Wilgenboom
Oer Hollandse óf juist Mediterraans? Check al onze opties.
De Wilgenboom is een oer-Hollandse boom, die onmisbaar is in het Nederlandse landschap. Je herkent de snelgroeiende boom aan zijn karakteristieke wilgenkatjes, lange twijgen en smalle, lange bladeren. Wilgen doen het uitstekend in ons klimaat en zijn goed bestand tegen veel vocht, waardoor ze perfect zijn voor langs het water.

Wilgenboom

Van hoog naar laag sorteren

Wilgenboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Wilgenboom kopen

Een Wilgenboom, wie kent de boom niet. Wat is een Wilgenboom nou precies? De Wilgenboom is een typisch Nederlandse boom. De boom kan dan ook goed gedijen in het Nederlandse landschap. Een Wilgenboom is goed bestand tegen veel vocht en kan hierdoor prima groeien op de grens van water en land. De Wilgen, zoals de Treurwilg Salix sepulcralis chrysocoma en Knotwilg salix alba, komen dan ook veel voor in Nederland en België. De Wilg, zoals de Salix alba, is een snelgroeiende boom en ziekten en plagen komen vrijwel niet voor. Wilgen kopen? Dat doe je bij Bomenenzo.nl! Bij Bomenenzo.nl verkopen wij verschillende soorten Wilgen zoals: 

Via onze website kun je gemakkelijk een Wilgenboom kopen! Bij Bomenenzo kun je online jouw bestelling plaatsen. Je kunt de bestelling veilig betalen met een betaling naar keuze. Jouw bestelling kunnen wij ook thuisbezorgen, je krijgt een gratis bezorging bij een besteding vanaf €300,-. Ook ben je van harte welkom om de bestelling af te halen bij onze kwekerij in Lienden. Laat je van tevoren even weten wanneer je langskomt? Dan zetten wij je bestelling klaar. Neem hiervoor contact met ons op. Heb je hulp nodig of vragen? Ook dan kun je contact met ons opnemen, wij helpen je graag verder! Bij BomenEnzo hebben wij verschillende soorten Wilgen te koop, maar daarnaast hebben wij ook vele andere bomen. Zo hebben wij (groenblijvende) leibomen, Mediterraanse bomen, (oude) fruitbomen, (groenblijvende) bomen, bomen voor de grote tuinen, kant-en-klaar hagen, bomen voor de kleine tuinen, Portugese laurieren, Magnolia boom soorten en Japanse esdoorn soorten.

Tip: Bekijk ook eens de Magnolia boom soorten, Gouderegen, Blauweregen, Chinese waaierpalm, Oude Perenboom en de Japanse notenboom.

Eigenschappen Wilgenboom

De Wilgenboom is een vrij snel groeiende boom waaraan in het voorjaar katjes zullen groeien. De Wilg komt veel voor in Nederland en België en kan dan ook goed gedijen in het Nederlandse landschap. De Wilg katjes zijn van veel sierwaarde bij de Wilgenboom. Na de katjes zullen de bladeren aan de boom verschijnen. Een Wilgenboom herkennen doe je natuurlijk aan de bladeren en twijgen. De Wilgenboom bladeren zijn smal en lang. De Wilgenboom is niet wintergroen maar wel winterhard. De Wilgenboom is zeer geschikt voor het Nederlandse landschap en klimaat omdat de boom graag in vochtige grond staat. Er zijn verschillende Wilg soorten, soms met specifieke verzorging. Dit kunt u altijd op de productpagina van elk van de Wilg soorten vinden. Je kunt het beste de Wilgenboom snoeien af en toe. Een Wilgenboom kan namelijk wanneer deze niet wordt gesnoeid flink uitgroeien. Wil je de Wilgenboom klein houden dan is een goede snoei beurt 2 keer per jaar nodig. Wanneer een Wilg snoeien? Je kunt de Wilg het best in de winter of het vroege voorjaar snoeien. Door de Wilgenboom 1x per jaar te snoeien wordt het scheuren van de Wilg tegengegaan. Door twee keer per jaar de snel groeiende boom te snoeien kun je goed de Wilg terugsnoeien. Ziekten en plagen komen niet veel voor bij de Wilg soorten uit ons assortiment. De Wilgen kunnen goed groeien in het Nederlandse landschap. Wilgen kopen, dat doe je bij Bomenenzo.nl! Heb je hulp nodig of vragen? Neem dan contact met ons op.

Tip: Wil je een Wilg als haag? Dat kan ook! Wij hebben de olijfwilg struik die perfect dient als groenblijvende haag. De Wilgenstruik kan goed tegen droogte, wind en zout en heeft daarom geen bemesting nodig.

Plantadvies Wilgenboom

Ga je Wilgen kopen, dan is de juiste aanplanting en standplaats belangrijk. Een Wilgenboom, zoals de Wilg Salix Alba of Treurwilg Salix sepulcralis Chrysocoma, groeit het liefst op de grens van water en land en staat graag in de zon. Een Wilgenboom is niet wintergroen. Je kunt de Wilg planten wanneer er geen vorst is. Je kunt zelf de wilgen planten, maar ook kunnen wij voor jou de wilgen planten! Neem voor onze aanplant service contact met ons op.

  1. Graaf een ruim plant gat waar het Wilg wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.
  2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.
  3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.
  4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.
  5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.
  6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.
  7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires
  8. Na het aanplanten heeft de Wilg voldoende water nodig. Giet het water rustig over de grond zodat de wortels van de Wilg goed aan de grond kunnen wennen.

De Wilg watergeven

Ga je een Wilg kopen? Dan is het goed om te weten dat de Wilg de eerste tijd water nodig heeft. Vooral de groeiende boom heeft veel water nodig, wanneer de boom in ruststand is heeft deze minder water nodig. Geef het eerste jaar na aanplant één keer in de week water, behalve tijdens vorst. Tijdens drogere- en warmere periodes heeft de Wilg iets meer water nodig, geef dan twee tot 3 keer per week water. Staat de Wilg op een wat drogere grond? Dan is extra water nodig. Anders kan het voorkomen dat de Wilg aan de top uitdroogt. Ook tijdens droge maanden is het raadzaam om de Wilg van extra vocht te voorzien.

Een Wilgboom kopen, dat doe je bij BomenEnzo.nl! Koop de verschillende Wilgboom soorten gemakkelijk via onze webshop. Je kunt veilig betalen met één van onze verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om uw bestelling thuis te laten bezorgen of af te halen bij onze kwekerij. Vanaf een besteding van €300,- krijg je gratis verzending. Naast de verschillende Wilgenboom soorten hebben wij nog veel meer bomen, planten en toebehoren in ons assortiment. Zo hebben wij ook groenblijvende bomen, Portugese laurieren, bomen voor kleine tuinen, (oude) fruitbomen, bomen voor grote tuinen, (groenblijvende) leibomen, mediterraanse bomen, Japanse esdoorn soorten, kant-en-klaar hagen en vele andere bomen en planten. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de oude perenboom, de mediterraanse boom; de Chinese Waaierpalm of de prachtige blauwe regen soorten.

Heb je nodig of vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over de Wilgenboom bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Wilgenboom webshop zijn verschillende Wilgenbomen te koop. Voor 90% van alle Wilgenbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Wilgenboom kwekerij te Gelderland komen. 

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00