Lagerstroemia Viola

Lagerstroemia indica Viola

v.a.: € 64,95

Formaat
Halfstam , Stamhoogte 80-100cm, Totaal hoogte 130-150cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 64,95
Stamomtrek 6-8cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaal hoogte 250-300cm
Niet leverbaar
€ 89,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Lagerstroemia Viola Grassi schittert prachtig in uw border of op uw terras. De roze bloemtrossen en decoratieve bladeren zijn een verrijking voor iedere tuin.

Onze voordelen:

Lagerstroemia Viola Grassi kopen:

Wilt u een kleurrijke en makkelijke plant in uw border of op uw terras? Ontdek dan snel de Lagerstroemia Viola Grassi! Deze struik bloeit uitbundig in juli en augustus. De roze bloemtrossen bezorgen u gegarandeerd het ultieme zomergevoel. In het Engels heet deze schitterende plant Crape Mirtle en in het Duits Kreppmyrte. De Lagerstroemia komt oorspronkelijk voor in Azië, Australië en het Middellandse Zeegebied. Nu er een winterharde soort gekweekt is wordt hij ook steeds vaker in Nederlandse tuinen gesignaleerd. Met deze plant doet u dus mee met de nieuwste trends op tuingebied! Wij leveren uitsluitende planten van hoge kwaliteit: voor het online kopen van de Lagerstroemia Viola Grassi bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres.

 

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juli - augustus
  • Bladkleur: Donkergroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 150 - 300 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Lagerstroemia Viola Grassi is makkelijk te onderhouden. Geef de plant in de zomer voldoende water (niet te veel). In de winter hoeft u dat wat minder vaak te doen. In de herfst krijgen de bladeren een unieke herfstgloed. De struik is winterhard en kan temperaturen aan tot ongeveer -10 °C. Word er strenge vorst verwacht? Pak de onderkant van de stam dan goed in met stro of jute. Zo is de Lagerstroemia goed beschermd tegen de kou.

Lagerstroemia Viola Grassi snoeien

De Lagerstroemia Viola Grassi bloeit het meest uitbundig tijdens warme en zonnige zomers. Uiteindelijk bereikt de struik een hoogte van 150 tot 300 centimeter. Groot voordeel is dat hij bijna niet gesnoeid hoeft te worden. Hangen er onverhoopt wat lelijke bladeren aan de plant? Pak dan de snoeischaar erbij. U kunt ook wat bijsnoeien om de Lagerstroemia mooi in vorm te houden. Doe dat bij voorkeur aan het einde van de winter, voordat de plant nieuwe knoppen ontwikkelt. Dit kan er ook voor zorgen dat hij uitbundiger bloeit in de zomer.
Lees meer
Uw Lagerstroemia Viola Grassi is een exotische boomsoort die dol is op zonlicht en warmte. Een Lagerstroemia bloeit het best in de meest warme zomers, en kan dus ook goed tegen droogte. Geef hem wel de eerste weken na de aanplant regelmatig water, zodat uw boom goed kan wennen aan de bodem. Geef uw Lagerstroemia daarna vooral water bij (aanhoudende) droge perioden.
Lees meer
Kies een warme standplaats in de volle zon uit voor de Lagerstroemia Viola Grassi. Hij groeit uitstekend in iedere grondsoort, maar plant hem niet in té vochtige grond. Als de wortels te veel doordrenkt zijn met water kan hij een ziekte oplopen. Om dit te voorkomen raden we u aan om rondom de stam een heuveltje van zand te maken. Zo krijgt de Viola Grassi geen natte voeten. Met deze struik in de border komt u helemaal in exotische sferen, en dat in uw eigen tuin…

TIP: Heeft u nog ruimte over op uw terras? Zet de Lagerstroemia in een mooie pot! Staat niet alleen super gezellig, maar is ook nog eens praktisch. Als het koud wordt buiten zet u de plant zo in de schuur of serre.

TIP: Natuurlijk kunt u uw Lagerstroemia gemakkelijk online kopen bij Bomenenzo.nl, maar u bent ook van harte welkom op onze kwekerij in Lienden om een struik uit te zoeken. Wij zijn goed bereikbaar, o.a. vanaf de A15.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lagerstroemia Viola
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!