Witte druif Bianca

Vitis vinifera Bianca

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 40-60cm
€ 7,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Vitis vinifera ‘Bianca’ (Witte druif Bianca) is een heerlijke druivensoort dat middelgrote, groen/gele druiven geeft met een sappige- en zoete smaak. De struik is goed ziekte resistent, winterhard en geeft een hoge productie. De druiven kunt u zowel direct consumeren als verwerken tot wijn.

Onze voordelen:

De witte druif Bianca (Vitis vinifera ‘Bianca’) geeft middelgrote, geel/ groene druiven die sappig en zoet van smaak zijn. De Bianca is goed resistent tegen diverse (schimmel) ziekten en erg winterhard. De druif is heerlijk om direct op te eten, maar ook om wijn van te maken. Na de bloei in Juni zullen de witte bloemetjes plaats maken voor de druiven. De geel groene druiven zullen rond september rijp zijn en geplukt kunnen worden. De Bianca struik is een snel-groeier maar kan door middel van snoei goed in bedwang gehouden worden. De plant dient te groeien tegen een klimconstructie zoals tegen een muur, pergola of erfafscheiding. De struik doet het erg goed in het Nederlandse klimaat en u kan dan ook zeker genieten van een hoge productie.

Lees meer
Het onderhouden van de Witte druif Bianca vergt misschien wat tijd maar is het zeker waard. Twee keer per jaar snoeien zorgt voor een goede oogst en een sterke plant. Snoei in de zomer en in de winter. Tijdens de zomer snoei kunt u de jonge scheuten die aan de hoofdtakken staan verwijderen. De hoofdtakken kunt u geleiden en vast maken met bindband voor een stevige ondersteuning. De tweede snoei vindt plaats in de late winter. Snoei echter niet tijdens vorst periodes. Nu kort u de houtachtige takken in. Knip deze schuin terug, net boven de knoppen en laat maximaal drie knoppen per tak over. Zo heeft de plant genoeg energie om de druiven goed te kunnen laten rijpen. Laat u meer knoppen over, dan zullen er meer druiven groeien maar zullen ze minder smakelijk zijn.
Lees meer
In de begin periode is het belangrijk dat de druivenstruik met regelmaat water krijgt. Is het een week droog geweest, dan dient u één keer water te geven. Wanneer de tempraturen ook nog hoog zijn kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef alleen nooit water tijdens periodes met vorst. Na het eerste jaar hoeft u eigenlijk alleen water te geven tijdens langdurige droge- en warme periodes, zoals in de zomermaanden veelal voorkomt.
Lees meer
De druivenstruik staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats bij een klimconstructie, zoals bijvoorbeeld een muur of pergola. Graaf een gat dat iets breder en dieper dan de wortels van de struik is en maak de bodem goed los. De uitgegraven grond kunt u mengen met Vivimus Fruit. Vivimus Fruit is een organische bodemverbeteraar, speciaal voor planten die vruchten geven, en zorgt ervoor dat de plant de benodigde voedingstoffen voor het eerste jaar gelijk binnen krijgt. Plaats de struik in het aanplant gat en vul het aan met de gemengde aarde. Druk het aanplantgat goed aan en geef daarna voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Witte druif Bianca
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
kan de plant ook in een pot gepland worden?

De druif kan ook in een pot geplaatst worden. Geef hem wel wat ruimte.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!