Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Amberbomen
vragen? 0344 22 81 00

Amberbomen kopen

Amberbomen leveren wij in verschillende vormen en maten. Prachtig in elke tuin is de Zuil Amber. Elke Amberboom is makkelijk te snoeien en geeft de mooiste herfstkleuren. Voor privacy hebben we de Lei  Amberboom of Bol Amberboom. Voor schaduw de Dak Amberboom en als tuinafscherming een Kant en Klaarhaag Amber.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Amberboom kopen

De Amberboom is de boom die uw tuin in de herfst een spectaculair kleuren palet zal geven door de schitterende kleur van het blad. De Amberboom is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten.

Eigenschappen Amberboom

De Amberboom is in verschillende soorten en maten te koop. Zo kweken wij de Amberboom Leivorm, Amberboom Dakvorm, Amberboom Zuilvorm, Amberboom op stam. De Amberboom kan wel tot 30 meter hoog worden maar groeit langzaam en is hierdoor dus wel geschikt voor de kleinere tuin. Ook kunt u de Amberboom prima snoeien waardoor de boom ook kleiner is te houden. Het blad van de Amberboom is in het voorjaar en de zomer fris groen waarna het in de herfst zal verkleuren van geel, oranje tot donkerrood. De vruchten die aan de Amberboom groeien wanneer de boom volwassen is, hangen hoog in de boom en blijven vaak tot halverwege de winter aan de boom zitten. Wanneer de bladeren na de herfst van de boom zijn gevallen heeft u zeker nog iets schitterends in uw  tuin staan. De amberboom beschikt namelijk over een diep gegroefde stam wat een kurk achtig uiterlijk geeft. Vaak is op de takken ook dit weefsel te zien. Dit word ook wel kurklijsten genoemd.

Een Amberboom is gemakkelijk in onderhoud. U kunt de boom eens per jaar snoeien. De beste periode om uw Amberboom te snoeien is het voorjaar. U snoeit de dode, lang uitstekende takken en kruisende takken af. Zou behoud u de vorm in de Amberboom.

Hoe plant ik een Amberboom

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Amberboom bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Amberboom webshop zijn verschillende Amberbomen te koop. Voor 90% van alle Amberbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Amberboom kwekerij te Gelderland komen.