Yucca filamentosa Bright Edge

Palmlelie Bright Edge

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
Niet leverbaar
€ 14,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Yucca filamentosa 'Bright Edge', of Palmlelie Bright Edge, is een opvallende soort siergras met zwaardvormige bladeren. De bladeren zijn frisgroen met een dunne lichte bladrand. Vanaf juli bloeit hij met witte bloemen aan lange stengels.

Onze voordelen:

Op zoek naar een blikvanger voor in de tuin met een exotische uitstraling? Zoek niet verder: de Yucca filamentosa of Palmlelie ‘Bright Edge’ is het hele jaar een opvallende en prachtige verschijning. De sierwaarde zit hem in de zwaardvormige, stijve, bonte bladeren die jaarrond te bewonderen zijn en de spectaculaire bloei in de zomer. De bladeren van de Palmlelie ‘Bright Edge’ zijn grijsgroen met een gele rand, worden 50-70 cm hoog en vormen samen een grote bol. Houd er rekening mee dat de randen en punten hiervan scherp zijn. Dit siergras bloeit in de zomer, van juni tot en met augustus, met trossen van hangende witte bloemen op lange stengels, die tot wel een meter boven de bladeren uitsteken. De exotische Yucca filamentosa ‘Bright Edge’ staat graag op een zonnige, droge en beschutte plek in de tuin, op het terras of balkon. Naast aanplanting in de tuin, bijvoorbeeld in de border of in een bloemenperk, is het een geschikte plant voor in een kuip of pot. De Palmlelie ‘Bright Edge’ is niet alleen wintergroen, maar ook winterhard. Tel daarbij een makkelijke verzorging op en je hebt een winnaar te pakken!  

  • Exotische uitstraling
  • Groen zwaardvormig blad met gele rand
  • Zeer winterhard
  • Wintergroen
  • Lange bloemstengels met witte bloemen
  • Standplaats: zon / half schaduw
Lees meer

Doordat de Yucca filamentosa ‘Bright Edge’ wintergroen, winterhard en bestand tegen droogte is, behoeft de vaste plant weinig verzorging. Zo lang je zorgt voor een zonnige standplaats en een droge, goed doorlatende bodem voelt de exotische plant zich snel thuis.

Het snoeien van de Yucca is niet nodig. Het volstaat om eventuele dode, lelijke bladeren na de winter te verwijderen. In het voorjaar kun je de bloeiende vaste plant bemesten ter bevordering van een mooie bloei. Na de bloei verwijder je uitgebloeide bloemen. De zonaanbidder houdt van droogte en heeft weinig water nodig. Een natte winter verdraagt de Yucca slecht en daarom dient de bodem goed doorlatend te zijn, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan voeren. Daarnaast kun je de plant in de winter afdekken ter bescherming tegen overtollig vocht.

Lees meer

De tropische Yucca houdt van droogte en niet van langdurige vochtigheid. Zeker niet in de winter, dus zorg ervoor dat de bodem altijd goed doorlatend is. Na de aanplanting geef je de jonge plant wel water om goed te kunnen wortelen en groeien. Eenmaal goed geworteld, heeft de Palmlelie ‘Bright Edge’ niet veel water nodig.

Lees meer

Het planten van de Palmlelie ‘Bright Edge’ kan het hele jaar, behalve als het vriest. Zoek een mooie plek uit in de tuin of op het terras of balkon. Behalve als solitaire plant of borderplant in de tuin, is de Yucca filamentosa namelijk ook een geschikte pot- of kuipplant. Het is belangrijk dat de bodem waar de plant in staat droog, het liefst zandig, en goed doorlatend is. Verder stelt de bloeiende vaste plant weinig eisen aan de grondsoort. Door gebruik te maken van aanplantgrond garandeer je een luchtige bodem met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Wil je jouw Yucca in een pot planten? Dan is het extra belangrijk dat je zorgt voor goede drainage. Kies voor een waterdoorlatende pot met een goed drainerend grondmengsel. Naast droogte, houdt de Palmlelie ‘Bright Edge’ ook van warmte. Het liefst staat de zonaanbidder beschut in de volle zon. Je kunt de Yucca filamentosa goed combineren met andere vaste planten in de tuin. Geef je de exoot een plek in de border of in een bloemenperk, dan raden we aan deze achteraan te planten. De Palmlelie is in bloei namelijk wel 150 cm hoog. Houd er rekening mee dat de bol van bladeren scherp zijn en je de plant dus buiten het bereik van kinderen plant. Heb je jouw ‘Bright Edge’ aangeplant? Geef de jonge plant dan water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Yucca filamentosa Bright Edge
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!