Leiboom Halfstam
Sierlijk voor je tuin & ideaal tegen inkijk.
Halfstam leibomen zijn een populaire keuze om inkijk te verminderen. De leirekken zijn binnen no-time dichtgegroeid en bevinden zich op een ideale hoogte. Perfect om bijvoorbeeld je woonkamer af te schermen, zonder teveel licht in te leveren.

Leiboom Halfstam

Van hoog naar laag sorteren

Leiboom Halfstam

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Leiboom Halfstam online kopen

Een Leiboom Halfstam is een boom met een stamhoogte van 120 tot 150 cm. De takken van de Halfstam Leiboom zijn in horizontale richting geleid. Je kunt verschillende Leibomen Halfstam online kopen en laten bezorgen of afhalen, zoals de: Leibeuk Halfstam, Leilaurier Halfstam, Lei Amberboom Halfstam, Quercus ilex Steeneik Leiboom, Lei Photinia Halfstam. Leibomen kopen? Dat kan! Je kunt gemakkelijk diverse soorten Leibomen online bestellen via BomenEnzo.nl.

Eigenschappen en onderhoud Leiboom Halfstam

De Leiboom is een bekende boomsoort in de Nederlandse tuin. Er zijn dan ook vele diverse soorten Leibomen, zoals groenblijvende Leibomen en bladverliezende Leibomen. Door ons ruime assortiment Leibomen is er voor ieder wat wils. Leibomen, zoals de Steeneik Leiboom (Quercus Ilex) worden vaak gekozen doordat de boom ideaal is als afscherming tegen inkijk. De Halfstam Leiboom heeft ook een hoge sierwaarde voor je tuin en huis. Wanneer je de Leiboom Halfstam wilt gebruiken tegen het binnenkijken van jouw huis, adviseren wij de Leiboom Halfstam niet te dicht op het huis te plaatsen. Het kan namelijk snel te donker worden in huis wanneer de boom vol met blad is gegroeid. Ook voor het behoud van de gevel is het beter om de Leiboom Halfstam ongeveer 1,5 meter van de gevel te plaatsen. De halfstam Leibomen hebben een 120 tot 150 cm stamhoogte. Wanneer de Leiboom Halfstam te dicht op de gevel staat heeft u kans op mos groei. 

Leibomen zijn goed te snoeien. Je kunt de Leibomen 1 á 2 keer per jaar snoeien wanneer het niet vriest. De Leibomen zijn met de nieuw uitlopende takken makkelijk nog voller te maken. De takken zijn namelijk zeer buigzaam.

Leibomen kopen? Dat doet je gemakkelijk bij BomenEnzo.nl. Naast ons ruim assortiment Leibomen, zoals de Lei Photinia halfstam en de Lei Amberboomhalfstam, hebben wij ook vele andere bomen en planten. Wij hebben bomen en planten voor kleine tuinen en (middel)grote tuinen, zoals kant-en-klaar hagen, hoogstam fruitbomen, laagstam fruitbomen, halfstam fruitbomen, oude appelbomen, kleine bomen, grote bomen, vaste planten en meerstammige bomen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de vaste plant Blauwe Regen, oude Perenboom, de Red Robin, de rode beuk, groene beuk, Hortensia op stam, Carpinus Betulus, Fagus Sylvatica, de Hortensia Annabelle, de vaste plant Taxus Baccata of de exotische plant de Chinese Waaierpalm. Je kunt alle bomen en planten online kopen en thuis laten bezorgen of afhalen. Ook kun je bij Bomenenzo veilig betalen en snel genieten van jouw prachtige tuin. Doordat de boom horizontaal is geleid wordt deze niet heel groot en past al snel in de tuin.

Plantadvies Leiboom

Ga je een Leibomen kopen? Ga je bijvoorbeeld voor de Lei Photinia of juist de Lei Amberboom? Welke je ook koopt, het is goed om te weten hoe de Leiboom het best geplant kan worden. Op de product pagina van de Leibomen kun je deze informatie per product vinden, maar ook hebben wij hier een kort overzicht voor je. Zie je ertegenop om de boom te planten? Bekijk dan onze aanplantservice!

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Als er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Voordat je de Leiboom Halfstam gaat poten verwijdert je de zwarte pot. 

