Amberbomen
Schitterende, handvormige bladeren met de meest intense herfstkleuren.
Amberbomen zijn één van de meest populaire soorten bomen. De beeldschone, diep ingesneden bladeren zijn groen in het voorjaar en de zomer, en verkleuren naar fenomenale herfstkleuren in het najaar.

Amberbomen

Van hoog naar laag sorteren

Amberbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Veelgestelde vragen
Wanneer moet ik mijn Amberboom snoeien?
Voorjaarssnoei is ideaal om je Amberboom te snoeien en vorm te geven. Winterse snoei tussen oktober en maart behoudt de natuurlijke groei en voorkomt dubbele takken.
Moet ik de Amberboom snoeien of niet?
Snoeien van de Amberboom is optioneel, maar het helpt de vorm te behouden en ongewenste groei te voorkomen. Het is aanbevolen voor vormgeving en gezonde groei.
Wat is een Amberboom?
Een Amberboom is een majestueuze boom die bekend staat om zijn spectaculaire herfstkleuren, variërend van geel, oranje tot diep rood, waardoor het een opvallende toevoeging is aan uw tuin.
Wanneer kan ik het beste een Amberboom planten?
De Amberboom wordt bij Bomenenzo in een pot gekweekt en kan daardoor het hele jaar door geplant worden. Echter, bij zeer hoge temperaturen en als het langere tijd vriest is het niet aan te raden om de Amberboom aan te planten.
Wanneer verkleurt het blad van de Amberboom?
Het blad van een Amberboom begint typisch te verkleuren in de herfst, meestal rond september tot oktober, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de regio. Dit blad verkleurt van het groene blad dat in het voorjaar en de zomer de boom siert.
Waarom wordt mijn Amberboom niet rood?
Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de herfstkleuren van de Amberboom, waaronder de boomsoort, omgevingscondities zoals temperatuur en vochtigheid, en zelfs de genetica van de specifieke boom. Neem voor een gepast advies contact met ons op!
Hoe hard groeit een Amberboom?
Amberbomen hebben over het algemeen een trage groei. Gemiddeld kunnen ze ongeveer 6 meter in 10 jaar bereiken, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsfactoren en de specifieke groeiomstandigheden.
Hoe hoog wordt een Amberboom?
Een volwassen Amberboom kan tot wel 30 meter hoog groeien, hoewel de uiteindelijke hoogte ook afhangt van de groeiomstandigheden en de variëteit van de boom.
Kan een Amberboom in de volle zon?
Amberbomen hebben over het algemeen geen problemen met zonnige omstandigheden, maar in zeer hete klimaten kunnen ze profiteren van wat lichte schaduw.
Kan een Amberboom tegen wind?
Hoewel Amberbomen over het algemeen stevig zijn, kunnen ze gevoelig zijn voor harde wind. Het bieden van beschutting, zoals door nabijgelegen gebouwen of andere bomen, kan helpen om windstress te verminderen en de gezondheid van de boom te behouden.

Amberboom

De majestueuze Amberboom Liquidambar Styraciflua is een prachtige loofboom die zijn naam dankt aan de schitterende herfstkleuren die hij tentoonspreidt. Met zijn kenmerkende bladval en betoverende kleurenpalet in de herfst, is de rode Amberboom een iconische toevoeging aan elke tuin. De unieke bladeren van de Amberboom variëren van glanzend groen in de zomer tot een adembenemende mix van rood, oranje en geel in de herfst. De Amberboom Liquidambar Styraciflua is een symbool van prachtige seizoensgebonden veranderingen, wat hem geliefd maakt bij tuiniers en natuurliefhebbers.

Zowel in parken als in privétuinen vormt de Amberboom Liquidambar Styraciflua een indrukwekkend middelpunt, zowel door zijn opvallende uiterlijk als door zijn vermogen om de aandacht te trekken in elk seizoen. Of het nu gaat om de piramidale groeiwijze in de lente of de flamboyante bladkleuren van de Amberboom in de herfst, de boom is een tijdloze favoriet voor liefhebbers van natuurlijke pracht en seizoensgebonden schoonheid. Bij Bomenenzo vind je de rode Amberboom in verschillende vormen en maten.

