Japanse sierkers Accolade

Prunus 'Accolade'

v.a.: € 49,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 200-220cm, Kale wortel Ja
Najaar 2022
€ 49,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 200-220cm, Kale wortel Ja
Najaar 2022
€ 65,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 200-220cm, Kale wortel Ja
Najaar 2022
€ 85,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Prunus Accolade is een kleine boom met een brede hangende kroon. Een volwassen boom is zo'n 6 tot 8 meter hoog en is daarom ook erg geschikt voor de kleinere tuin. Vroeg in het voorjaar bloeit de deze Japanse sierkers rijkelijk met roze bloesem van zo'n 4cm groot.

Onze voordelen:

 

De Prunus Accolade is boom die groeit met een brede terechtervormige kroon. De Japanse sierkers Accolade groeit al snel met overhangende twijgen. De boom zal uiteindelijk niet heel groot worden zo'n 6 tot 8 meter. Daarom is deze Japanse sierkers ook geschikt voor de kleinere tuin. In het voorjaar zal er groen blad aan de boom groeien wat in de herfst zal verkleuren naar rood, oranje en geel. In de winter zal de Prunus Accolade geen blad aan zijn takken hebben. De bladeren van de Sierkers zijn eirond/langwerpig en 6 tot 8 cm groot zijn. De Prunus Accolade staat bekend om zijn vroege bloesem bloei. Vanaf april kunt u genieten van de prachtige licht roze bloementrossen aan de boom. 
 

Lees meer
De Japanse Sierkers hoeft u niet te snoeien. Als u gaat snoeien doet u dit alleen om de vorm van de boom te behouden. Snoei de Prunus Accolade in het voorjaar of zomer en knip daarbij alleen de lange scheuten weg.
Lees meer
De Japanse Sierkers hoeft u niet te snoeien. Als u gaat snoeien doet u dit alleen om de vorm van de boom te behouden. Snoei de Prunus Accolade in het voorjaar of zomer en knip daarbij alleen de lange scheuten weg.
Lees meer
De Prunus staat het liefst in goede waterdoorlatende grond. De Japanse Sierkers Accolade groeit goed op een licht zonnige standplaats.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. De kluit is soms ook ingebonden met jute. Om te voorkomen dat de kluit uit elkaar valt (en de wortels bloot komen te liggen) is het belangrijk om de jute erom te laten zitten. Jute is natuurlijk afbreekbaar, en kan met het poten gewoon mee de grond in. Wanneer u de korf of jute wel verwijdert, bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigt. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Heeft de boom een zwarte pot verwijder deze dan wel.

3. Plant de Japanse Sierkers Accolade op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Japanse Sierkers om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse sierkers Accolade
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!