Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Wilgenboom
vragen? 0344 22 81 00

Wilgenboom kopen

Heeft u een waterkant en wilt u graag wat privacy koop dan bij bomenenzo een wilgenboom. Wij verkopen verschillende soorten Wilgen, zoals de: Treurwilg, Knotwilg, Bonte wilg. Wanneer u een Wilgenboom koopt bent u verzekerd van een snel groter groeiende boom, die weinig zorg vraagt. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

                   

 

Wilgenboom kopen

Een Wilgenboom, wie kent de boom niet. De Wilgenboom is een typisch Nederlandse boom. Een Wilgenboom is goed bestand tegen veel vocht en kan hierdoor prima groeien op de grens van water en land. Bij bomenenzo.nl verkopen wij verschillende soorten Wilgen zoals: 

Eigenschappen Wilgenboom

De Wilgenboom is een vrij snel groeiende boom waaraan in het voorjaar katjes zullen groeien. Na de katjes zullen de bladeren aan de boom verschijnen. De bladeren van de Wilg zijn smal en lang. De Wilgenboom is niet wintergroen maar wel winterhard. De Wilgenboom is zeer geschikt voor ons klimaat omdat de boom graag in vochtige grond staat. Een Wilgenboom kan wanneer deze niet word gesnoeid flink uitgroeien. Wilt u de Wilgenboom klein houden dan is een goede snoei beurt 2 keer per jaar nodig. U kunt de Wilg het best in de winter of het vroege voorjaar snoeien. Door de Wilgenboom 1x per jaar te snoeien word het scheuren van de Wilg tegen gegaan.

Plantadvies Wilgenboom

Een wilgenboom groeit het liefst op de grens van water en land en staat graag in de zon. Een wilgenboom is niet wintergroen.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over de Wilgenboom bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Wilgenboom webshop zijn verschillende Wilgenbomen te koop. Voor 90% van alle Wilgenbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Wilgenboom kwekerij te Gelderland komen.