Familie fruitbomen
Vijf soorten fruit aan één boom: rijke variatie aan kleuren en smaken.
Vijf soorten fruit aan één boom? Maak kennis met familiefruitbomen! Dit zijn de ideale fruitbomen voor als je houdt van variatie. Onze familiefruitbomen zijn met vijf soorten geënt op één onderstam en zorgen voor een frisse verscheidenheid aan smaken en kleur. Doordat de soorten niet allemaal tegelijk rijpen, pluk je er bovendien langere tijd de vruchten van!

Familie fruitbomen

Van hoog naar laag sorteren

Familie fruitbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Familiefruitbomen kopen

Kun je niet kiezen of ben je simpelweg gek van veel verschillende soorten fruit? Dan is dit dé oplossing voor jou. In plaats van 5 verschillende bomen hebben wij Familiefruitbomen. Dat zijn vijf soorten fruit aan één boom. Deze soorten zijn geënt op één stam en zó uitgezocht dat de bestuiving klopt. Zo bestuiven de soorten elkaar en heb je dus een zelfbestuivende boom. Dit betekent dat je geen andere soort nodig hebt om vruchten te kunnen groeien. Door de verschillende rijptijden van de soorten kun je een lange tijd genieten van verschillende vruchten.

Familiefruitbomen kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo.nl koop je gemakkelijk verschillende soorten familiefruitbomen. Zo hebben wij de Familieboom peer, Familieboom kers, Familieboom Appel en de Familieboom pruim. In het voorjaar zullen de bomen in bloei staan. Prachtige bloesem zal de tuin sieren, waarna de vruchten zich zullen vormen. Door de verschillende soorten die aan één boom zitten verschilt de rijptijd van de soorten. Hierdoor krijg je verschillende vruchten gedurende een lange tijd. Bij bomenenzo.nl hebben wij niet alleen de familiebomen maar nog veel meer soorten bomen en planten. Zo verkopen wij ook groenblijvende bomen, kant-en-klaar hagen, mediterrane planten en bomen, tuinplaten en nog veel meer soorten. Plaats je bestelling gemakkelijk via onze website en laat je bestelling thuis bezorgen of kom het afhalen bij onze kwekerij. Je bent van harte welkom op onze kwekerij in hartje Betuwe!

Familiefruitbomen verzorgen

Het verzorgen van de familiefruitboom verschilt iets per soort. De bomen hebben niet veel verzorging nodig. De beste plek voor de bomen is een plek met veel zonlicht. Hoe meer zon, hoe lekkerder het fruit zal zijn. Bemest in het voorjaar en na het snoeien de boom en zorg er voor dat de grond niet uitdroogt. In de begin periode heeft de boom met regelmaat water nodig. Na het eerste jaar na aanplanten heeft de boom alleen nog maar water nodig tijdens langdurige droge en warme periodes.

Familiefruitbomen snoeien

Elke soort familiefruitboom heeft een andere verzorging nodig. De bomen worden één of twee keer per jaar gesnoeid. Doordat de bomen verschillende rijptijden heeft, is het belangrijk om te snoeien nadat de vruchten geplukt zijn. Zo voorkom je dat je vruchten weghaalt. Snoei niet in de winter of tijdens vorst. Zo kan de boom goed herstellen van de wonden.

Familiefruitbomen planten

Plaats de familiefruitboom in een goed vochtdoorlatende en voedingsrijke bodem. De boom staat het liefst op een zonnige plek. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de boom? Laat deze dan zitten. Wanneer je deze verwijderd beschadigen de wortels en vervalt de hergroeigarantie. Graaf een plantgat dat iets breder en dieper dan de wortels of kluit van de boom is. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de boom een goede start zal krijgen. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00