Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Oude Vijgenboom
vragen? 0344 22 81 00

Oude Vijgenboom kopen

De Oude Vijgenboom heeft een prachtige stam en donkergroen blad. Met een Oude Vijgenboom in uw tuin kunt u meerder keren per jaar genieten van de heerlijke vruchten. Een Oude Vijgenboom is winterhard en makkelijk in onderhoud.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Oude Vijgenboom kopen:

De Oude Vijgenboom komt van oorsprong uit het Middellands Zeegebied maar er zijn meerdere soorten die het ook in het Nederlandse klimaat goed doen. De Oude Vijg heeft een gladde, dikke en grijze stam. De takken van de boom zijn knobbelig. Aan de Oude Vijgenboom groeien dikke leerachtige bladeren die bestaan uit 3 tot 5 lobben. De bladeren zijn donkergroen van kleur en ruw behaard en de onderkant van de bladeren bestaat uit witte nerven. De boom zal in ons klimaat zo'n 2 tot 4 meter hoog worden. Tijdens de winter zullen er kleine knopjes aan de boom gaan groeien die uitlopen tot grote vruchten als het winterweer zacht is. Wanneer het een strenge winter is en de knopjes niet uitgroeien tot vruchten zal het proces zich in het voorjaar opnieuw voordoen. 

Oude Vijgenboom kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij kwekerij Bomenenzo kunt u Oude Vijgenbomen kopen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Deze bomen geven vaak veel en goed vruchten en zijn makkelijk in onderhoud. Een Oude Vijgenboom kopen doet u eenvoudig en snel online bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. U vindt bij ons diverse oude vijgen in verschillende stamhoogtes en stamomtrek, zoals de Vijgenboom Ficus Carica 120-150, Ficus Carica 70, Ficus Carica 14-16 en Vijgenboom Ficus Carica 18-20. Naast de Oude Vijgenbomen vindt u bij ons ook andere bomen en planten zoals de Vijgenboom Ficus Carica Brown Turkey, verschillende oude fruitbomen zoals de Oude Perenboom, de Perzische Slaapboom, de meerstammige boom, Portugese Laurieren, Mediterraanse bomen, de Japanse Esdoorn, diverse vaste planten, de Quercus Ilex, de kant en klare haag, de Rode Beuk en de Blauwe Regen. Bij ons bent u zeker van veilig betalen en vindt u alles voor scherpe prijzen.

Oude Vijgenboom verzorgen:

Het is belangrijk dat de Oude Vijgenboom de eerste jaren regelmatig extra water krijgt. Zeker als de bladeren slap hangen moet de Oude Vijgenboom water krijgen. Na een paar jaar heeft de Vijgenboom zich goed geworteld en zal deze zelf aan voldoende vocht kunnen komen. Tijdens de winter kunt u de Oude Vijg beschermen tegen eventuele vorstschade door de grond rond de boom af te dekken met afgevallen bladeren.   

Oude Vijgenboom snoeien:

De Vijgenboom snoeien dient 1 keer per jaar te gebeuren. Snoei de Oude Vijg in de periode van eind november tot januari wanneer al het blad van de boom is gevallen. Snoei al het dode hout weg en behoud de vorm door de snoei. Tijdens de snoei van de vijgenboom kan uw huid gaan irriteren door het sap van de Oude Vijgenboom. Draag dus het liefst handschoenen.

Oude Vijgenboom planten:

De Oude Vijgenboom kunt u beter in de volle grond plaatsen, omdat de kans vrij groot is dat de boom in een pot zijn wortels bevriest. De winterharde vijgenbomen zijn niet groenblijvend. De grond moet voor de boom kalkrijk, voedselarm en goed doorlatend zijn. De grond rond de Oude Vijgenboom kunt u beter niet beplanten, omdat de Vijgenboom de opgeslagen warmte in de grond weer moet kwijt kunnen. De Oude Vijgenboom wordt bij voorkeur geplant op een zonnige en warme standplaats. Hoe warmer en zonniger de standplaats, hoe meer vruchten de oude vijg zal geven.  Graaf voor het planten een ruim gat in de volle grond waar de wortels of de kluit goed in past. Plant de boom vervolgens op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Door 2 boompalen te plaatsen naast de boom zal deze niet scheefwaaien en zullen de wortels niet afscheuren. Verbind de palen met boomband en nagels.

Bij Bomenenzo kunt u Oude Vijgenbomen kopen in verschillende stamhoogtes en stamomtrek, zoals de Vijgenboom Ficus Carica 120-150Ficus Carica 70Ficus Carica 14-16 en Vijgenboom Ficus Carica 18-20. Naast de Oude Vijgenbomen vindt u bij ons ook andere bomen en planten zoals de Vijgenboom Ficus Carica Brown Turkey, verschillende oude fruitbomen zoals de Oude Perenboom, de Perzische Slaapboom, de meerstammige boom, Portugese Laurieren, Mediterraanse bomen, de Japanse Esdoorn, diverse vaste planten, de Quercus Ilex, de kant en klare haag, de Rode Beuk en de Magnolia Grandiflora. Bij ons bent u zeker van veilig betalen en vindt u alles voor scherpe prijzen.