Bolamberboom

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball'

v.a.: € 44,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 90cm
€ 44,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 57,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
€ 80,00
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 200cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 89,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 260-280cm
€ 155,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 260-280cm
€ 275,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' is één van de mooist kleurende bolbomen. In de herfst heeft deze Amberboom een schitterende kleur. De Bol Amberboom is leverbaar in diverse stamhoogten. Hij groeit langzaam. Dit maakt de Bol Amberboom goed geschikt voor de kleinere tuin.

Onze voordelen:

 

De Bol Amberboom is vooral bekend om zijn prachtige herfstkleuren. In het voorjaar heeft de Bol Amberboom fris groen 5 puntig blad wat in de herfst zal verkleuren naar rood, geel, oranje. Daarna zullen de bladeren van de boom vallen. De Bol Amberboom past goed in de kleine tuin doordat de boom niet heel snel groeit en goed is te snoeien. De Bol Amberboom heeft een kurkachtige stam en kurklijsten op de takken, zo heb je wanneer de boom kaal is nog steeds een mooie boom in de tuin staan. Bij bomenenzo ben je op het juiste adres als je op zoek bent naar de prachtige Amberboom. WIj hebben Amberbomen in verschillende grote en soorten zoals de Amberboom, Dak Amberboom, Lei Amberboom, Meerstammige Amberboom, Zuilvormige Amberboom, Amberboom piramidevorm.  Je kunt de Amberboom online kopen of kom langs op onze kwekerij. Wij beschikken over een eigen bezorgdienst en aanplantservice

 

 

Lees meer

De Bol Amberboom groeit van nature bolvormig en hoeft dus niet gesnoeid te worden om de vorm te behouden. Wil je graag een dicht-vertakte bol dan is het van belang dat je hem de eerste jaren van een jaarlijkse snoeibeurt voorziet. Snoei hierbij 2/3 van de bol weg. Wanneer de Bol ouder is kun je de uitstekende takken wegknippen. De Bol Amberboom kun je het best in maart snoeien.

Lees meer

Geef je Bolamberboom na de aanplant flink wat water. Het eerste groeiseizoen hebben bomen regelmatig water nodig, vooral als het langdurig warm en droog is buiten. De eerste daarop volgende jaren hoef je hem alleen in droge perioden te voorzien van extra water.

Lees meer

De Bol Amberboom groeit het best in de zon of half schaduw. De grond moet vochtig zijn en voedzaam.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de Bolamberboom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Bolamberboom om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer je ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bolamberboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

De bladeren vallen in de herfst of in winter?

De Bol Amberboom verliest zijn blad in de herfst. In het najaar verkleuren eerst de bladeren. Hebben we een zacht najaar qua temperatuur en regen, dan blijven de bladeren langer zitten. Soms wel tot november/december. Maar dit is niet ieder jaar.

Hoe windgevoelig is de gumball? Willen hem in onze nieuwbouw tuin aanplanten, weinig bebouwing dus veel wind!

Wij adviseren de boom niet op een winderige plaats te planten, hier is deze boom vrij gevoelig voor. Dit soort heeft het liefst een wat beschuttere zonnige plaats in de tuin.

Mijn bolamberboom ( op stam) staat nu voor het 3e jaar. Echter de stam is 't.o.v. de kroon nog dun en kan nog niet zonder ondersteuning staan. Wat te doen? Kroon terug snoeien?

U kunt de bol terugsnoeien in het najaar. Deze kan gesnoeid worden tot 20cm vanaf de ent. Evt. kunt u in de maanden juli/augustus wat organische mest (koemestkorrel) strooien en in het voorjaar nogmaals. Geef de boom voldoende water in de zomermaanden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!