Meerstammige Amberboom

Liquidambar styraciflua

v.a.: € 135,00

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
November 2021
€ 135,00
Totaal hoogte 200-250cm
November 2021
€ 155,00
Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 275,00
Totaal hoogte 300-350cm
November 2021
€ 430,00
Totaal hoogte 350-400cm
November 2021
€ 685,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De meerstammige Amberboom heeft fantastisch mooie herfstkleuren, misschien wel dé mooiste van allemaal. De opvallende mix tussen gele, oranje, rode en zelfs paarse bladeren, maakt de Liquidambar ontzettend geliefd. Het is een onderhoudsvriendelijke boom, die in vrijwel alle gronden goed kan groeien.

Onze voordelen:

Meerstammige Amberboom kopen

De Liquidambar styraciflua meerstammig, beter bekend als meerstammige Amberboom, is enorm geliefd om zijn fantastisch mooie herfstkleuren. Er ontstaat in het najaar een prachtige mix tussen gele, oranje, rode en zelfs paarse bladeren. De vorm van het blad heeft wat weg van het blad van een Plataan en Esdoorn. De groei is de eerste jaren vrij smal en piramidaal, op latere leeftijd gaan de takken wat verder van de stam af, waardoor de kroon eivormig wordt. Een meerstammige Amberboom heeft al binnen een paar jaar een dichte begroeiing, dat is uniek vergeleken met andere (soortgelijke) bomen. De stam van deze Liquidambar heeft een grijze kleur, is eerst glad en later diep gegroefd. De takken krijgen na verloop van tijd prachtige decoratieve kurklijsten. Deze geliefde boom zorgt niet alleen voor een schitterend plaatje, hij is ook makkelijk te onderhouden.

Bent u ook zo gecharmeerd van deze sierlijke boom met ongekend mooie herfstkleuren? U kunt de meerstammige Amberboom makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen Liquidambar uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Meerstammige Amberboom verzorgen

Deze Liquidambar heeft geen bijzondere vereisten qua verzorging. Zolang er voldoende water en voeding beschikbaar is, zal uw Amberboom goed kunnen groeien. Geef het eerste jaar na de aanplant regelmatig water, dan kan uw boom goed wortelen en zichzelf later gaan voorzien van water. Om de groei van uw Amberboom te stimuleren, raden wij het aan om hem jaarlijks te voorzien van wat organische mest. Bemesten kunt u het beste doen aan het begin van het voorjaar, zo kan uw boom vol energie het groeiseizoen in!

Meerstammige Amberboom snoeien

Een meerstammige Liquidambar hoeft u nauwelijks te snoeien. Als u uw Amberboom graag in model wilt houden, kunt u eventueel de kleine (jonge) takken snoeien in de zomermaanden. Zorg er altijd voor dat u snoeit met schoon en scherp snoeigereedschap! De grotere, dikkere takken kunt u het beste in de winter snoeien, wanneer de boom in rust zit. Let er wel op dat het dan niet vriest.

Lees meer

Meerstammige Amberboom water geven

Om te zorgen dat uw meerstammige Amberboom goed aan uw tuingrond kan wennen, is het belangrijk om hem het eerste jaar na aanplant regelmatig van water te voorzien. Geef wekelijks een volle emmer water. Als het veel geregend heeft kunt u gerust een keertje overslaan. Is het juist voor een langere tijd warm en/of droog? Geef dan gerust wat meer water, tot 2 à 3 keer per week. Na het eerste jaar is uw Amberboom goed geworteld en kan hij zelf het grondwater bereiken. Geef hem dan alleen nog water bij langdurige warmte en droogte.

Lees meer

Meerstammige Amberboom planten

Deze Liquidambar groeit in vrijwel alle grondsoorten, zolang de grond maar niet te droog is. Een licht-vochtige, voedzame tuingrond werkt het beste. Een licht-vochtige bodem wil zeggen dat de grond goed vocht kan doorlaten (afvoeren). Langdurig stilstaand water bij de wortels kan leiden tot wortelrot, dit kan een Amberboom fataal worden. Om zeker te weten dat uw tuingrond het overtollige vocht goed kan afvoeren (doorlaten), raden wij u aan om uw tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond. Deze bodemverbeteraar is lekker luchtig en bevat bovendien veel voeding, waardoor uw meerstammige Amberboom de best mogelijke start krijgt! Qua standplaats staat de Liquidambar het liefst in de zon, maar groeit ook prima in halfschaduw.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Amberboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!