De Liquidambar Styraciflua

De Liquidambar Styraciflua biedt een schat aan variëteiten die elke tuinier aanspreken. Bij Bomenenzo vind je diverse Liquidambar soorten, elk met unieke eigenschappen die passen bij verschillende tuinomgevingen en -stijlen. De standaard Amberboom Liquidambar Styraciflua staat bekend om zijn prachtige bladval in de herfst, maar er zijn ook andere fascinerende varianten beschikbaar, zoals de lei amberboom. Dit is een Amberboom die elegantie toevoegt aan tuinen met zijn sierlijke, horizontaal geleide takken.

Voor wie beperkte ruimte heeft, biedt de zuilvormige Amberboom een verticale dimensie, terwijl de bolvormige Amberboom een kleine soort is en een compacte, afgeronde groeiwijze vertoont, perfect voor kleinere tuinen. Een andere kleine soort amberboom is de Liquidambar Styraciflua Worplesdon. De Liquidambar styraciflua Worplesdon heeft een gladde stam en de bladeren zijn fijner dan die van de Liquidambar Styraciflua. De dak Amberboom, met zijn karakteristieke leivorm, voegt een architecturaal element toe aan landschappen en kan zelfs in potten worden gekweekt voor een opvallend accent op terrassen of balkons. Of je nu op zoek bent naar een meerstammige amberboom die een natuurlijk ogende uitstraling biedt of een kant-en-klare haag van Liquidambar Styraciflua om je tuin direct te verfraaien, bij Bomenenzo vind je diverse Liquidambar soorten. Zo voegt de Amberboom elk seizoen iets bijzonders toe aan alle tuinen.

Een Amberboom op stam

De Amberboom op stam is een charmante toevoeging aan elke tuin, waardoor de karakteristieke schoonheid van deze boom op ooghoogte wordt gebracht. Bij Bomenenzo bieden we hoogwaardige Amberbomen op stam, waarbij de stam als een elegant podium fungeert voor het weelderige bladerdak. Deze opvallende bomen creëren een indrukwekkend visueel effect in zowel kleine als grote tuinen en hun compacte formaat maakt ze ideaal voor diegenen die ruimte willen besparen.

Een Liquidambar Styraciflua op stam is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook de mogelijkheid om de grootte van de amberboom te reguleren. Door regelmatig snoeien kun je de Amberboom klein houden, waardoor hij perfect past in patio's, terrassen of zelfs als opvallend element in een kleine voortuin. Deze beheersbare groeiwijze maakt de kleine Amberboom een veelzijdige keuze voor liefhebbers van prachtige bomen met beperkte ruimte.

Onze Amberbomen op hoogstam voegen een extra dimensie toe aan grootschalige landschappen en creëren een majestueuze uitstraling. Met de mogelijkheid om de amberboom klein te houden of te laten uitgroeien tot een hoogstam, bieden wij diverse opties om te voldoen aan jouw specifieke tuinbehoeften.

De Amberboom snoeien en verdere verzorging

De Amberboom is een majestueuze boom die tot wel 30 meter hoog kan groeien, maar zijn langzame groei maakt hem uitermate geschikt voor kleinere tuinen. Deze prachtige boom biedt flexibiliteit in grootte door zijn vermogen om te worden gesnoeid, waardoor hij perfect geschikt is om kleiner te worden gehouden. Het snoeien van de Amberboom behoudt niet alleen de gewenste grootte, maar stimuleert ook de gezonde groei en intense kleuren van het blad. Het is een gemakkelijk te onderhouden boom, vriendelijk voor zowel beginners als ervaren tuiniers.

