Grote blauwe druif Muscat Blue

Vitis Vinifera Muscat Bleu

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 40-60cm
€ 7,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Muscat Bleu heeft grote losse trossen met rood blauwe druiven. Dit ras is goed ziekte resistent en staat bekend om zijn goede smaak met muskaat aroma. De Muscat Bleu is een geschikte tafeldruif en een echte aanrader!

Onze voordelen:

De Vitis Vinivera Muscat Bleu wordt ook wel de Muskaat Blauw of de Blue Muscat genoemd. Kenmerkend voor de Muskaat Blauw zijn de losse trossen, waarbij er veel ruimte zit tussen de bessen. De druivenstruik is erg sterk, goed ziekte resistent en winterhard. Na de bloei in het voorjaar zullen de druiven zich vormen. De Muskaat Blauw druif heeft een heerlijke zoete smaak met muskaat aroma, wat het een erg geschikte tafeldruif maakt. De rood/blauwe druiven kunt u in september gaan plukken. Plaats de druivenstruik op een zonnige plek in uw tuin en zorg voor een klimconstructie. Zo kunt u de struik tegen bijvoorbeeld een zuidmuur of Pergola aan laten groeien.

Lees meer
De Muskaat Blauw heeft zowel een zomer- als een wintersnoei nodig. Tijdens de zomersnoei is het doel om alleen de sterke scheuten door te laten groeien. De scheuten die bijvoorbeeld niet goed te leiden zijn, kunt u gewoon wegknippen. Ook wanneer er te veel jonge scheuten bij elkaar groeien kunt u dit snoeien. Dit kunt u gedurende de zomer een paar keer herhalen. Dit zal er voor zorgen dat alle groeikracht van de struik naar de druiventrossen gaat. Het is vooral belangrijk dat u bij deze snoei goed let op de druiventrossen en dat deze voldoende zonlicht zullen krijgen. De tweede snoeibeurt vindt plaats in de winter. Snoei echter niet tijdens vorst. Tijdens deze snoei kort u de houtachtige takken in. Zo blijft de struik een goede vorm houden. Rond februari dient u een handje kalk rond de struik strooien zodat de bodem kalkrijk blijf. Bemest rond maart/ april de struik met organische mest.
Lees meer
De eerste periode na aanplanten heeft de druivenstruik met regelmaat water nodig. Is het een week droog geweest, dan dient u één keer water te geven. Wanneer de tempraturen ook nog hoog zijn kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef alleen nooit water tijdens periodes met vorst. Na het eerste jaar hoeft u eigenlijk alleen water te geven tijdens langdurige droge- en warme periodes, zoals in de zomermaanden veelal voorkomt.
Lees meer
De druivenstruik staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats bij een klimconstructie, zoals bijvoorbeeld een muur of pergola. Graaf een gat dat iets breder en dieper dan de wortels van de struik is en maak de bodem goed los. De uitgegraven grond kunt u mengen met Vivimus Fruit. Vivimus Fruit is een organische bodemverbeteraar, speciaal voor planten die vruchten geven, en zorgt ervoor dat de plant de benodigde voedingstoffen voor het eerste jaar gelijk binnen krijgt. Plaats de struik in het aanplant gat en vul het aan met de gemengde aarde. Druk het aanplantgat goed aan en geef daarna voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Grote blauwe druif Muscat Blue
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is de Muscat Blue pitloos en zelfbestuivend (solitair geplant)?

De Druif Muscat Bleu is een zelfbestuivende druif. Deze kan solitair geplant worden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!