Druivenstruik
Voor het ultieme zomergevoel.
Een druivenstruik geeft je tuin een Mediterrane sfeer én levert je heerlijke druiven op uit eigen tuin. De klimplanten bloeien in het voorjaar met kleine bloemetjes en de meeste zijn zelbestuivend. Voor een druivenstruik is in iedere tuin wel een plekje te vinden en het fijne is dat ze helemaal niet zo veel onderhoud vereisen. Kies voor tafeldruiven, geschikt voor directe consumptie, of voor wijndruiven, waarmee je je eigen wijn kunt maken.

Druivenstruik

Van hoog naar laag sorteren

Druivenstruik

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Druivenstruik kopen:

De Druivenstruik is een prachtige aanwinst in je tuin. Druivenstruiken geven in de zomer heerlijke vruchten. De druif is een plant waarvan de takken in een bepaalde richting worden geleid. In de lente ontstaan er trosjes waaruit na de bestuiving druiven groeien. De druiven oogsten kan vervolgens vanaf eind augustus/begin september. Druiven zijn winterhard en kunnen goed gehouden worden in een plantenbak. Je kunt de Druif Vitis eventueel ook verplaatsen. Let er dan op dat je zoveel mogelijk wortels uitgraaft, zodat deze niet beschadigen. Er bestaan struiken met blauwe druiven en witte druiven. De druivenstruiken uit ons assortiment zijn van het ras Vitis Vinifera. Een druif Vitis Vinifera wordt gezien als dé echte tafel- en wijndruif. Met deze schitterende struiken haal je dus een heerlijk stukje van de Mediterraanse cultuur in de tuin. De druivenplanten kunnen wat last krijgen van ziekten en plagen, zoals schimmel. Voorkom dit door de aangetaste bladeren snel te verwijderen.

 

Druivenstruik kopen bij Bomenenzo.nl:

De prachtige Druivenstruik kopen doe je makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden om de druivenplanten en andere fruitbomen te bewonderen. Natuurlijk kun je ook langskomen voor vragen of advies. Je vindt bij ons onder andere de Druif Boskoop Glory (Blauwe Druif Boskoopse Gorie), de Blauwe Druif, de jonge Druivenstruik, maar ook groenblijvende bomen, vaste planten, Japanse Esdoorns en exotische planten. Bij ons ben je verzekerd van een veilige betaling en de laagste prijs.

 

Druivenstruik verzorgen:

De Druivenstruik vereist niet veel verzorging. Geef in het voorjaar en in de zomerperiode de Druif Vitis Vinifera wat organische meststof. Druiven groeien sterker als u ze bemest. Deze zal vervolgens beter vrucht geven en u kunt al snel druiven oogsten. Geef in de zomer extra water aan de struik, maar zorg ervoor dat de Druif niet continu nat staat. Dit kan wortelrot veroorzaken en de struik kan op die manier doodgaan.

 

Druivenstruik snoeien:

Druiven snoeien kunt u het beste in de winter doen. Deze planten snoeien doet u in ieder geval in januari/februari bij droog en vorstvrij weer. Knip dan de oudere takken terug op 3 à 4 knoppen. In juni kunt ook eventueel de druiven snoeien en de blaadjes die voor de trossen hangen weghalen. Op die manier krijgen de trossen meer licht en zullen ze rijpen. Bemest de druif na het snoeien met organische mest. De plant kan wat last krijgen van ziekten en plagen, zoals schimmel. Voorkom dit door de aangetaste bladeren snel weg te halen.

TIP: Druiven snoeien kunt u het beste alléén doen met schoon én scherp snoeigereedschap. Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw druif Vitis Vinifera!

 

Druivenstruik planten:

Druiven groeien het best op een zonnige en beschutte plek. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voldoende kalk bevat. Graaf een ruim plantgat voor het druiven planten en verwijder de jute doek of ijzeren korf niet. Plant de struik vervolgens op de juiste diepte, met de wortels net onder de grond. Vul het gat na het druiven planten aan met een mengsel van aanplantgrond en de uitgegraven aarde. U kunt eventueel de Druif Vitis ook verplaatsen en de druiven stekken. Let er dan op dat u zoveel mogelijk wortels uitgraaft, zodat deze niet beschadigen.

Bij Bomenenzo vindt u verschillende soorten druiven, zoals de Blauwe Druif Boskoopse Glorie (of Druif Boskoop Glory), Blauwe Kasdruif Black Alicante, Blauwe Kasdruif Frankenthaler, Witte Druif Bianca, de jonge Druivenstruik, maar ook groenblijvende bomen, meerstammige bomen, Japanse Esdoorns, Japanse sierkers, en vaste planten (ook exotische planten). Bent u benieuwd naar andere fruitdragende struiken uit ons assortiment? Neem eens een kijkje bij onze bramenstruiken, frambozenstruiken of bessenstruiken, zoals de blauwe bes. Bij ons bent u verzekerd van een veilige betaling en de laagste prijs.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00