Yucca
Palmlelies zijn exotische planten, die ook in Nederlandse tuinen niet misstaan. De wintergroene Yucca straalt het hele jaar met zwaardvormige, blauwgrijze bladeren, waar in de zomer grote witte bloemtrossen bovenuit steken. Geliefd is de exoot om zijn robuuste en tropische uiterlijk, maar ook om de makkelijke verzorging. Bovendien is de Yucca sterk, winterhard en droogtebestendig. Kortom, een topper van een siergras!

Yucca

Van hoog naar laag sorteren

Yucca

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Yucca kopen

Yucca of Palmlelie is een geslacht van struiken en bomen, die oorspronkelijk uit Amerika komen. Ondanks zijn Nederlandse naam, heeft de Yucca geen gelijkenis met een palm. Het zijn exotische planten die van oorsprong in droge en warme gebieden groeien. Toch kan de Yucca, zoals de meest populaire Yucca filamentosa, ook goed in Nederland gedijen. De Yucca filamentosa is een goed winterharde soort, die in de meeste gronden goed groeit. Andere Yucca soorten zijn bijvoorbeeld de Yucca schidigera, Yucca rostrata, Yucca elephantipes, Yucca gloriosa, Yucca elata en Yucca baccata. Yucca planten zijn populair als tuinplanten (siergrassen), maar ook als kamerplanten. Het robuuste en tropische uiterlijk en de makkelijke verzorging maken de Palmlelie geliefd. Aan de stam van de Yucca filamentosa groeien harde, puntige, blauwgrijze bladeren, die in rozetten laag bij de grond staan. De Palmlelie is een groenblijvende plant, groenblijvende struik of groenblijvende boom, waardoor je jaarrond van kleur geniet. Bijna een meter boven de zwaardvormige bladeren steken in juli en augustus grote trossen met witte, klokvormige bloemen op enorme stelen uit. Het is afhankelijk van de soort hoe groot de Yucca wordt. De Yucca filamentosa bijvoorbeeld bereikt een totale hoogte van circa 1,5 meter. Dit maakt de grote struik of kleine boom geschikt voor grote tuinen, kleine tuinen en ook als plant in pot op het terras of balkon. Zorg voor een standplaats in de volle zon en een goed doorlatende bodem om optimaal van de tropische plant te kunnen genieten.

Yucca kopen bij Bomenenzo.nl

Wanneer je op zoek bent naar een sterke en mooie Yucca Palmlelie ben je bij Bomenenzo aan het juiste adres. In ons ruime assortiment vind je verschillende soorten, zoals de Yucca filamentosa Bright Edge, Yucca filamentosa Ivory Towers en Yucca filamentosa Color Guard. Bekijk de verschillende soorten op bomenenzo.nl of breng een bezoekje aan onze kwekerij als je ze met eigen ogen wilt bewonderen. Kies de juiste boom of struik voor jouw tuin en plaats gemakkelijk online je bestelling. Je kunt jouw gewenste producten laten thuis bezorgen of gratis afhalen in Lienden. Kies je voor online kopen, dan zorgen wij voor een snelle levering in heel Nederland en België. We adviseren de optie ‘account aanmaken’ om je bestelling online te kunnen volgen. Bestel je voor €300,- aan bomen en planten, of accessoires zoals grond en mest, dan profiteer je van gratis bezorging! Extra informatie over bestellen, onze kwekerij en onze algemene voorwaarden vind je op onze website. Voor vragen en persoonlijk advies kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen of langskomen in de kwekerij. We helpen je graag verder!

Yucca verzorgen

Wat de verzorging betreft is de Yucca een makkelijke plant. De groenblijvende plant is sterk, winterhard en verdraagt droogte. Bij strenge winters adviseren we om de Yucca Palmlelie, met name jonge planten, wel af te dekken voor extra bescherming of als je de plant in een pot hebt staan, deze te verplaatsen naar een vorstvrije plek. Doordat de plant water op slaat in zijn stam, heeft deze weinig water nodig van je. Een Yucca snoeien is niet nodig. In het voorjaar neem je alleen dode bladeren weg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en handige tuinier en verzorging tips met ons nieuwsblad! Heb jij je al aangemeld? Wacht niet langer en zorg dat je ieder seizoen goed voorbereid ingaat! Heb je andere vragen over de Yucca verzorging? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en persoonlijk advies.

Yucca water geven

Een van de redenen waarom de Palmlelie zo onderhoudsvriendelijk is, is omdat de vaste plant weinig extra water nodig heeft. De tropische plant slaat water op in zijn stam, waardoor je nauwelijks water hoeft te geven. Alleen tijdens langdurig warme en droge periodes is wat extra water gewenst. Ook na het aanplanten geef je de jonge plant direct en regelmatig water, zodat deze goed kan wortelen. Voor de Yucca is een goed doorlatende bodem erg belangrijk, omdat de Mediterrane bomen en struiken niet van natte voeten houden.

Yucca snoeien

Een Palmlelie snoeien is niet nodig, wat wederom maakt dat de plant een makkelijk onderhouden soort is. In het voorjaar haal je enkel dode bladeren weg. Uitgebloeide bloemen verwijder je ook pas aan het eind van het seizoen. Eventuele afgestorven bladeren dienen in de winter als mulchlaag voor extra bescherming.

Yucca planten

Een Palmlelie aanplanten kan het hele jaar, mits het niet vriest. Wanneer je een Yucca gaat planten, is het belangrijk dat je een warme, beschutte, zonnige en lichte standplaats uitkiest. Licht en warmte zijn essentieel voor de Yucca. Het liefst staat de tropische plant in de volle zon in het directe zonlicht of in de halfschaduw. In principe gedijt de Palmlelie op iedere grond, zolang deze goed gedraineerd is. De groenblijvende boom of groenblijvende struik houdt niet van natte voeten en dus moet overtollig water direct weg kunnen voeren. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zorg je voor een luchtige bodem met de juiste voedingsstoffen voor een energieke start. De Palmlelie is bestand tegen droogte, zeewind en is winterhard (afhankelijk van de soort verdraagt de grote plant een minimale temperatuur van –15 graden Celsius tot –25 graden Celsius). Geef na het planten direct water, zodat de jonge plant goed kan wortelen.

Tip: Wist je dat je de aanplanting ook over kunt laten aan Bomenenzo? Ideaal voor als je (nog) niet zo’n groene vingers hebt, het jezelf gemakkelijk wilt maken of simpelweg verzekerd wilt zijn van een goede aanplanting. Kijk voor extra informatie over onze aanplantservice op de website en/of informeer naar de mogelijkheden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00