haag koop je 4-5 beuken per strekkende meter. Bij een dubbele haag koop je 7-9 beuken per strekkende meter.
 • Nadat de gekochte beuken bij je zijn geleverd adviseren wij om de beuken binnen 2-3 dagen in de grond te plaatsen. Laat de wortels van de beuken niet uitdrogen. Onze beuken worden geleverd in een zwarte zak. Laat deze om de wortels zitten tot je ze gaat planten. Zo zijn de wortels goed beschermd.
 • Dompel de wortels voor je gaat planten nooit onder in water. Dit omdat de aanwezige schimmels op de wortels dan worden afgespoeld. Je mag de wortels wel iets nat sproeien.
 • De gleuf waar de beuken in aangeplant moeten worden heeft een breedte van minimaal 30cm diep en 20cm breed. Is de grond onder in sleuf erg hard, maak hem dan losser. Zo blijft er onder de wortels van de beuken geen water staan en is de grond goed luchtig ivm herwortelen van de beuken.
 • Voeg DCM Vivimus grondverbeteraar toe. Dit zorgt ervoor dat de beuken sneller aanslaan en er minder uitvalkans is. Op zwaardere en/of kleigrond adviseren wij om DCM Vivimus zeker toe te voegen. Dit maakt de grond luchtiger. De wortels hebben nl. zuurstof nodig.
 • Na het aanplanten kun je de sleuf dicht scheppen en evt. wat aanstampen. Geeft direct nog wat water aan de planten.

Rode Beuken boom planten:

Je gekochte Boom word geleverd met om de wortels een jute zak. Deze moet je laten zitten wanneer je de boom plant.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is de boom net met de wortels onder de grond plaatsen.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog goed na met een grote hamer. Wanneer je er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00