Bij het planten van een Amberboom is het cruciaal om een ruim plantgat te graven en de juiste diepte te waarborgen voor een gezonde groei. Het eerste jaar na aanplant moet je de jonge Amberboom regelmatig water geven om deze te helpen wennen aan de bodem. Daarna voorziet de boom zichzelf grotendeels van water, maar een jaarlijkse bemesting met organische mest kan de groei en kleurenpracht stimuleren. De Amberboom is veelzijdig en gedijt op verschillende bodemsoorten, hoewel hij een lichte voorkeur heeft voor een basische (kalkrijke) grond.

Het snoeien van de Amberboom gebeurt idealiter in het voorjaar, waarbij dode en kruisende takken worden verwijderd om de gewenste vorm te behouden. Zo creëer je een smalle Amberboom en blijft deze ook geschikt voor een kleine tuin. Het snoeien in de winterrust tussen oktober en maart en het verwijderen van ongewenste takken helpt de boom zijn natuurlijke vorm te behouden, terwijl het voorkomen van een dubbele kop/hartstaak essentieel is voor de toekomstige groei en esthetiek van de boom.

De prachtige Amberboom vruchten en bladeren

Het blad van de Amberboom schildert in het voorjaar en de zomer, wanneer de Amberboom in volle bloei staat, een frisgroen landschap. Het Liquidambar Styraciflua blad transformeert vervolgens in een betoverende kleurencombinatie van geel, oranje en diep rood in de herfst. Na het vallen van de bladeren in de herfst onthult de boom een indrukwekkend uiterlijk. De diep gegroefde stam en kurkachtige uitstraling, vooral zichtbaar op de takken door de aanwezigheid van kurklijsten, bieden een boeiend decor in de winter.

De vruchten van de volwassen Amberboom, hoog hangend in de boom, sieren vaak de takken tot halverwege de winter. Het unieke uiterlijk van de Amberboom draagt bij aan zijn charme gedurende meerdere seizoenen, terwijl de boom zich onderscheidt door zijn kenmerkende bladval en opvallende vruchten.

Hoewel sommige varianten van de Amberboom bladhoudend zijn in de winter en groenblijvend zijn, tonen anderen, zoals de Liquidambar Styraciflua, een bladval in de herfst en ontluiken ze weer met frisse bladeren in de lente. Dit verschil in gedrag tijdens de wintermaanden voegt diversiteit toe aan de tuin en biedt verschillende esthetische ervaringen, waarbij de boom blijft intrigeren, ongeacht het seizoen.

Deze bomen zijn over het algemeen veerkrachtig, maar de Amberbomen kunnen windgevoelig zijn. Het is belangrijk om deze gevoeligheid in overweging te nemen bij het plaatsen van de boom.

Een Amberboom kopen bij Bomenenzo

Bij Bomenenzo kun je moeiteloos een prachtige Amberboom kopen die perfect past bij jouw tuinwensen en -eisen. Ons assortiment biedt diverse opties, klaar om direct een statement te maken in jouw buitenruimte. Als gerenommeerde kwekers begrijpen we de behoefte aan kwaliteit en diversiteit. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te begeleiden bij het vinden van de perfecte Liquidambar die voldoet aan jouw specifieke behoeften. Of je nu een grote Amberboom wilt kopen die meteen een statig karakter toevoegt aan je omgeving, of juist een exemplaar dat het hele jaar door zijn bladeren behoudt, bij Bomenenzo hebben we een divers aanbod om uit te kiezen.

Wanneer je bij ons een Amberboom koopt, krijg je niet alleen een prachtige toevoeging aan je tuin, maar ook ondersteuning van ervaren kwekers die al je vragen over het planten, verzorgen en onderhouden van jouw nieuwe aanwinst kunnen beantwoorden. Met onze ervaring en toewijding zorgen we ervoor dat jouw Amberboom vanaf het moment van aankoop gedijt en een prachtige toevoeging wordt aan je buitenruimte. Met de mogelijkheid om Amberbomen te kopen voor directe impact en de ondersteuning van onze ervaren kwekers, is het kopen van een Amberboom bij Bomenenzo een keuze voor kwaliteit, deskundigheid en een prachtig resultaat voor jouw tuin.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00