Appelboom James Grieve

Malus domestica 'James Grieve'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 18,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

 De James Grieve is een bekende appel met een zachte smaak die de appel zeer geschikt maakt voor moes. De appelboom is niet zelfbestuivend en heeft dus een andere bestuiver nodig om vruchten te geven. Met de James Grieve in uw tuin geniet u niet alleen van de heerlijke appels maar ook van de prachtige boom en haar vele sierwaarden!

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De James Grieve staat bekend om zijn uitermate geschiktheid voor gebruik van de particulier. Dit om zijn mooie kleur, het vroeg rijp zijn en zijn goede pollen. Hij vraagt wel om een liefdevolle behandeling. Het is een appel die erg stoot gevoelig is. Er zal snel een beurse plek ontstaan. Maar zijn heerlijke zachte smaak maakt de appel zeer geschikt voor moes. De appelboom is niet zelfbestuivend. Bestuiver van de James Grieve is Golden Delicious, Alkmene. In het voorjaar staat de James Grieve in bloei en zal uw tuin gesierd worden door de witte bloesem. Na de bestuiving zullen de appels zich gaan vormen. De pluktijd van de geel/rode James Grieve appels is augustus. Denk er bij het planten aan de u de boom op een plek plant waarbij hij genoeg zon krijgt, zodat de vruchten goed kunnen rijpen. Plant de boom niet in een vochtige bodem, dit belemmert de groei.

Lees meer
Er zijn twee snoei momenten: de zomer- en winter snoei. De wintersnoei vindt plaats in februari. Tijdens deze snoei verwijdert u oude, dikke takken. Let er wel op dat u geen kortloten weg snoeit, deze zullen namelijk vruchten gaan dragen. Als reactie op de wintersnoei zal de James Grieve waterloten aanmaken. Deze dient u dan tijdens de zomersnoei weg te trekken. De zomersnoei vindt plaats in de maand juni. Bemest na het snoeien de boom.
Lees meer
Geef het eerste jaar na aanplanten structureel water aan de boom tijdens droogte. Wanneer het een week droog is kunt u een emmer water rustig over de grond gieten. Is het ook erg warm, doe dit dan twee tot drie keer in de week. Wanneer het een periode vriest dient u echter geen water te geven. Na het eerste jaar hoeft u eigenlijk alleen nog water te geven wanneer het droog en warm is.
Lees meer
Tijdens het aanplanten van de appelboom doet u er goed aan om de uitgegraven grond voor het aanplantgat te mengen met Vivimus Fruit. Vivimus is een organisch-, bodem verbeterend middel dat er voor zorgt dat de boom alle benodigde voedingstoffen voor het eerste jaar krijgt. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de boom zitten, verwijdert u deze beslist niet. Doet u dit wel dan is de kans groot dat de kluit uit elkaar valt en de wortels beschadigen. Daarnaast zal dan ook uw hergroeigarantie vervallen. Druk na het aanplanten de grond stevig aan en geef voldoende water. Gebruik twee boompalen om scheef waaien te voorkomen. Plaats één paal aan elke zijde van de boom, gebruik palen van 220cm voor hoogstam bomen en 150 cm voor halfstam bomen. De palen kunt u met de boom verbinden door boomband en nagels te gebruiken.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom James Grieve
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!