Lagerstroemia
Unieke en exotische boom met felgekleurde, crêpe-achtige bloemen.
De Lagerstroemia of Elfensering is een unieke en exotische boom. De felgekleurde bloemen met opvallende crêpe-achtige structuur bloeien zelfs in de warmste zomers en maken van de kleine (meerstammige) boom een ware blikvanger! Door het onderhoudsvriendelijke karakter, maar vooral door het fraaie uiterlijk is de Lagerstroemia een spectaculaire aanwinst voor je tuin, terras of balkon.

Lagerstroemia

Van hoog naar laag sorteren

Lagerstroemia

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Lagerstroemia kopen

De Lagerstroemia, of 'Elfensering', is een unieke, exotische boom afkomstig uit Zuid- en Oost-azië. Door de jaren heen zijn Lagerstroemia bomen ook steeds vaker te bewonderen in landen rond de middellandse zee. Hetgeen wat deze boom zo bijzonder maakt is onder andere de stam. Door de smalle en gladde stam (zonder bast) wordt de Lagerstroemia vaak gezien als een ‘struik op stam’. Daarnaast kan deze struik of boom ook meerstammig zijn. Meerstammige bomen zijn bij de kweek al direct zodanig gesnoeid, dat er meerdere boomstammen zijn ontstaan. Aan het eind van de zomer kun je bij deze boom genieten van schitterende gekleurde bloemen. De kleur kan per soort variëren tussen paars, rood, roze of wit. De Lagerstroemia groeit tot een hoogte tussen 1 en 3 meter. Het is een kleine boom, die ook vaak voor struik wordt aangezien.

TIP: De Lagerstroemia bloeit vaak op het moment dat de meeste andere bomen niet in bloei staan. Ook kun je bij deze boom vaak langer genieten van de bloemen, zelfs op de heetste momenten van de zomer!

De Lagerstroemia in bloei 

In de bloeitijd van de Lagerstroemia verschijnen er prachtige bloemen die groeien in een pluimvorm. De pluimvorm doet men denken aan een Sering, vandaar de bijnaam ‘Elfensering’. Wat deze bloemen zo bijzonder maakt is de crêpe-achtige structuur. In Engeland wordt de Lagerstroemia daarom ook juist de ‘Crepe Myrtle’ genoemd. De bloemen lijken net zo dun en rimpelig als (bijvoorbeeld) crêpe papier. De felgekleurde bloemen met de opvallende structuur, gecombineerd met de bijzondere stam(men), maakt deze Elfensering tot een fantastische eyecatcher voor je tuin.

TIP: deze boom is ook als kuipplant aan te raden! Gebruik voor het plaatsen in een pot altijd nieuwe, voedingsrijke potgrond.

 

Ben je op zoek naar een schitterende Lagerstroemia? 
Je nieuwe Lagerstroemia kopen kan makkelijk en snel via onze webshop! Wij hebben veel bijzondere soorten Lagerstroemia indica beschikbaar. Je kunt deze struik of boom online kopen, of breng een bezoekje aan onze eigen kwekerij Bomenenzo.nl. Alle Lagerstroemia worden door ons zelf gekweekt, en met zorg en liefde voor je ingepakt. Heb je vragen, of wil je een passend advies? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op.

Verschillende soorten Lagerstroemia kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo.nl verkopen we veel bijzondere soorten Lagerstroemia. Deze mediterraanse bomen hebben een fantastische bloei en blijven vrij laag, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor kleine tuinen! De Lagerstroemia indica soorten die wij beschikbaar hebben zijn o.a. de Lavender Lace, Violacea, Caroline Beauty en Rosea Nova. Deze exotische boom zie je vooral in allerlei landen rond de Middellandse Zee, maar inmiddels zijn er veel winterharde soorten gekweekt, zodat je ook hier van deze show-topper kunt genieten! Aan het eind van de zomer staan ze vaak in bloei met opvallende paars, rood, roze of wit gekleurde bloemen.

