Liquidambar styraciflua

Amberboom

v.a.: € 79,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 150-180cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 79,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 150-180cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 105,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-350cm
€ 134,95
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-350cm
€ 165,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 265,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Liquidambar styraciflua is de welbekende Amberboom, die vooral ontzettend geliefd is door zijn beeldschone herfstkleuren! In het voorjaar loopt het handvormige blad frisgroen uit, blijft groen in de zomer en verkleurt in de herfst naar gele, oranje, rode en zelfs paarse tinten.

Onze voordelen:

Met een Liquidambar styraciflua of Amberboom is je tuin nooit saai. De grootste troef van deze eyecatcher is het blad: van alle bomen heeft de Amerikaanse Amberboom misschien wel de mooiste herfstkleuren. In de herfst staat de Liquidambar styraciflua in de schijnwerpers door de enorme kleurendiversiteit. De bladeren, die van vuurrood met oranje tot geel en paars kleuren, zorgen voor een betoverend effect. Het blad is 5lobbig (soms 7lobbig), 8 - 16 cm lang en 10 - 20 cm breed, de bladrand is gezaagd en door de prachtige handvorm is het blad ook voor de bijzondere herfstverkleuring – als het glanzend groen is – al een mooi plaatje. Na de gele, oranje, rode en paarse verkleuring valt de handvormig gelobde/ diep ingesneden blad van de boom. Dat is het moment dat je de decoratieve takken en stam eens beter kunt bekijken. De Amberboom heeft een ruwe, kurkachtige, grijze stam en oudere takken krijgen dikke, grijze kurklijsten. Naarmate de boom ouder wordt, gaan de diep gegroefde bast en takken steeds fraaier ogen. In combinatie met de piramidale vorm zorgt dit voor een prachtig winters tafereel. Wanneer de Liquidambar volwassen is, bloeit deze onopvallend. De bloei wordt opgevolgd door bruine, bolvormige, stekelige vruchten, die wel decoratief zijn en tot ver in de winter blijven hangen. 

Waar de Amberboom in zijn natuurlijke verspreidingsgebied wel 40 meter hoog kan worden, wordt deze bij ons maximaal 20 meter hoog. Deze Amberboom groeit smal omhoog en krijgt op latere leeftijd een bredere kroon. Qua grootte boom is een tuin van formaat vereist om de spectaculaire Liquidambar styraciflua goed tot zijn recht te laten komen. 

Lees meer

De Liquidambar styraciflua Amberboom heeft geen bijzondere zorg nodig en is daarom geschikt voor iedere tuinier. Snoeien is niet noodzakelijk, maar ook zeker geen slecht idee om de mooie vorm te bewaken. Houd de natuurlijke vorm van de Amberboom intact, want deze is van zichzelf al prachtig en wordt alleen maar mooier naarmate de boom ouder wordt. Je kunt een prachtige kroon met mooie herfstkleuren vormen door in de zomermaanden lage takken en kleinere zijtakken te verwijderen. Eventuele ingevroren, beschadigde of oudere takken verwijder je na de winter. De Liquidambar styraciflua is goed winterhard, maar gevoelig voor wind, wat takbreuk kan veroorzaken. Zorg daarom voor een wat beschuttere standplaats, het liefst in de volle zon.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de jonge Amberboom voldoende water, zodat de wortels kunnen wennen aan de bodem. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen bij warm en droog weer extra water te geven. De Liquidambar styraciflua Amberboom komt van nature voor in moerasachtige gebieden en gedijt het best op een vochtige standplaats.

Lees meer

Klaar om de hoogstam boom of meerstammige boom te planten in de volle grond? Dit kan het hele jaar, zolang het niet vriest. De Amberboom Liquidambar styraciflua is vanwege de glanzend groen, handvormig gelobde/ diep ingesneden bladeren met prachtige herfstkleuren, stekelige vruchten, diep gegroefde grijze stam en dikke grijze kurklijsten een schitterende sierboom. Deze kun je als solitair in de tuin planten, maar is ook zeer geschikt als laanboom door de stam die bijna kaasrecht tot in de top van de boom doorgroeit. Door het formaat is voor de gewone Amberboom een middelgrote tot grote tuin vereist. Heb je een kleine tuin, kies dan voor een kleine bomen binnen het Liquidambar geslacht. De Amerikaanse Amberboom stelt een zonnige (volle zon) en beschutte standplaats zeer op prijs. Dit type boom is gevoelig voor wind en dus is een beschuttere plek raadzaam om takbreuk te voorkomen. Daarnaast verlangt de kleurrijke blikvanger naar een voedzame en vochtige standplaats. Hier groeit de Liquidambar styraciflua het best en krijgt de boom de mooie herfstkleuren (geel, oranje, rood en paars). Maak gebruik van speciale aanplantgrond, waar de nodige voedingsstoffen in zitten, voor een goede start. Verder adviseren we om twee boompalen naast de jonge boom te plaatsen ter versteviging om scheefwaaien of afscheuren van de wortels. Ben je klaar met de aanplanting in de volle grond? Geef de jonge boom dan voldoende water.

TIP: Ben je benieuwd welke Amberbomen we nog meer kweken? We kweken diverse soorten met prachtige herfstkleur, van de leiboom (Amberboom liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’) tot hoogstam boom en meerstammige boom. Is de gewone Amberboom iets te groot voor je tuin? Niet getreurd, van de Liquidambar styraciflua hebben we ook kleine bomen in het assortiment geschikt voor kleine tuinen. Denk aan een compacte bolboom of smalle zuilboom. Bekijk alle bomen en struiken, maar ook vaste planten en haagplanten, in de webshop of breng gezellig een bezoekje aan onze kwekerij in Lienden. TIP: Wil je jouw nieuwe Amberboom online kopen, kies dan voor een account aanmaken. Zo kun je je bestelling online volgen en weet je wanneer we op de stoep staan! Je kunt er voor kiezen om de boom zelf te planten of dit uit handen te geven. Jouw nieuwe Amberboom geleverd en geplant? Laat dat maar aan Bomenenzo over!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liquidambar styraciflua
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!