Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Rode Beuk
vragen? 0344 22 81 00

Rode Beuk kopen en rode beukenhaag kopen

Een Rode beuk kopen is een mooie aanwinst voor uw tuin. De Rode beuk heeft prachtig purperrood blad in de lente en zomer. In de herfst en winter worden de bladeren bruin. De bladeren vallen pas van de Rode Beuk wanneer er nieuwe bladeren aan de Rode Beuk gaan groeien in het voorjaar. Zo bent u verzekerd met het kopen van een Rode Beuk het hele jaar kleur in uw tuin. De Rode Beuk is er in veel varianten en maten. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Rode Beuk kopen:

De Rode Beuk kenmerkt zich door de mooie donker rode bladeren. Een Rode Beuk lijkt in veel dingen op de Groene Beuk. De Rode Beuk groeit op bijna iedere bodem. Met zijn donker purperrode blad is het echt een pronkstuk. Het is een goede groeier die snoei goed kan verdragen. Bij bomenenzo.nl kunt u verschillende beuken kopen. Wij verkopen in de Rode Beuken soorten: Rode zuilbeukRode leibeukRode beukenhaag boogRode beukenhaagRode kant & klaar beuken haag. Uw Rode Beuk leveren wij rechtstreeks vanaf onze eigen kwekerij met onze eigen bezorgservice en kan eventueel ook nog door ons worden aageplant. Zo makkelijk is een Rode Beuk kopen nog nooit geweest. 

Eigenschappen Rode Beuk:

De Rode Beuk is een winterharde en bladhoudende boom. De Rode Beuk is te herkennen aan de mooie donker rode kleur. De Rode Beuk heeft graag een standplaats in de zon of halfschaduw. De Rode beuk is makkelijk in onderhoud en vraag weinig verzorging

Plantadvies Rode Beuk:

De Rode Beuk groeit het best op humusrijke goed doorlatende grond. De Rode Beuk heeft een hekel aan natte grond. De Rode Beuk kunt u snoeien tussen november en februari of in juni. Hieronder kunt u het plantadvies lezen van een Rode Beuken haag en de Rode Beuken boom

Rode Beuken Haag planten: 

  • U bepaalt eerst hoeveel beuken u wilt aanplanten. Kiest u voor een enkele haag, welke makkelijk smal te houden is of toch liever een bredere haag (dubbel). Bij een enkele haag koopt u 4-5 beuken per strekkende meter. Bij een dubbele haag koopt u 7-9 beuken per strekkende meter.
  • Nadat de gekochte beuken bij u zijn geleverd adviseren wij om de beuken binnen 2-3 dagen in de grond te plaatsen. Laat  de wortels van de beuken niet uitdrogen. Onze beuken worden geleverd in een zwarte zak. Laat deze om de wortels zitten tot u ze gaat planten. Zo zijn de wortels goed beschermd.
  • Dompel de wortels voor u gaat planten nooit onder in water. Dit omdat de aanwezige schimmels op de wortels dan worden afgespoeld. U mag de wortels wel iets nat sproeien.
  • De gleuf waar de beuken in aangeplant moeten worden heeft een breedte van minimaal 30cm diep en 20cm breed. Is de grond onder in sleuf erg hard, maak hem dan losser. Zo blijft er onder de wortels van de beuken geen water staan en is de grond goed luchtig ivm herwortelen van de beuken.
  • Voeg DCM Vivimus grondverbeteraar toe. Dit zorgt ervoor dat de beuken sneller aanslaan en er minder uitvalkans is. Op zwaardere en/of kleigrond adviseren wij om DCM Vivimus zeker toe te voegen. Dit maakt de grond luchtiger. De wortels hebben nl. zuurstof nodig.
  • Na het aanplanten kunt u de sleuf dicht scheppen en evt. wat aanstampen. Geeft direct nog wat water aan de planten.

Rode Beuken boom planten:

Uw gekochte Boom word geleverd met om de wortels een jute zak. Deze moet u laten zitten wanneer u de boom plant.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is de boom net met de wortels onder de grond plaatsen.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires.