Appelboom Alkmene

Malus domestica 'Alkmene'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Alkmene is een zoete stevige gele appel met een rode blos. Deze appel wordt veel verwerkt in de appelmoes. De appelboom is niet zelfbestuivend. Bestuiver van de Alkmene is James Grieve, Rode Dijkmanszoet. Deze boom siert niet alleen uw tuin maar ook zeker uw gerechten!

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De appelboom Alkmene zal nog voor de appels aan de boom komen uw tuin sieren met wit/ roze bloesem. Na deze prachtige bloesem zullen de appels aan de boom groeien. De boom het is geen zelfbestuiver en heeft daardoor een andere soort nodig om vruchten te kunnen groeien. Bekijk hier voor de bestuivingslijst. De Alkmene appelboom krijgt gele appels met een rode blos. De pluktijd van deze appels is eind augustus tot eind september. De appels kunnen enkele weken bewaard worden. De boom staat het liefst op een zonnige standplaats in een niet te vochtige bodem. Een vochtige bodem kan de groei belemmeren. Deze appelboom is zeer ongevoelig voor ziektes.

Lees meer
Tussen de december en maart kunt u de appelboom snoeien. Snoei echter niet tijdens vorst. Het snoeien doet u om een open kroon te behouden zodat de vruchten genoeg zon kunnen krijgen. Wel moeten er voldoende oudere takken blijven zitten. Het is belangrijk dat u altijd met schoon- en scherp gereedschap snoeit.
Lees meer
In de begin periode na aanplanten heeft de appelboom structureel water nodig. Geef daarom tijdens droogte langer dan één week een emmer water aan de boom. Giet het water rustig over de grond zodat de wortels goed aan de grond kunnen wennen. Geef echter geen water tijdens vorst. Wanneer het erg warm en droog is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
Graaf een gat dat 5 tot 10 cm breder en dieper dan de kluit of wortels van de boom is. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit dient u deze beslist te laten zitten. Wanneer u deze wel verwijdert beschadigen de wortels. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon mee geplant worden. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus fruit. Deze organische bodemverbeteraar geeft de boom de benodigde voedingsstoffen. Plaats de boom in het aan plantgat en vul het gat aan met de gemengde aarde. Druk de grond goed aan en geef voldoende water. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde van de boom, om scheefwaaien te voorkomen. ( Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm)
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Alkmene
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!