Yucca filamentosa Color Guard

Palmlelie Color Guard

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
Niet leverbaar
€ 14,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Yucca filamentosa 'Color Guard', ook bekend als Palmlelie 'Color Guard', is een prachtig siergras met puntvormige geelgroene bladeren. In juli verschijnen er schitterende witte bloemen. Deze Palmlelie is zeer winterhard én wintergroen.

Onze voordelen:

De Yucca filamentosa ‘Color Guard’ of Palmlelie ‘Color Guard’ is een prachtige bonte Yucca voor een zonnige, droge plek. Het opvallende siergras schittert het hele jaar met puntvormige bladeren met een gele kern en opvallende groene rand. Bij koud weer kleurt de kern roze, wat van de Yucca filamentosa ‘Color Guard’ een echte blikvanger maakt in de winter. Ook in de zomer is de Palmlelie een showsteler door de spectaculaire bloei. Een volwassen plant siert in de zomer met klokvormige, crèmewitte bloemen in trossen op hoge stelen. Het blad van de Palmlelie ‘Color Guard’ wordt zo’n 50-70 cm hoog, maar de stelen schieten wel 150 cm de lucht in. Wil je de exotische plant in de border of een bloemperk planten, dan is het raadzaam om deze vanwege de lengte achteraan te planten. Behalve in de tuin, voelt de Yucca filamentosa zich ook goed thuis in een pot of kuip op het terras of balkon. De Palmlelie ‘Color Guard’ is wintergroen, goed winterhard en behoeft nauwelijks verzorging. Zo lang je ervoor zorgt dat de bodem droog en goed doorlatend blijft en de zonaanbidder een plekje in de zon heeft, geniet je optimaal van de aantrekkelijke Yucca. 

Eigenschappen Palmlelie Color Guard:

  • Puntvormig blad
  • Bladkleur is groen met geel in het midden
  • In de bloei klokvormige, witte bloemen
  • Winterhard
  • Wintergroen
  • Standplaats: zon
Lees meer

Niet alleen is de Palmlelie ‘Color Guard’ een fraaie plant om te zien, het is ook een zeer makkelijk te verzorgen plant. De Yucca is naast winterhard ook wintergroen en behoeft daardoor geen snoei. Hooguit dien je af en toe wat lelijke bladeren na de winter weg te knippen. In het voorjaar is het raadzaam om de bloeiende vaste plant te bemesten voor een mooie bloei. Uitgebloeide bloemen verwijder je na de bloei. De Yucca filamentosa staat graag in de zon en verdraagt droogte goed. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend blijft, omdat de plant langere tijd een vochtige grond niet goed verdraagt.

Lees meer

De Yucca filamentosa ‘Color Guard’ is een tropische plant, die graag op een zonnige en droge plek staat. Een goed doorlatende bodem is daarom erg belangrijk, want natte voeten verdraagt de Palmlelie voor langere tijd niet goed. Na de aanplanting geef je de jonge plant wel water om goed te kunnen wortelen en groeien.

Lees meer

Een Yucca planten kan zowel in de tuin in de volle grond als in een pot of kuip voor op het terras of balkon. Zorg in ieder geval voor een droge, het liefst zandige, goed doorlatende grond. De bloeiende vaste plant houdt van droogte en niet van een natte ondergrond. Door gebruik te maken van aanplantgrond creëer je een luchtige bodem, waar overtollig water uit weg kan. Staat je Yucca in een pot, let er dan extra goed op dat deze niet te nat staat. Kies voor een waterdoorlatende pot met een goed drainerend grondmengsel. De Palmlelie ‘Color Guard’ staat graag in de volle zon. Wil je de zonaanbidder in de tuin planten? In de border of een bloemenperk komt de vaste plant prachtig tot zijn recht. Het best plant je de Yucca filamentosa achteraan in de border, aangezien de stelen met bloemen wel 150 hoog kunnen worden. Dit maakt van de Palmlelie ‘Color Guard’ een echte blikvanger! Geef de jonge plant na het aanplanten water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Yucca filamentosa Color Guard
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!