Amberbomen
Schitterende, handvormige bladeren met de meest intense herfstkleuren.
Amberbomen zijn één van de meest populaire soorten bomen. De beeldschone, diep ingesneden bladeren zijn groen in het voorjaar en de zomer, en verkleuren naar fenomenale herfstkleuren in het najaar.
Amberbomen
Van hoog naar laag sorteren
Amberbomen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Amberboom kopen

De Amberboom, ook wel Amerikaanse Amberboom genoemd, is een bijzondere boom die jouw tuin in het najaar een spectaculair kleuren palet zal geven door de prachtige herfstkleur van het blad. De Amberboom is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten.

De Amberboom is in verschillende soorten en maten te koop. Zo kweken wij de gewone Amberboom, meerstammige boom, bolvormige Liquidambar gum ball, Lei Amberboom, Piramidevormige Liquidambar styraciflua Worplesdon, Dak Amberboom en de Zuilvormige Amberboom Slender Silhouette. Bekijk alle bomen hieronder in een beknopt overzicht!

De Amberboom kan wel tot 30 meter hoog worden maar groeit langzaam en is hierdoor dus wel geschikt voor de kleinere tuin. Ook kun je de Amberboom prima snoeien waardoor de boom ook kleiner is te houden. Het blad van de Amberboom is in het voorjaar en de zomer fris groen waarna het in de herfst zal verkleuren van geel, oranje tot donkerrood. De vruchten die aan de Amberboom groeien wanneer de boom volwassen is, hangen hoog in de boom en blijven vaak tot halverwege de winter aan de boom zitten. Wanneer de bladeren na de herfst van de boom zijn gevallen heeft u zeker nog iets schitterends in de tuin staan. De amberboom beschikt namelijk over een diep gegroefde stam wat een kurk achtig uiterlijk geeft. Vaak is op de takken ook dit weefsel te zien. Dit word ook wel kurklijsten genoemd.

Je nieuwe Amberboom kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom gezellig je eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij

TIP: Ben je ontzettend gecharmeerd van de Amberboom, maar wil je ook in de winter een levendige groene tuin hebben? Kies er dan voor om de Amberboom te combineren met groenblijvende bomen, groenblijvende leibomen of een wintergroene haag.

Amberboom soorten

 • Hoogstam boom - Amberboom Liquidambar styraciflua Worplesdon
  Heeft een schitterende compacte groei. Bereikt een hoogte tussen de 10 en 12 meter. Deze boom heeft een smalle kroon en groeit vol met prachtige handvormige, puntige bladeren, glanzend groen van kleur. We hebben deze gewone amberboom in verschillende stamdiktes, zoals 10-12 cm, 12-14 cm en 14-16 cm. De cm stamomtrek is gemeten op één meter hoogte.
 • Meerstammige boom
  Deze meerstammige variant van de Liquidambar styraciflua groeit eerst smal met een piramidevormige kroon, later gaan de takken verder van de stam af staan, waardoor de kroon eivormig wordt. De meerstammige Amberboom heeft binnen een paar jaar al een dichte begroeiing, dit maakt deze boom uniek!
 • Bol Amberboom - Liquidambar styraciflua Gum Ball
  Eén van de meest geliefde bolbomen. De bol Amberboom Gum Ball is zeer populair door zijn fantastische herfstkleuren. De Liquidambar Gum Ball groeit langzaam, hierdoor blijft hij langer mooi in vorm. Deze kleine bomen zijn een uitstekende keuze voor kleine tuinen. 
 • Amberboom als leiboom - Amberboom Worplesdon
  Eén van de mooiste leibomen uit ons assortiment is de amberboom als leiboom. Deze lei amberboom behoort niet tot de groenblijvende leibomen, maar blinkt wel uit in schoonheid! Het groene blad verkleurt naar verschillende tinten geel, oranje, rood in de herfst, dit geeft een schitterend plaatje. Deze leiboom wordt gebonden in schermvorm, zo ontstaan er geen etages, maar één groot scherm vol met prachtige handvormige bladeren. Deze populaire leiboom staat mooi in zowel grote als kleinere tuinen.
 • Amberboom Worplesdon Piramidevorm
  Bijzondere boom met een opvallende piramidevorm. Deze strakke vorm wordt steeds vaker aangeplant in zowel grote als kleine tuinen.
 • Dak Amberboom
  Een échte blikvanger voor iedere tuinstijl. Is uitermate geschikt voor aanplant bij een terras. Door zijn langzame groei blijft deze dakboom ook lang mooi in vorm.
 • Zuilvormige Amberboom
  Een groot voordeel van zuilvormige bomen als deze Liquidambar styraciflua Slender Silhouette, is dat ze smal blijven. Deze smalle bomen zijn hiermee ook zeer geschikt voor kleine tuinen. Deze bijzondere boom vergt bovendien maar weinig onderhoud. De sierlijke, slanke vorm van de Liquidambar styraciflua Slender Silhouette is in het najaar nóg mooier, door de prachtige herfstkleur.
 • TIP: Kant-en-klaar hagen Liquidambar Styraciflua
  Behoort tot de bladverliezende hagen, maar blijft aantrekkelijk in de winter door zijn mooie kurklijsten. Bovendien geniet u bij deze haag van fantastisch mooie herfstkleuren. De bladkleuren variëren dan tussen geel, oranje & rood.

