Appelboom Golden Delicious

malus domestica 'Golden Delicious

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Golden Delicious appel is een stevige, lang te bewaren appel met een zacht zoete smaak. Zijn vrucht de appel is niet geschikt om te gebruiken voor moes. De appelboom heeft een hoge productie. Deze appelboom is niet zelfbestuivend. Bestuiver van de Golden Delicious zijn de Elstar en Alkmene.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

De Malus Domestica Golden Delicious is prachtige appelboom. De zachte, vrij zoete appel is heerlijk om te eten en is vaak gelieft door kinderen. Nog voor de appels aan de boom komen kunt u genieten van de prachtige wit-roze bloesem die aan de Golden Delicious appelboom groeit. De appels die daarna aan de boom groeien zijn geel van kleur. Deze appelboom geeft vrij makkelijk zijn vrucht, maar is niet zelfbestuivend. Hierdoor is het belangrijk dat u ook een bestuiver aanplant. Een goede bestuiver van de Golden Delicous is de Elstar of Alkmene. Bekijk de gehele Bestuivingslijst Voor meer informatie. De pluktijd voor deze appelboom is oktober. Plaats de appelboom op een zonnige/ halfschaduw standplaats zodat de appels genoeg zon krijgen om goed te kunnen groeien. Plant de boom niet in een vochtige bodem, dit zal de groei belemmeren.

Lees meer
De appelboom heeft over het algemeen niet veel verzorging nodig. Er zijn twee perioden waarin u de boom kunt snoeien. De eerste periode is vóór de bloei (april-december). In deze periode snoeit u de zogehete winterloten. Dit zijn de takken die snel en recht omhoog groeien. Laat 1 of 2 knoppen aan de tak zitten en knip de tak boven een knop die naar buiten wijst. Waterloten zijn net iets anders van kleur en hebben vaak een rood/bruine kleur met stipjes. De tweede snoei periode is van juni tot augustus. In deze periode is het tijd voor een vormsnoei. Hierbij snoeit u een deel van de waterloten en gaat er meer energie van de boom naar de vruchten van de boom i.p.v. de bladeren. Let op: snoei niet té kort, de boom mag niet kaal worden want hij heeft zijn bladeren ook nodig.
Lees meer
Na het aanplanten dient u de appelboom Golden Delicious voldoende water te geven. Ook gedurende de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de boom structureel water krijgt. Wanneer het langer dan een week droog is dient u dan ook water te geven. Giet één emmer water rustig over de grond, zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week één emmer water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
Bij het aanplanten is het raadzaam om de uitgegraven grond te mengen met Vivimus Fruit. Deze bodemverbeteraar vindt u ook op onze website, onder accessoires. Hiermee geeft u de appelboom een goede start zodat hij goed kan groeien. Let op: zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de boom? Verwijder deze dan niet. Hiermee beschadigt u de wortels. Tevens vervalt uw hergroeigarantie als u deze verwijdert. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon de grond in. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde, 30 tot 40 centimeter naast de boom, om scheefwaaien te voorkomen. Voor hoogstam bomen dient u 220cm palen te gebruiken en voor halfstam bomen 150cm palen. Deze verbindt u met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Ook deze toebehoren kunt u gemakkelijk bij ons bestellen!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Golden Delicious
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!