3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan erboven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft erboven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Onderhoud Leibomen

Leibomen zijn goed te snoeien. Doordat de takken van de Leibomen in een houding worden gebonden krijgen de kleine bomen de gewenste vorm. Hierdoor is het wel nodig dat de Leibomen ook gesnoeid worden, om zo de vorm te behouden. Als je niet snoeit zal de Leiboom haar natuurlijke vorm weer aannemen. Je hoeft in principe de Leiboom maar één á twee keer per jaar te snoeien, echter kun je dit vaker doen voor een strakkere vorm. De kleine bomen zijn met de nieuw uitlopende takken makkelijk nog voller te maken. De takken zijn namelijk zeer buigzaam. De beste tijd en manier om te snoeien is afhankelijk van de soort Leiboom. Op elke product pagina vind je dan ook de instructies voor de desbetreffende Leiboom. Ook kun je hier gemakkelijk de Leiboom kopen.

In het voorjaar kun je de Leiboom bemesten. Gebruik hiervoor een organisch meststof. Je kunt dit herhalen in de zomer, maar dan met een kleinere hoeveelheid. Zo krijgt jouw Leiboom de juiste voedingstoffen om optimaal te kunnen groeien.

Leibomen kopen doe je gemakkelijk via onze website! Bekijk de Leibomen online of bij onze kwekerij. Je kunt kiezen uit bladverliezende Leibomen of groenblijvende Leibomen maar ook hebben wij vele andere vaste planten en bomen. Zo hebben wij grote bomen, kleine bomen, Portugese laurieren, Japanse Esdoorns, oude fruitbomen, de vaste plant Chinese waaierpalm en nog vele andere planten en bomen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de Magnolia boom soorten. Je kunt de bestelling laten bezorgen of ophalen en veilig betalen met een betaling naar keuze. Je kunt zelfs uw bestelling door ons laten aanplanten! Neem hiervoor contact met ons op.

Bomen en planten online kopen

Bij BomenEnzo.nl hebben wij een ruim assortiment aan planten en bomen. Alle producten kunt u gemakkelijk online kopen en veilig betalen met verschillende betalingsmogelijkheden. Je krijgt gratis bezorging bij een besteding vanaf €300,- euro binnen Nederland. Wij verkopen vaste planten en bomen voor de kleine- en grote tuin. Zo verkopen wij niet alleen halfstam Leibomen zoals groenblijvende Leibomen, de Lei Photinia Halfstam, Leibeuk Halfstam, Portugese Leilaurier, leilaurier halfstam Novita en de Lei Amberboom halfstam. Ook hebben wij een ruim assortiment met o.a. Leibomen, halfstam fruitbomen, oude fruitbomen, diverse soorten Portugese Laurieren, Goude regen, Japanse Esdoorns en vele andere bomen en planten. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de vaste plant Taxus Baccata, rode beukenhaag, Hortensia Annabelle, Blauwe regen, Gouden regen, Chinese Waaierpalm, Magnolia bomen, meerstammige bomen, groene beukenhaag, rode beukenhaag, mediterraanse bomen of kleinen bomen. Bekijk ook eens onze oude fruitbomen, zoals de oude perenboom of de oude appelboom. Bekijk alle fruitbomen, zoals de James Grieve of golden delicious, hier. In ons assortiment vind je namelijk zowel laagstam fruitbomen als halfstam fruitbomen en hoogstam fruitbomen.

Wij hebben niet alleen een ruim assortiment aan bomen en planten, maar ook de accessoires zoals aanplantgrond, mest en boompalen zijn verkrijgbaar. Wij hebben planten en bomen voor de kleine- en grote tuinen. Bij BomenEnzo kun je jouw bestelling veilig betalen en kunnen wij de bestelling bij je thuisbezorgen. Bij een bestelling binnen Nederland vanaf €300,- euro krijg je een gratis bezorging. Ook ben je van harte welkom op onze kwekerij in Lienden om jouw bestelling af te halen.

Tip: Zoek je naast de Leiboom een groene afscheiding voor in jouw tuin? Bekijk dan eens onze Olijfwilg haag, groene beukenhaag of rode beukenhaag. Ook hebben wij kant en klare hagen zoals de Fagus Sylvatica. Zo krijg je een prachtige afscheiding naar jouw smaak.

Je kunt altijd contact met ons opnemen  voor meer informatie over Leibomen Halfstam bestellenbezorgen en aanplanten. In onze Leibomen Halfstam webshop zijn verschillende Leibomen Halfstam te koop. Voor 90% van alle Halfstam Leibomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Leiboom Halfstam kwekerij te Gelderland komen. Je kunt de bomen en planten gemakkelijk online bestellen en veilig betalen. Laat jouw bestelling thuisbezorgen of kom lang bij onze kwekerij in Lienden.

 

 

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00