Yucca filamentosa

Palmlelie

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 13,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Yucca filamentosa, of Palmlelie, is een bekend soort siergras met frisgroen zwaardvormig blad. In juli en augustus bloeit deze topper met prachtige witte bloemtrossen. 

Onze voordelen:

De Yucca filamentosa, in het Nederlands beter bekend als de Palmlelie, is een prachtig groenblijvend siergras met een exotische uitstraling. De Palmlelie heeft zwaardvormige, stijve, grijsgroene bladeren met een scherpe punt. Ze staan in rozetten laag blij de grond, vormen een grote bol en zijn het hele jaar door te bewonderen. In de periode van juni tot en met augustus bloeit de Yucca filamentosa, zodra deze volwassen is. Vanuit het hart van de plant komt een lange stengel van wel 150 cm tevoorschijn, waaraan schitterende crèmewitte bloemen in hangende trossen te bewonderen zijn. Deze steken ver boven de groene bladeren uit. Je Palmlelie is dan een echte blikvanger! Geef de bloeiende vaste plant een plekje achteraan in de border of in een bloemenperk, of laat de Yucca stralen in een kuip of pot op het terras of balkon. De Palmlelie is geheel winterhard, maar kan in zijn jonge jaren het best in een strenge winter worden afgedekt. Zon, warmte en droogte zijn de Yucca’s vriend. Natte grond daarentegen niet, dus zorg ervoor dat de bodem altijd goed doorlatend is en overtollig water gemakkelijk weg kan. De Yucca filamentosa behoeft verder weinig verzorging, wat het een geschikte plant voor ieder type tuinier maakt en een aanwinst voor iedere tuin, ieder terras of balkon. 

Eigenschappen Palmlelie:

  • Groen zwaardvormig blad
  • Witte trosvormige bloemen
  • Exotische uitstraling
  • Winterhard
  • Wintergroen
  • Standplaats; zon/half schaduw
Lees meer

Je zou het misschien niet verwachten van deze exotische plant, maar de Palmlelie is volledig winterhard. Toch adviseren we om jonge planten in de winter te beschermen door deze af te dekken en/of een mulchlaag rondom de voet aan te brengen. De Yucca filamentosa is wintergroen en hoef je niet te snoeien. Eventuele dode, lelijke bladeren verwijder je wel na de winter. In het voorjaar helpt bemesting de mooie bloei te stimuleren. Uitgebloeide bloemen verwijder je na de bloei. Water geven is niet snel nodig, aangezien de Palmlelie houdt van droogte. Het is belangrijk dat je zorgt voor een goed doorlatende bodem, want natte voeten verdraagt de exotische plant slecht. Wil je de Yucca vermeerderen? Op de uitlopende wortels vormen zich nieuwe scheuten, die je als ze groot genoeg zijn kunt afsteken en opnieuw kunt planten.

Lees meer

Na het aanplanten geef je een jonge plant water om te kunnen wennen aan de bodem. Eenmaal geworteld en gegroeid, hoef je de Yucca filamentosa niet vaak water meer te geven. De exotische plant houdt van droogte en warmte. Een natte grond, zeker in de winter, vindt dit type plant niet prettig. Daarom moet je ervoor zorgen dat de bodem goed doorlatend blijft en overtollig water gemakkelijk weg kan voeren.

Lees meer

Klaar om je mooie Yucca te planten? Dit kan het hele jaar, behalve als het vriest. Je kunt ervoor kiezen om de vaste plant in de volle grond in de tuin te planten, bijvoorbeeld in de border of in een bloemenperk. Je kunt de winterharde Palmlelie goed combineren met andere vaste planten. Doordat de bloeiende vaste plant wel 150 hoog kan worden tijdens de bloei in de zomer, is een plekje achteraan in de border bijvoorbeeld de beste keuze. Ook is het een geschikte pot- of kuipplant voor op het terras of balkon. Waar je de Palmlelie ook plant, een prachtige blikvanger is het sowieso! Let wel op dat de bladeren van de plant scherp zijn; het best plaats je de Yucca buiten bereik van kinderen. De Yucca filamentosa verkiest een standplaats in de zon en een droge, liefst zandige, goed doorlatende bodem. Natte voeten verdraagt de Palmlelie slecht, dus daarom is een luchtige bodem belangrijk. Hiervoor adviseren we gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Kies je ervoor om de Yucca als potplant toe te passen, dan plant je deze het best in een waterdoorlatende pot met een goed drainerend grondmengsel. Na het aanplanten geef je de jonge plant water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Yucca filamentosa
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!