Pitloze witte druif Himrod

Vitis vinifera 'Himrod'

v.a.: € 9,50

Formaat
Hoogte 40-60cm
€ 9,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Vitis vinifera 'Himrod' is een druivenstruik die in de zomer heerlijke zoete, witte pitloze druiven groeit. De pitloze witte druif Himrod Is zowel geschikt voor Consumptie als wijndruif. De Himrod heeft een grote opbrengst en is zelfbestuivend.

Onze voordelen:

De Vitis vinifera 'Himrod' is beter bekend als de pitloze witte druif Himrod. Deze druif is een erg geschikte én lekker druif om zelf te groeien. De druif kan zowel in de tuin als in een kas goed groeien. Doordat de witte druif zelfbestuivend is heeft hij geen andere soort nodig om fruit te kunnen groeien. In het voorjaar zal de struik in bloei staan en zullen de bloemetjes in clusters bij één staan. De clusters zullen later druiventrossen vormen. De witte druiven zijn heerlijk zoet van smaak en geheel pitloos. In september is het tijd om de druiven te plukken en direct te genieten van de heerlijke smaak óf er wijn van te maken. De Himrod druiven zijn zowel geschikt als wijndruif als voor directe consumptie. De plant staat het liefst op een zonnig plekje in een goed doorlatende- en kalkrijke bodem.

Lees meer
De druivenstruik heeft niet veel verzorging nodig. Geef de struik in het voorjaar en in de zomer organische mest. De druiven groeien sterker wanneer de plant bemest is. Snoei de druivenstruik in de winter. Snoei rond januari/ februari wanneer het droog en vorstvrij is. Knip tijdens deze wintersnoei de oudere takken terug op 3 á 4 knoppen. In juni kunt u eventueel een zomersnoei uitvoeren en de blaadjes die voor de trossen hangen weghalen. Zo krijgen de trossen meer licht om goed te kunnen rijpen. De plant kan wat last krijgen van ziekten en plagen, zoals schimmel. Voorkom dit door de aangetaste bladeren snel weg te halen.
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de struik structureel water krijgt. Is het gedurende één week droog? Geef dan één emmer water aan de struik. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee á drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijden extreme droogte en warmte. Geef in de zomer daarom extra water aan de struik, maar zorg ervoor dat de Druif niet continu nat staat. Dit kan wortelrot veroorzaken en de struik kan op die manier doodgaan.
Lees meer
De druivenstruik kunt u het best op een zonnige en beschutte plek in uw tuin plaatsen. Zorg ervoor dat de grond goed vocht doorlatend is zodat er geen water in de grond blijft staan. Wanneer er een jute doet of ijzeren korf om de plant zit verwijdert u deze niet. Graaf een ruim gat waar de plant goed in past. Plant de struik vervolgens op de juiste diepte, met de wortels net onder de grond. Vul het gat na het planten aan met een mengsel van aanplantgrond en de uitgegraven aarde. Druk de grond goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pitloze witte druif Himrod
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!