Lagerstroemia verzorgen

De verzorging van een Lagerstroemia is vrij eenvoudig. Voorzie deze boom jaarlijks van wat organische mest, dit heeft een positief effect op de groei. De Lagerstroemia heeft alleen in de zomer (bij warme temperaturen) behoefte aan wat meer water. Het is belangrijk dat de kluit niet droog wordt, maar pas tegelijkertijd ook op met teveel water geven. Het is namelijk een boom die vooral goed bloeit bij warme, zomerse temperaturen. Als je de Lagerstroemia als kuipplant gebruikt, let dan op dat er geen water in de pot blijft staan. Zorg altijd voor een pot met een gat in de bodem. Bij strenge vorst (lager dan -10 graden celsius) in de winter is het belangrijk om de onderkant van de boom in te pakken.

Lagerstroemia snoeien

Deze kleurrijke boom vergt weinig snoeiwerk. Eén jaarlijkse snoeibeurt is voldoende. Je hoeft hierbij alleen de uitlopers wat bij te knippen. Het snoeien van de Lagerstroemia kun je het beste doen na de laatste vorst, dit is meestal eind april of begin mei. Snoei de boom in ieder geval niet later dan eind juni, want anders knip je te dicht op de bloeitijd. De Lagerstroemia bloeit laat, maar het voordeel is dat je in de heetste periode van het jaar kunt genieten van de prachtig gekleurde crêpe bloemen.

TIP: Er is voor de echte liefhebbers met groene vingers nog een andere snoeitmethode. Je kunt ervoor kiezen om alleen de sterkste takken van je Lagerstroemia te laten groeien tot ongeveer één meter. Snoei deze takken in het voorjaar tot de helft weg, dit kan de bloei bevorderen!

Lagerstroemia planten

De meeste Lagerstroemia indica soorten houden van de zon en bloeien in de heetste periode van de zomer. Plant je Lagerstroemia indica dus het liefst op een zonnige plek (of een plek met halfschaduw) in de volle grond. Hetzelfde geldt als je de Lagerstroemia in een pot heeft staan, kies altijd voor de zonnigste plek op uw terras. Deze boom bloeit het best bij (in ieder geval) zes uur direct zonlicht per dag. Dit maakt deze boom ideaal voor iedere tuin, dus ook kleine tuinen.

Onze Lagerstroemia zijn winterharde soorten.Ze blijven winterhard tot -10 graden celsius. Een Lagerstroemia in volle grond, kunt u het beste toedekken in de winter, vooral bij strenge vorst. Door het onderste gedeelte van deze boom in te pakken met bijvoorbeeld jute of stro, blijft hij het meest vitaal. Bij een Elfensering in pot adviseren wij om de boom in de winter, met pot en al, te verplaatsen naar binnen. Als de Lagerstroemia te vroeg begint met uitlopen, dan staat deze kleine boom te warm. Een plek in een vorstvrije schuur of garage is het meest geschikt.

Qua bodem heeft de boom niet veel eisen. Deze boom groeit in de meeste grondsoorten. Wij raden je wel aan om de Lagerstroemia aan te planten met nieuwe potgrond (als je hem in een pot houdt) of speciale aanplant grond. Op deze manier krijgt de boom alle benodigde voedingsstoffen om goed te kunnen groeien.

TIP: Combineer Lagerstroemia bomen met wat laagblijvende bloeiende planten én creëer zo een betoverende sfeer in je tuin! Ook deze prachtige planten koop je makkelijk en snel via onze webshop, of kom je eigen planten uitzoeken op onze kwekerij!

Andere populaire producten uit ons assortiment

Ben je ondertussen benieuwd geraakt naar andere toppers uit onze webshop? Bij Bomenenzo.nl verkopen we veel verschillende soorten bomen, hagen (ook kant-en-klare haag) en vaste planten. Of je nu op zoek bent naar oude fruitbomen (bijv. oude appelbomen of oude perenboom), mediterraanse bomen (bijv. Chinese Waaierpalm), een meerstammige boom (bijv. Magnolia boom / Magnolia Grandiflora), hoogstam boom (Japanse Esdoorn, Gewone Haagbeuk, Rode Beuk), of juist vaste planten (bijv. Blauwe Regen, Portugese Laurieren, Hortensia Annabelle), de kans is groot dat wij het hebben!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00