Oude Rode beuk

Fagus sylvatica Atropurpurea

v.a.: € 800,00

Formaat
Totaalhoogte 8 meter
Op aanvraag
€ 800,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Rode beuk (Fagus sylvatica Atropurpurea) is een schitterende aanvulling op uw tuinlandschap. Bent u op zoek naar een grote, oude Rode beuk? Wij leveren deze oude boom direct uit onze kwekerij. Het donkerrode blad biedt een mooie afwisseling tussen vaak overwegend groene beplanting.

Onze voordelen:

Oude Rode beuk kopen: ja of nee?

Oude bomen, ook wel grote bomen genoemd, zijn steeds meer in trek. Dit zijn volwassen bomen die al een imposante hoogte hebben bereikt. Hierdoor staat er direct een opvallende, oude boom in uw tuin. Bij Bomenenzo kunt u een of meerdere oude Rode beuken kopen. Er kunnen verscheidene redenen zijn om te kiezen voor een Rode beukenboom die al oud is. Bijvoorbeeld als u net verhuisd bent en uw tuin nog helemaal kaal is, of omdat u een oude, zieke boom wilt vervangen voor een andere grote boom. Ook kan het zijn dat u uw erf een geheel andere uitstraling wilt geven. Het planten van een oude boom is dan een goed idee. Oude bomen geven sfeer. Bovendien krijgt uw tuin een volwassen uitstraling. De oude Rode beuk is geschikt voor nagenoeg elk tuinontwerp. 

Wat is de Rode Beuk voor boom?

De Fagus sylvatica Atropurpurea is een oersterke boom die zich makkelijk aanpast aan uw tuinlandschap. Want hoewel de boom heel goed in staat is om alle aandacht naar zich toe te trekken, laat hij zich tegelijkertijd perfect combineren met andere bomen en planten. Zijn uitstraling gaat goed samen met andere beplanting. De Rode beuk biedt daarnaast een welkome afwisseling in uw vaak overwegend groene tuinlandschap. Het dieprode blad geeft de boom een mysterieuze en zeer aantrekkelijk karakter. Bovendien is de Rode beuk eenvoudig te onderhouden, wat hem nog aantrekkelijker maakt voor veel tuiniers.

Grote bomen kopen: waar let ik op?

Als u grote, oude bomen gaat kopen, dient u op een aantal zaken te letten. Een oude Rode beuk is natuurlijk niet een aanschaf die u dagelijks doet. Na het planten van een oude boom in uw tuin kunt u hier meestal nog jaren of zelfs decennialang van genieten. Het is dan wel belangrijk dat u een Rode beuk koopt die van goede kwaliteit is. Rode beuken zijn niet heel ziektegevoelig, maar hoe lang ze mooi blijven hangt wel af van hoe ze zijn opgegroeid en verzorgd. De oude Rode beuken die u bij Bomenenzo koopt verkeren altijd in uitstekende gezondheid. Onze kwekers hebben zich direct na de aanplant ontfermd over de jonge bomen, om ze de precies op hun behoefte aangepaste, professionele zorg te blijven geven tot op hoge leeftijd. Hierdoor profiteert u nu van gezonde en sterke bomen die uw erf nog zeer lange tijd zullen sieren.

Eigenschappen van de Rode Beuk

  • Winterhard: Ja
  • Bloeitijd: April-Mei
  • Vruchten: Beukennootjes
  • Bladkleur: Rood tot purper, in de herfst geel/bruin
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon/halfschaduw
  • Hoogte: tot 25 meter
Lees meer

Het snoeien en onderhouden van een oude Rode beuk

Het onderhouden van oude Rode beuken is een stuk eenvoudiger dan het verzorgen van jonge bomen. Jonge, pas aangeplante bomen hebben namelijk nog veel behoefte aan extra vocht, voedingsstoffen en mineralen om op een gezonde wijze groot te kunnen worden. Dit werk hebben we u in de kwekerij natuurlijk al uit handen genomen: u koopt bij ons immers een volwassen, oude Rode beuk. Dat betekent natuurlijk niet dat u na het planten nooit meer naar de boom om hoeft te kijken. We vertellen u graag waar u rekening mee moet houden bij het snoeien en onderhouden van een grote boom.

Waar komt de grote Rode beuk te staan?

Allereerst is het belangrijk om een mooie standplaats te kiezen voor een oude Rode beuk. De Fagus sylvatica Atropurpurea komt het best tot zijn recht op een zonnige plek of in de halfschaduw. Qua bodem heeft de boom geen bijzondere eisen, al staat de Rode beuk niet graag te nat. Een gewone, verbeterde tuingrond is voor een oude, grote Rode beuk prima.

Een oude, grote Rode beuk snoeien: hoe gaat dat?

Veel mensen zien erg op tegen het moeten snoeien van een oude, grote boom. De Rode beuk kan snoei echter prima verdragen. Wel is het zo dat oude bomen niet meer zo frequent gesnoeid hoeven te worden als jonge bomen die nog volop in de groei zijn. Sommige tuiniers kiezen ervoor om een grote Rode beuk gewoon zijn gang te laten gaan. Eens in de zoveel jaren wordt de boom onderworpen aan onderhoudssnoei, maar daar houdt het dan ook wel op. Dat is prima, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om de Rode beuk in een mooie, strakkere vorm te houden. Het is in dat geval raadzaam om de boom eens per jaar bij te snoeien.

Hebben oude bomen meststof nodig?

Omdat oude bomen niet meer zo krachtig groeien als in hun jonge jaren, hebben ze vanzelfsprekend minder voeding nodig. Toch kan ook een oude Rode beuk zo nu en dan wel een steuntje in de rug gebruiken. U kunt de boom maximaal eens per jaar voorzien van wat organische mest. Hierin zitten voedingsstoffen en mineralen die de boom goed kan gebruiken. Geef echter niet teveel meststof, want dat kan schadelijk zijn.

Lees meer

Heeft een oude Rode beuk water nodig?

De Rode beuk houdt niet van natte voeten. Toch is een licht vochtige grond voor deze boom geen enkel probleem. Droogte wordt echter ook goed verdragen. De meeste Rode beuken hebben de extreem warme en droge zomers van 2017 en 2018 overleefd. Dat wil wat zeggen over de kracht en het aanpassingsvermogen van de Fagus sylvatica Atropurpurea. Dat de oude Rode beuk goed tegen droogte kan, wil echter niet zeggen dat hij nooit meer water nodig heeft. Tijdens droge zomers is het altijd goed om uw beplanting nauwlettend in de gaten te houden. Geef de Rode beuk in dit soort perioden dan ook wat extra liters vocht. Zo maakt u het de boom een stuk makkelijker om zowel hitte als droogte fier te doorstaan.

Lees meer

Een oude, grote Rode beuk planten

Het planten van oude bomen is een specialistisch karwei. Meestal worden grote bomen machinaal in de grond gezet. Een oude Rode beuk die al flink wat jaren telt heeft natuurlijk ook een fikse kluit. Omdat het plantgat dat uitgegraven moet worden ongeveer 2 keer zo groot moet zijn en oude bomen groot en zwaar zijn, is het geen klusje dat u even tussendoor oppakt. Gelukkig hebben we daarop iets bedacht: onze professionele aanplantservice. Onze specialisten op het gebied van bomen weten precies hoe een grote, oude Rode beuk het best in uw tuin wordt aangeplant. We hebben niet alleen de kennis, maar ook het materiaal in huis om ervoor te zorgen dat de grote Rode beuk op de juiste manier wordt overgeplant. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. We helpen u graag verder.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Rode beuk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!