Meerstammige Lagerstroemia Natchez

Lagerstroemia natchez

v.a.: € 315,00

Formaat
Totaal hoogte 200-250cm
November 2021
€ 315,00
Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 395,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Lagerstroemia natchez is een winterharde boom met grote witte bloempluimen. Deze boom heeft een bijzondere stam, zeer glad doordat de bast loslaat. De Lagerstroemia natchez loopt pas later in de zomer uit. Het blad is donkergroen en heeft een glanzend oppervlak. In de herfst valt het blad af.

Onze voordelen:

De Lagerstroemia Natchez is een prachtige plant die zeker veel sierwaarde brengt in uw tuin. Deze plant komt oorspronkelijk uit warme oorden zoals Azië, Australië en het Middellandse zeegebied. Deze winterharde Lagerstroemia Natchez kan echter ook in Nederland goed groeien. Deze plant kan namelijk tot -15 graden goed verdragen. In de maanden juli en augustus bloeit deze meerstammige Lagerstroemia prachtig en uitbundig met grote witte bloem trossen. Deze bladverliezende boom wordt steeds populairder in Nederland. De plant heeft veel sierwaarde dankzij de prachtige bloei. Het liefst staat deze Lagerstroemia op een standplaats in de volle zon. De donkergroene bladeren van de Lagerstroemia krijgen in de herfst een mooie herfstgloed. Bij BomenEnzo koopt u de meerstammige Lagerstroemia in twee verschillende maten. De planten zijn van goede kwaliteit en kunt u gemakkelijk bestellen bij BomenEnzo.nl!

Lees meer
De meerstammige Lagerstroemia is erg gemakkelijk in onderhoud, wat erg handig is wanneer u weinig tijd heeft of niet zo handig bent in tuinieren. De plant is winterhard tot min 15 graden Celsius en verliest in de winter zijn blad. Is de vorst strenger dan dit, dan kunt u de onderkant van de stam bedekken met stro of juten om zo de plant te beschermen tegen bevriezing. Zeker de jonge Lagerstroemia tot een jaar of 4 is hier gevoelig voor. Dankzij een goede verzorging kunt u jarenlang genieten van deze prachtige plant. Daarnaast hoeft de Lagerstroemia eigenlijk niet gesnoeid te worden. Wel kunt u met een snoeischaar lelijke of dode bladeren wegknippen om zo de Lagerstroemia in vorm te houden. U kunt de plant een keer per jaar snoeien net na de winter om zo een vorm of hoogte te behouden. Echter mag u de Lagerstroemia niet te zwaar snoeien, dit remt namelijk de bloei van deze prachtige meerstammige boom.
Lees meer
Doordat de Lagerstroemia een exotische boomsoort is, is hij dol op zonlicht en warmte. De meerstammige boom bloeit dan ook het beste in warme zomers en kan ook erg goed tegen droogte. Wel is het belangrijk dat u de eerste weken na aanplanting de Lagerstroemia regelmatig water geeft. Zo kan de boom goed wennen aan de bodem. Na de eerste periode na aanplanten kunt u vooral water geven bij aanhoudende droge periodes.
Lees meer
De Lagerstroemia gedijt het beste op een standplaats in de volle zon. Voor het aanplanten kunt u het beste Vivimus universeel gebruiken, dat is een bodem verbeterend middel dat de groei en de bloei van deze jonge plant zeker zal bevorderen. Na het aanplanten is het erg belangrijk om de struik voldoende water te geven. Bij voorkeur staat de plant op een droge, goed doorlatende grond.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Lagerstroemia Natchez
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!