Oude Vijgenboom
Direct een beeldschone fruitboom én verrukkelijke vijgen.
Geniet direct, en zelfs meerdere keren per jaar, van heerlijke vijgen uit eigen tuin met een oude vijgenboom. Deze volwassen boom siert je tuin met zijn decoratieve bladeren, knobbelige takken en exotische vruchten. Je tovert er je tuin mee om tot Mediterraans paradijs! De oude vijg is een echte zonaanbidder en gelukkig winterhard en makkelijk te onderhouden.

Oude Vijgenboom

Van hoog naar laag sorteren

Oude Vijgenboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Oude Vijgenboom kopen:

De Oude Vijgenboom komt van oorsprong uit het Middellands Zeegebied maar er zijn meerdere soorten die het ook in het Nederlandse klimaat goed doen. De Oude Vijg heeft een gladde, dikke en grijze stam. De takken van de boom zijn knobbelig. Aan de Oude Vijgenboom groeien dikke leerachtige bladeren die bestaan uit 3 tot 5 lobben. De bladeren zijn donkergroen van kleur en ruw behaard en de onderkant van de bladeren bestaat uit witte nerven. De boom zal in ons klimaat zo'n 2 tot 4 meter hoog worden. Tijdens de winter zullen er kleine knopjes aan de boom gaan groeien die uitlopen tot grote vruchten als het winterweer zacht is. Wanneer het een strenge winter is en de knopjes niet uitgroeien tot vruchten zal het proces zich in het voorjaar opnieuw voordoen. 

 

Oude Vijgenboom kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij kwekerij Bomenenzo kun je Oude Vijgenbomen kopen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Deze bomen geven vaak veel en goed vruchten en zijn makkelijk in onderhoud. Een Oude Vijgenboom kopen kan eenvoudig en snel online bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Je vindt bij ons diverse oude vijgen in verschillende stamhoogtes en stamomtrek, zoals de Vijgenboom Ficus Carica 120-150, Ficus Carica 70, Ficus Carica 14-16 en Vijgenboom Ficus Carica 18-20. Naast de Oude Vijgenbomen vind je bij ons ook andere bomen en planten zoals verschillende oude fruitbomen bijvoorbeeld de Oude Perenboom, de Perzische Slaapboom, de meerstammige boom, Portugese Laurieren, Mediterraanse bomen, de Japanse Esdoorn, diverse vaste planten, de Quercus Ilex, de kant en klare haag, de Rode Beuk en de Blauwe Regen. Bij ons ben je zeker van veilig betalen en vind je alles voor scherpe prijzen.

 

Oude Vijgenboom verzorgen:

Het is belangrijk dat de Oude Vijgenboom de eerste jaren regelmatig extra water krijgt. Zeker als de bladeren slap hangen moet de Oude Vijgenboom water krijgen. Na een paar jaar heeft de Vijgenboom zich goed geworteld en zal deze zelf aan voldoende vocht kunnen komen. Tijdens de winter kun je de Oude Vijg beschermen tegen eventuele vorstschade door de grond rond de boom af te dekken met afgevallen bladeren.   

 

Oude Vijgenboom snoeien:

De Vijgenboom snoeien dient 1 keer per jaar te gebeuren. Snoei de Oude Vijg in de periode van eind november tot januari wanneer al het blad van de boom is gevallen. Snoei al het dode hout weg en behoud de vorm door de snoei. Tijdens de snoei van de vijgenboom kan je huid gaan irriteren door het sap van de Oude Vijgenboom. Draag dus het liefst handschoenen.

 

Oude Vijgenboom planten:

De Oude Vijgenboom kun je beter in de volle grond plaatsen, omdat de kans vrij groot is dat de boom in een pot zijn wortels bevriest. De winterharde vijgenbomen zijn niet groenblijvend. De grond moet voor de boom kalkrijk, voedselarm en goed doorlatend zijn. De grond rond de Oude Vijgenboom kunt u beter niet beplanten, omdat de Vijgenboom de opgeslagen warmte in de grond weer moet kwijt kunnen. De Oude Vijgenboom wordt bij voorkeur geplant op een zonnige en warme standplaats. Hoe warmer en zonniger de standplaats, hoe meer vruchten de oude vijg zal geven.  Graaf voor het planten een ruim gat in de volle grond waar de wortels of de kluit goed in past. Plant de boom vervolgens op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Door 2 boompalen te plaatsen naast de boom zal deze niet scheefwaaien en zullen de wortels niet afscheuren. Verbind de palen met boomband en nagels.

Bij Bomenenzo kun je Oude Vijgenbomen kopen in verschillende stamhoogtes en stamomtrek, zoals de Vijgenboom Ficus Carica 120-150, Ficus Carica 70, Ficus Carica 14-16 en Vijgenboom Ficus Carica 18-20. Naast de Oude Vijgenbomen vind je bij ons ook andere bomen en planten zoals verschillende oude fruitbomen bijvoorbeeld de Oude Perenboom Conference, de Perzische Slaapboom, de meerstammige boom, Portugese Laurieren, Mediterraanse bomen, de Japanse Esdoorn, diverse vaste planten, de Quercus Ilex, de kant en klare haag, de Rode Beuk en de Magnolia Grandiflora. Bij ons ben je zeker van veilig betalen en vind je alles voor scherpe prijzen.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00