Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Lagerstroemia
vragen? 0344 22 81 00

Lagerstroemia kopen, rechtstreeks uit eigen kwekerij!

De Lagerstroemia, of 'Elfensering', is een unieke en exotische boom. De felgekleurde bloemen, met opvallende crêpe structuur, bloeien zelfs in de warmste zomers. Het is een kleine (meerstammige) boom die groeit tot maximaal drie meter hoog. Er zijn Lagerstroemia met paarse, rode, roze of witte bloemen beschikbaar.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Lagerstroemia kopen:

De Lagerstroemia, of 'Elfensering', is een unieke, exotische boom. Hetgeen wat deze boom zo bijzonder maakt is onder andere de stam. Door de smalle en gladde stam (zonder bast) wordt de Lagerstroemia vaak gezien als een ‘struik op stam’. Daarnaast kan deze boom ook meerstammig zijn. Meerstammige bomen zijn bij de kweek al direct zodanig gesnoeid, dat er meerdere boomstammen zijn ontstaan. In de zomer kunt u bij deze boom genieten van schitterende gekleurde bloemen. De kleur kan per soort variëren tussen paars, rood, roze of wit. De Lagerstroemia groeit tot een hoogte tussen 1 en 3 meter. Het is een kleine boom, die ook vaak voor struik wordt aangezien.

TIP: De Lagerstroemia bloeit vaak op het moment dat de meeste andere bomen niet in bloei staan. Ook kunt u bij deze boom vaak langer genieten van de bloemen, zelfs op de heetste momenten van de zomer!

De Lagerstroemia in bloei:
In de bloeitijd van de Lagerstroemia verschijnen er prachtige bloemen die groeien in een pluimvorm. De pluimvorm doet men denken aan een Sering, vandaar de bijnaam ‘Elfensering’. Wat deze bloemen zo bijzonder maakt is de crêpe-achtige structuur. In Engeland wordt de Lagerstroemia daarom ook juist de ‘Crepe Myrtle’ genoemd. De bloemen lijken net zo dun en rimpelig als (bijvoorbeeld) crêpe papier. De felgekleurde bloemen met de opvallende structuur, gecombineerd met de bijzondere stam(men), maakt deze Elfensering tot een fantastische eyecatcher voor uw tuin.

TIP: deze boom is ook als kuipplant aan te raden! Gebruik voor het plaatsen in een pot altijd nieuwe, voedingsrijke potgrond.

Bent u op zoek naar een Lagerstroemia kwekerij?
De Lagerstroemia boom kunt u makkelijk en snel bestellen via onze webshop! U kunt de boom online kopen, of breng een bezoekje aan onze eigen kwekerij bomenenzo.nl. Alle Lagerstroemia worden door ons zelf gekweekt, en met zorg en liefde voor u ingepakt. Heeft u vragen, of wilt u een passend advies? Wij helpen u graag verder! Neem gerust contact met ons op.

Elfensering verzorgen:

De verzorging van een Lagerstroemia is vrij eenvoudig. Voorzie deze boom jaarlijks van wat organische mest, dit heeft een positief effect op de groei. De Lagerstroemia heeft alleen in de zomer (bij warme temperaturen) behoefte aan wat meer water. Het is belangrijk dat de kluit niet droog wordt, maar pas tegelijkertijd ook op met teveel water geven. Het is namelijk een boom die vooral goed bloeit bij warme, zomerse temperaturen. Als u de Lagerstroemia als kuipplant gebruikt, let dan op dat er geen water in de pot blijft staan. Zorg altijd voor een pot met een gat in de bodem.

Lagerstroemia snoeien:

Deze kleurrijke boom vergt weinig snoeiwerk. Eén jaarlijkse snoeibeurt is voldoende. U hoeft hierbij alleen de uitlopers wat bij te knippen. Het snoeien van de Lagerstroemia kunt u het beste doen na de laatste vorst, dit is meestal eind april of begin mei. Snoei de boom in ieder geval niet later dan eind juni, want anders knipt u te dicht op de bloeitijd. De Lagerstroemia bloeit laat, maar het voordeel is dat u in de heetste periode van het jaar kunt genieten van de prachtig gekleurde crêpe bloemen.

TIP: Er is voor de echte liefhebbers met groene vingers nog een andere snoeitmethode. U kunt ervoor kiezen om alleen de sterkste takken van uw Lagerstroemia te laten groeien tot ongeveer één meter. Snoei deze takken in het voorjaar tot de helft weg, dit kan de bloei bevorderen!

Elfensering planten:

De Lagerstroemia houdt van de zon en bloeit in de heetste periode van de zomer. Plant deze boom dus het liefst op een zonnige plek (of een plek met halfschaduw) in uw tuin. Hetzelfde geldt als u de Lagerstroemia in een pot heeft staan, kies altijd voor de zonnigste plek op uw terras. Deze boom bloeit het best bij (in ieder geval) zes uur direct zonlicht per dag. Dit maakt deze boom ideaal voor iedere tuin.

De Lagerstroemia is winterhard tot -10 graden. Een Lagerstroemia geplant in tuingrond, kunt u het beste toedekken in de winter. Door het onderste gedeelte van deze boom in te pakken met bijvoorbeeld jute of stro, blijft hij het meest vitaal. Bij een Elfensering in pot adviseren wij om de boom in de winter, met pot en al, te verplaatsen naar binnen. Als de Lagerstroemia te vroeg begint met uitlopen, dan staat deze kleine boom te warm. Een plek in een vorstvrije schuur of garage is het meest geschikt.

Qua bodem heeft de boom niet veel eisen. Deze boom groeit in de meeste grondsoorten. Wij raden u wel aan om de Lagerstroemia aan te planten met nieuwe potgrond (als u hem in een pot houdt) of speciale aanplant grond. Op deze manier krijgt de boom alle benodigde voedingsstoffen om goed te kunnen groeien.