Lagerstroemia Caroline Beauty

Lagerstroemia indica Caroline Beauty

v.a.: € 64,95

Formaat
Halfstam , Stamhoogte 80-100cm, Totaalhoogte 130-150cm
€ 64,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Lagerstroemia Caroline Beauty is een boom die voornamelijk afkomstig is uit Zuid- en Oost Azie. Ook in Noord-Australië zal deze boom niet onbekend zijn, net zoals de gebieden rond de Middellandse Zee. De Lagerstroemia is familie van de Laurierfamilie die uit meer dan drieduizend soorten bestaat. Verder kunt u deze boom kenmerken aan de prachtige roze bloemen die vrijwel alleen in de zomermaanden juli en augustus tevoorschijn komen.

Onze voordelen:

Naast de kenmerkende roze bloemen heeft deze Caroline Beauty nog een leuk detail. De stam heeft naast een gladde, dunne bast ook een bijzonder mooie kleur die van olijfgroen tot bruin varieert. Ook vertelt de bast of u te maken heeft met een jonge of een wat oudere Lagerstroemia. Zodra de boom geen bast meer bevat heeft u te maken met een wat oudere Indica boom. Onder de gladde, dunne bast komt er een glansachtige bruine stam tevoorschijn. Op onze kwekerij in Lienden heeft Bomenenzo.nl deze prachtige Lagerstroemia Caroline Beauty staan. Zo kunt u zelf de jonge en de oude Indica bomen van elkaar onderscheiden. Naast de Lagerstroemia hebben wij nog veel meer boomsoorten in ons assortiment zitten. Deze kunt u uiteraard op onze kwekerij komen bekijken maar ook op onze online webshop.

 

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juli, augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, zon
  • Hoogte: 200 cm - 400 cm 
  • Winterhard: Nee
Lees meer
Zoals hierboven aangegeven kan deze soort van de Laurierfamilie slecht tegen kou. Daarom wordt de boom vaak in een pot geplaatst waardoor het makkelijker is om de boom tijdens de wintermaanden naar binnen te halen. Daarnaast kunnen ze ook slecht tegen langdurige regenperiodes. Tijdens dit soort periodes raden wij van Bomenenzo.nl ook aan om de boom naar binnen te halen. Dit alles heeft te maken met het feit dat tijdens deze periodes juist ziektes ontstaan. Denk hierbij aan de plantenziektes botytis en meeldauw. Mocht u geen ruimte hebben voor een boom in pot kunt u uiteraard de boom ook in de grond plaatsen. Zodra het zomerse weer omslaat, zal de boom gelijk verpakt moeten worden met bijvoorbeeld jute. Zodra de zomer weer aanbreekt zal de Indica het prettig vinden als u de boom voorziet van wat organische mest. Daarnaast is het belangrijk dat de boom niet droog komt te staan en dat u deze voorziet van voldoende water. Het onderhouden van deze boom is eigenlijk erg makkelijk voor mensen met geen groene vingers. De Lagerstroemia hoeft namelijk niet gesnoeid te worden. Mocht u wel graag een vorm in uw boom willen creëren, dan kunt u het beste na het winterseizoen de boom snoeien. Zorg ervoor dat u dit doet voordat er nieuwe knoppen in de boom aanwezig zijn, aangezien u anders de groei kunt belemmeren. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Lagerstroemia neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.
Lees meer
Het is belangrijk dat u vooral de eerste periode na aanplanten de Lagerstroemia van extra water voorziet. Geef de eerste twee jaar na aanplanten 1x in de week water, mits het niet vriest. Tevens kunt u de plant van extra water voorzien gedurende hitte en droge periodes. Ook ná de eerste twee jaar is het raadzaam om tijdens droge periodes de plant van extra water te voorzien.
Lees meer
Zware potgrond is het beste voor de Indica. Met zware potgrond moet u denken aan standaard potgrond in combinatie met leem of klei. Daarnaast is het verstanding om de Lagerstroemia te plaatsen in een pot aangezien deze boom niet tegen een nachtvorstje kan. Zo kunt u zodra de winter aanbreekt de boom in uw schuur of garage plaatsen aangezien de boom zijn bladeren zal verliezen voor die tijd. Naast de kou is het ook belangrijk dat u rekening houdt met een goede gedraineerde pot. Zodra het water niet voldoende weg kan lopen kan het zijn dat de boom zichzelf verdrinkt. Omdat de boom zeer groot kan worden is het van belang dat als de pot te klein dreigt te worden, dat deze verpot wordt in een grotere variant. Mocht u de boom laten bezorgen bij u thuis dan kunt u eventueel gebruik maken van onze aanplantservice. Op deze manier zullen wij van Bomenenzo.nl er zorg voor dragen dat uw boom op de juiste manier geplant wordt, zodat u lang kunt genieten van uw aankoop.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lagerstroemia Caroline Beauty
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!