Gouden Regen

Laburnum wat. 'Vossii'

v.a.: € 89,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 89,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 150-180cm, Totaalhoogte 250-275cm
€ 95,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Gouden Regen dankt zijn naam aan de lange, goudgele trossen die in de maanden mei en juni aan de boom komen te hangen. Door zijn vorm, dracht en hoogte is de Gouden Regen een bijzondere en opvallende Bloesemboom uit de Betuwe. De boom is ook zeker geschikt voor de kleine tuin. De Gouden Regen boom groeit op vrijwel alle gronden.

 

Onze voordelen:

Gouden Regen kopen:

De prachtige lange, goudgele trossen aan de Gouden Regen, ook wel bekend als Laburnum Watereri Vossii, maken van deze bijzondere boom een plaatje. De 50 cm lange gele hangende trossen verschijnen in mei en juni aan de boom. Deze bloesemboom is met recht bijzonder en opvallend te noemen. De Goudenregen Laburnum kan wel 7 meter hoog worden en behoort dus niet tot de kleine bomen, maar omdat deze uitgroeit in een ovale kroon is de bijzondere boom ook geschikt voor de kleine tuin. De stam van de Gouden Regen is glad en de bladkleur is donkergroen. De kleuren van de  meerstammige boom passen erg goed bij diverse andere soorten vaste planten, kantenklaar hagen en bomen. Combineer de twee en maak zo van uw tuin een mooi geheel. Bij Bomenenzo.nl profiteert u van gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro. U kunt uw vraag stellen door contact met ons op te nemen of langs te komen bij onze kwekerij in Lienden.


Let op Alle delen van de Gouden Regen zijn giftig, wees dus voorzichtig tijdens eventuele onderhoudswerkzaamheden.

  • Bloeikleur: Goudgeel
  • Bloeitijd: Mei, juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, zon
  • Hoogte: 700 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Gouden Regen boom vereist niet veel verzorging. Bij veel droogte kunt u rond de wortels wat compost strooien. Hierdoor voorkomt u uitdroging. De boom is winterhard, maar de takken kunnen bij veel sneeuwval breken. Zorg er dus voor dat u de sneeuw voorzichtig van de boom haalt.

Gouden Regen snoeien

De Gouden Regen Laburnum vereist weinig tot geen snoei. Vormsnoei wordt zelfs sterk afgeraden. Als deze meerstammige boom namelijk verkeerd gesnoeid wordt, kan hij gaan rotten. Dood hout kan wel verwijderd worden. Het dode hout heeft een donkere kleur.
Lees meer
Als uw tuingrond droog is tijdens de aanplant, kunt u uw Gouden Regen direct na de aanplant 1x flink water geven. Geef daarnaast bij droge perioden van langer dan één week, 1 tot 2 x per week water. Dit kan vooral tijdens het eerste groei jaar van uw Laburnum cruciaal zijn. Bij extreme warmte en droogte adviseren wij 3x per week water te geven aan uw Gouden Regen.
Lees meer
De Gouden Regen groeit op vrijwel alle grondsoorten, maar geeft de voorkeur aan een goed doorlatende grond. Een standplaats in halfschaduw is voor deze boom ideaal. Zorg er wel voor dat u de Gouden Regen boom niet te dicht in de buurt van uw terras plant. De takken van de Laburnum Watereri Vossii zijn buigzaam en daarom erg geschikt om te leiden. U kunt zo bijvoorbeeld een prachtige boog creëren in uw tuin met de gele hangende trossen. U ontvangt bij Bomenenzo.nl gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Regen
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!