Meerstammige Lagerstroemia muskogee

Lagerstroemia muskogee

v.a.: € 315,00

Formaat
Totaal hoogte 200-250cm
November 2021
€ 315,00
Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 395,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Lagerstroemia muskogee is een paarsbloeiende lagerstroemia. Deze meerstammige boom loopt uit met prachtig glanzend, groen blad. Dit blad verkleurt in de herfst naar vuurrood waarna het afvalt. Het beste plant u deze boom op een zonnige, beschutte plek. De bloemtrossen worden ongeveer 20 cm groot en zijn lavendelpaars van kleur.

Onze voordelen:

Lagerstroemia Muskogee is een erg bijzondere plant die erg veel sierwaarde heeft. Oorspronkelijk komt de Lagerstroemia uit Amerika maar ook in Nederland kan deze winterharde Lagerstroemia goed groeien. De volwassen Lagerstroemia Muskogee kan namelijk tot min 15 graden erg goed verdragen. De jonge plant kan wel gevoelig voor vorst zijn en dient daarom ook tijdens strenge vorst ingepakt te worden. Deze meerstammige Lagerstroemia Muskogee bloeit uitbundig met paarse bloemen in opvallende pluimen. De boom heeft niet alleen een prachtig glanzend groen blad, maar ook een bijzondere marmerachtige stam. In de herfst kleuren de bladeren vuurrood wat een prachtig herfstbeeld geeft. In de winter vallen de bladeren uit en wordt de bijzondere stam een echte blikvanger. Deze exotische boom staat het liefst in de volle zon en kan goed tegen droogte. Daarnaast kan deze boom niet erg goed tegen wind en staat hij daarom het liefst op een beschutte plek in uw tuin. De boom wordt gemiddeld 4 tot 8 meter hoog.

Lees meer
De meerstammige Lagerstroemia heeft niet heel veel onderhoud nodig. De Lagerstroemia is winterhard tot min 15 graden en alleen de jonge Lagerstroemia kunt u het beste in pakken in de winter. Bedek dan de stam van de jonge plant met stro of jute om zo de planten beschermen tegen bevriezing. Doe dit tot de klant een jaar of 4 oud is. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van deze prachtige Lagerstroemia. Ook hoefde Lagerstroemia niet gesnoeid te worden en kunt u eens per jaar beschadigde of dode takken en bladeren verwijderen. Gebruik hiervoor een scherpe en schone snoeischaar om zo de boom te beschermen. Snoei de boom net na de winter. Snoei de meerstammige Lagerstroemia echter niet te zwaar, dit remt namelijk de prachtige bloei. En dat zou natuurlijk erg zonde zijn.
Lees meer
De meerstammige Lagerstroemia Muskogee is een exotische plant waardoor hij goed tegen droogte kan en dol is op zon en warmte. Hierdoor heeft de plant niet heel veel water nodig. Wel is het belangrijk dat u de eerste weken na aanplanten de Lagerstroemia wel water geeft. Hierdoor kan de boom goed wennen aan de bodem. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u alleen water te geven bij aanhoudende droge periodes.
Lees meer
De meerstammige Lagerstroemia gedeeld het allerbeste op een standplaats in de volle zon op een goed doorlatende bodem, dit zou ook zeker de bloei bevorderen. Voor het aanplanten kunt u het beste Vivimus gebruiken, wat een bodem verbeterend middel is dat de groei en bloei van de jonge Lagerstroemia zou bevorderen. Nadat u de plant heeft aangeplant is het belangrijk dat u voldoende water geef.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Lagerstroemia muskogee
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!