Amberboom verzorgen

Amberbomen zijn heel makkelijk te verzorgen! Het zijn onderhoudsvriendelijke bomen die in vrijwel alle grondsoorten goed kunnen groeien. Let er wel op dat je, het eerste jaar na aanplant, de Amberboom regelmatig water geeft. Deze tijd heeft de Amberboom nodig om goed te wennen aan de bodem. Zodra je boom gewend is, kan hij zichzelf grotendeels voorzien van water. Wil je de groei en intense bladkleuren stimuleren? Kies er dan voor om de Amberboom jaarlijks te bemesten, gebruik hiervoor wat organische mest.

Amberboom snoeien

Een Amberboom is gemakkelijk in onderhoud. Je kunt de boom eens per jaar snoeien. De beste periode om de Amberboom te snoeien is het voorjaar. Je snoeit de dode, lang uitstekende takken en kruisende takken af. Zou behoud je de vorm in de Amberboom. Let er wel op dat je bomen nooit snoeit bij strenge vorst.


Lei Amberboom snoeien
Een Amberboom als leiboom snoeien vergt net even iets meer moeite dan een hoogstam boom. Om je Lei Amberboom zo mooi mogelijk in vorm te houden, raden wij aan om hem twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer snoei je in juni of juli, de tweede keer ergens in de winter.

Amberboom planten

Hoe plant ik een Amberboom

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant. 

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Amberboom bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Amberboom webshop zijn verschillende Amberbomen te koop. Voor 90% van alle Amberbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Amberboom kwekerij te Gelderland komen. 

 

Wilt u meer producten zien uit ons assortiment?

Of je op zoek bent naar verschillende soorten bomen, vaste planten, haagplanten, kant-en-klaar hagen, of tuinaccessoires, de kans is groot dat wij het hebben! Zo verkopen veel soorten bomen, zoals oude fruitbomen (oude appelbomen, oude perenboom), groenblijvende bomen (Buxus vervanger : Taxus Baccata), Mediterraanse bomen (Chinese Waaierpalm) en ook kleine bomen als Japanse Esdoorns en de rode esdoorn. Bekijk alle bomen uit ons assortiment onder de categorie ‘Bomen’. Bekijk alle fruitbomen onder het kopje ‘Fruitbomen’. Toch meer interesse in exotische planten, planten op stam of andere vaste planten? Kijk eens naar onze Blauwe Regen, Hortensia Annabelle of magnolia boom.

TIP: Ook voor kant-en-klare hagen ben je bij ons aan het juiste adres! Wij verkopen enorm veel soorten haagplanten, zoals Portugese laurieren, groene beuk, rode beuk, Spaanse aak (Acer Campestre), etc. Vooral een Portugese laurierhaag is een populaire keuze, omdat hij het jaarrond groen is! Wil je een unieke erfafscheiding? Plant dan een gemengde haag aan! Meng bijvoorbeeld bladverliezende hagen met bloeiende hagen, voor een prachtig afwisselend plaatje.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00