Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Leiboom Halfstam
vragen? 0344 22 81 00

Leiboom Halfstam kopen rechtstreeks van kwekerij

De Leiboom Halfstam is een populaire boom in Nederland. Leiboom Halfstam kunt u bij ons kopen in verschillende soorten. Bij ons op de kwekerij kunt u terecht voor Leilaurier Halfstam, Lei Amberboom Halfstam, Portugese Laurier Halfstam, Lei Photinia Halfstam. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Leiboom Halfstam kopen:

Een Leiboom Halfstam is een boom met een stamhoogte van 120 tot 150 cm. De takken van de Halfstam Leiboom zijn in horizontale richting geleid. U kunt verschillende Leibomen Halfstam bestellen en laten bezorgen zoals de: Leibeuk Halfstam, Leilaurier Halfstam, Lei Amberboom Halfstam, Lei Photinia Halfstam. 

 

Eigenschappen en onderhoud Leiboom Halfstam:

Leibomen is een bekende boom in de Nederlandse tuin. Doordat de boom horizontaal is geleid word deze niet heel groot en past al snel in de tuin. Leibomen worden vaak gekozen doordat de boom ideaal is als afscherming tegen inkijk. De Halfstam Leiboom heeft ook een hoge sierwaarde voor u tuin en huis. Wanneer u de Leiboom Halfstam wilt gebruiken tegen het binnenkijken van uw huis, adviseren wij de Leiboom Halfstam niet te dicht op het huis te plaatsen. Het kan namelijk snel te donker worden in huis wanneer de boom vol met blad is gegroeid. Ook voor het behoud van uw gevel is het beter om de Leiboom Halfstam ongeveer 1,5 meter van uw gevel te plaatsen. Wanneer de Leiboom Halfstam te dicht op uw gevel staat heeft u kans op mosgroei. 

Leibomen zijn goed te snoeien. U kunt de Leibomen 1a 2 keer per jaar snoeien wanneer het niet vriest. De Leibomen zijn met de nieuw uitlopende takken makkeijk nog voller te maken. De takken zijn namelijk zeer buigzaam. 

 

Plantadvies Leilinde:

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Voordat u de Leiboom Halfstam gaat poten verwijderd u de zwarte pot. 

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

 

U kunt altijd contact met ons opnemen  voor meer informatie over Leibomen Halfstam bestellenbezorgen en aanplanten. In onze Leibomen Halfstam webshop zijn verschillende Leibomen Halfstam te koop. Voor 90% van alle Halfstam Leibomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Leiboom Halfstam kwekerij te Gelderland komen.