Lei Photinia Halfstam

Photinia fr. 'Red Robin Halfstam

v.a.: € 199,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 150cm, Totaal hoogte Leivorm op rek
€ 199,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Lei Photinia 'Red Robin' is een populaire groenblijvende boom, die vooral opvalt door zijn felrode bladeren in het voorjaar. Deze rode uitlopers verkleuren langzaam naar frisgroen én blijven het hele jaar hangen. Als extra sierwaarde kun je in het voorjaar ook nog genieten van een schitterende bloei! Aan de takken bloeien dan talloze kleine witte bloemetjes.

Onze voordelen:

Lei Photinia halfstam kopen

De Lei Photinia, ook wel bekend als Glansmispel, is een hele populaire groenblijvende boom. Deze prachtige halfstam loopt in het voorjaar uit met felrode bladeren, die langzaam verkleuren naar frisgroen. Naast de opvallende bladeren, kun je ook genieten van een schitterende bloei in het voorjaar. De takken bloeien dan vol met kleine witte bloemetjes, deze zijn favoriet bij vlinders en bijen. Deze leiboom is vrij makkelijk strak en dicht te houden, maar heeft wel het liefst een enigszins beschutte standplaats. De stamhoogte bij de halfstam variant zit op ongeveer 150 cm, hierdoor is deze Photinia ideaal tegen inkijk!

Ben je op zoek naar een sierlijke leiboom, die ook perfect is tegen inkijk? Je kunt de Lei Photinia halfstam online kopen via onze webshop, of kom je eigen leiboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De halfstam Glansmispel is vrij makkelijk te verzorgen, maar vraagt wel een wat beschutte standplaats. De bladeren zijn namelijk wat kwetsbaar bij zeer strenge vorst. Mochten er wat bladeren verloren gaan in een strenge winter, geen zorgen, in het voorjaar komen er weer nieuwe uitlopers. Om goed te kunnen groeien en bloeien heeft deze Photinia vooral voldoende water en voeding nodig. Geef het eerste jaar na aanplant regelmatig water, zodat je leiboom goed kan wortelen. Ook kun je de groei, bloei en weerstand van je Glansmispel een boost geven, door hem ieder voorjaar te bemesten. Gebruik hiervoor wat Tuinturf van DCM.

Het snoeien van de Lei Photinia halfstam is belangrijk om de boom gezond én mooi in model te houden. De beste periode om te snoeien is direct na de bloei, in juni. Wil je de Photinia zo strak mogelijk in model snoeien? Maak dan gebruik van een heggenschaar! Na de snoei kun je nog een keer genieten van prachtige rode uitlopers. 

Lees meer

Na de aanplant is het belangrijk om je Photinia het eerste jaar regelmatig te voorzien van water. Geef je leiboom iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft in die week. Deze verzorging is belangrijk, omdat je boom tijd nodig heeft om goed te kunnen wortelen. Is het in de zomer een langere tijd erg warm? Geef dan gerust vaker water, probeer de grond licht-vochtig te houden. Als de boom eenmaal goed gewend is, hoef je hem alleen nog water te geven bij langere perioden van warmte en droogte. 

Lees meer

Voor een geslaagde aanplant van de Lei Photinia halfstam is het belangrijk om te zorgen voor een voedzame, ietwat zure grond. Daarom raden wij je ook aan om je tuingrond aan te mengen met Tuinturf van DCM. Deze bodemverbeteraar stimuleert de groei en bloei van zuurminnende bomen en planten. Houd qua standplaats een enigszins beschutte plek aan, zo beperk je de schade aan zijn blad bij zeer strenge winters. Een prettig voordeel van de Glansmispel is dat hij goed groeit in zowel zonlicht als schaduw!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lei Photinia Halfstam
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!