Dak Amberboom

Liquidambar styraciflua Worplesdon

v.a.: € 175,00

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220cm
€ 175,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Dak Amberboom is een blikvanger in uw tuin. Door de mooie verkleuring in het najaar, valt deze Amberboom direct op. De takken van de Dak Amberboom zijn gebonden in een frame. Hierdoor ontstaat een dicht scherm. Omdat de boom ziektevrij is, is de Dak Liquidambar Worplesdon als dakboom uitermate geschikt voor boven een terras. De Dak Amberboom groeit op vrijwel alle gronden.

Onze voordelen:

Bent u opzoek naar een dakboom met bijzondere kenmerken dan is de Dak Amberboom een goede koop. De stam van de Dak Amberboom is diep gegroefd wat een kurk achtige uitstraling heeft. De takken van de Dak Amberboom hebben ook vaak dit uiterlijk. Dit noemt men kurklijsten. In het voorjaar groeien aan de Dak Amberboom fris groen blad wat in de herfst zal verkleuren naar 1 of meerdere herfstkleuren. De Dak Amberboom is niet groenblijvend wat betekent dat na de herfst de boom tot het voorjaar geen blad aan zijn takken heeft. De bladeren van de Dak Amberboom zijn handvormig en puntig. Bij een volwassen Dak Amberboom zullen er in mei onopvallende bloemen aan de boom groeien waaruit zich vruchten zullen ontwikkelen. Deze vruchten zullen de gehele winter aan Dak Amberboom blijven zitten.

Bij bomenenzo kunt u verschillende Amberbomen kopen. Wij hebben de Amberboom in verschillende hoogte maar ook verkopen wij de Lei AmberboomZuilvorm AmberboomBolvorm Amberboom,  Meerstammige Amberboom. Liever geen boom maar een haag met schitterend blad koop dan een  Kant en Klaar Amberhaag

 

Lees meer
De Dak Amberboom vraagt weinig onderhoud. U kunt de uitstekende takken terug geleiden door het frame zodat u sneller een volgroeid dak krijgt. De overige takken kunt u afknippen. Wanneer u de Dak Amberboom te groot vind worden kunt u deze snoeien. Snoei de Dak Amberboom in het voorjaar.
Lees meer
Wanneer u de Dak Amberboom net heeft geplant en de grond erg droog is, kunt u de boom 1x flink water geven. Ook in zeer droge perioden is het goed om de Dak Amberboom regelmatig wat water te geven. Geeft de boom niet vaker dan 1 a 2x per week water.
Lees meer
1. Maak de grond voor het aanplanten los met een scherpe schop. Graaf hierna een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan. Zo voorkomt u dat de wortels van de Amberboom gaan rotten.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Een pot, emmer of plantzak (zwart), moet wel verwijderd worden voor aanplant.

3. Plant de Dak Amberboom op de juiste diepte. De Dak Amber mag niet dieper dan de kluit hoog is, geplant worden.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen. Zorg dat alle wortels van de Dak Amberboom bedekt zijn. Stamp voorzichtig de grond rond de boom aan. Geef tevens de boom nu water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de Amberboom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dak Amberboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Wanneer ik besluit de dak Amberboom te kopen en te plaatsen, heb ik nog andere materialen nodig bij aankoop zoals palen of??

Wij adviseer bij de boom 2 boompalen van 200 cm te gebruiken. Hier heeft de boom voldoende stevigheid aan. Ook adviseren wij voor het aanplanten van deze boom normale aanplantgrond te gebruiken voor het ontwikkelen van de nieuwe wortels. Een zak van 40L is genoeg voor het aanplanten van 1 boom.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!