Amberboom

Liquidambar styraciflua Worplesdon

v.a.: € 110,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 150-180cm, Totaal hoogte 250-270cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 110,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaal hoogte 300-350cm
€ 135,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Met de Amberboom haalt u een van de mooiste bomen in huis, of beter gezegd in de tuin. De boom heeft een grote sierwaarde door zijn prachtige verkleuring in het najaar. In de vroege herfst verkleurt de Amberboom naar oranje tot vuurrood en donkerpaars. Hierna laat hij zijn blad vallen. De Liquidambar Styraciflua Worplesdon is ziektevrij en groeit vrijwel op elke grond.

Onze voordelen:

Eigenschappen Amberboom:

Een Amberboom is een prachtige boom met bijzondere kenmerken. U wordt betoverd door alle mooie kleuren die deze boom laat zien. In de zomer heeft de Amberboom een frisgroen blad wat in de herfst zal verkleuren naar 1 of meerdere schitterende herfstkleuren. Wanneer de bladeren na de herfst van de boom zijn gevallen heeft u zeker nog iets schitterends in uw tuin staan. De amberboom beschikt namelijk over een diep gegroefde stam wat een kurkachtig uiterlijk geeft. Vaak is op de takken ook dit weefsel te zien. Deze worden ook wel kurklijsten genoemd.

De Amberboom Worplesdon is compact van groei en word niet hoger dan 10 à 12 meter. Deze soort Amberboom is de fijnst ogende soort. Als jonge boom heeft de Amberboom een smalle kroon en is de boom begroeid met handvormige puntige bladeren.

Wanneer de boom volwassen is zullen er in mei onopvallende bloemen aan de boom groeien waaruit zich vruchten zullen gaan ontwikkelen. De vruchten zullen de gehele winter aan de boom blijven hangen. U vindt bij onze kwekerij Amerbomen in diverse afmetingen, zoals 10-12cm, 12-14cm en 14-16cm. Dit is de stamomtrek gemeten op 1 meter stamhoogte. Onze populairste en bestverkochte Amberboom is die van 10-12cm. Deze afmeting past overal, zelfs in de wat kleinere tuin!

Nadeel van de amberboom is dat deze gevoelig is voor wind en kan op windgevoelige plaatsen last hebben van takbreuk.

Bij Bomenenzo kunt u verschillende Amberbomen kopen. Wij hebben de Amberboom in verschillende hoogte, maar ook verkopen wij de Lei AmberboomDak AmberboomZuilvorm AmberboomBolvorm Amberboom,  Meerstammige Amberboom. Liever geen boom, maar een haag met schitterend blad? Koop dan een  Kant en Klaar Amberhaag

 

Lees meer
Een Amberboom vraagt weinig onderhoud. U kunt de Amberboom eens per jaar in het voorjaar snoeien. U snoeit dan de dode takken, lang uitstekende takken en de takken die elkaar kruisen. Zo houdt u een mooie vorm in uw Amberboom. .
Lees meer
Wanneer u de Amberboom heeft geplant en de grond is erg droog geeft de boom dan 1x flink water. Ook in zeer droge periode is het goed om de Amberboom regelmatig wat water te geven. Geef de boom niet vaker dan 1 à 2x per week water.
Lees meer
1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan. 2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. 3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan erboven. Wanneer dit niet duidelijk is de boom net met de wortels onder de grond plaatsen. 4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven. Hierna goed aanvullen, zodat alle wortels bedekt zijn. 5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen. 6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant. 7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Amberboom
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.