Blauwe tafeldruif Regent

Vitis vinivera 'Regent'

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 40-60cm
€ 7,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Vitis Regent is bekende druivenstruik die goed bestand is tegen schimmelziekten. De blauwe druiven zijn middelgroot en erg smakelijk. De Regent is zowel een geschikte tafeldruif als een geschikte wijndruif.

Onze voordelen:

De Vitis Regent is een zeer sterke druivenstruik, goed bestand tegen ziektes en zeer winterhard. De Regent druif is een middelgrote, blauwe druif die groeit in een enigszins compact tros. Na de bloei in mei zullen deze druiven zich vormen en kunnen geoogst worden in september. De druiven hebben een zoete en aromatische smaak en zijn zowel geschikt als tafeldruif als wijndruif. De bladeren kleuren in de herfst prachtig rood en in de winter zullen de bladeren van de struik vallen. De Regent Druivenstruik staat het liefst op een zonnige standplaats tegen een klimconstructie. De grond dient goed doorlatend te zijn.

Lees meer
De Druivenstruik heeft belang bij zowel een zomer- als wintersnoei. Tijdens de zomersnoei is het doel om alleen de sterke scheuten door te laten groeien. De scheuten die bijvoorbeeld niet goed te leiden zijn, kunt u gewoon wegknippen. Ook wanneer er te veel jonge scheuten bij elkaar groeien kunt u dit snoeien. Dit kunt u gedurende de zomer een paar keer herhalen. Dit zal er voor zorgen dat alle groeikracht van de struik naar de druiventrossen gaat. Het is vooral belangrijk dat u bij deze snoei goed let op de druiventrossen en dat deze voldoende zonlicht zullen krijgen. De tweede snoeibeurt vindt plaats in de winter. Snoei echter niet tijdens vorst. Tijdens deze snoei kort u de houtachtige takken in. Zo blijft de struik een goede vorm houden. Rond februari dient u een handje kalk rond de struik strooien zodat de bodem kalkrijk blijf. Bemest rond maart/ april de struik met organische mest.
Lees meer
De eerste periode na aanplanten heeft de Regent druivenstruik met regelmaat water nodig. Is het een week droog geweest, dan dient u één keer water te geven. Wanneer de tempraturen ook nog hoog zijn kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef alleen nooit water tijdens periodes met vorst. Na het eerste jaar hoeft u eigenlijk alleen water te geven tijdens langdurige droge- en warme periodes, zoals in de zomermaanden veelal voorkomt.
Lees meer
De Regent Druivenstruik groeit het best op een zonnige, beschutte standplaats tegen een klimconstructie, zoals een zuidmuur. De struik staat het liefst in een kalkrijke bodem. Graaf een gat dat iets breder en dieper is dan de wortels van de plant. Maak het gat goed los zodat er geen water in blijft staan. Dompel de plant in een emmer water, hierdoor kunnen de haarwortels van de plant zich goed volzuigen met water. Verwijder de pot om de wortels voorzichtig en zet de plant in het plantgat. Meng de uitgegraven aarde met Vivimus Fruit en vul hiermee het aanplant gat op. Vivimus zorgt er voor dat uw plant alle benodigde voedingstoffen krijgt voor een goede en gezonde start. Druk het gat stevig aan en geef daarna voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe tafeldruif Regent
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!