Yucca filamentosa Ivory Towers

palmlelie Ivory Towers

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
Niet leverbaar
€ 14,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Yucca filamentosa 'Ivory Towers' is ook wel bekend onder de naam Palmlelie 'Ivory Towers'. Dit siergras bloeit na een aantal jaar met schitterende bloemen. 

Onze voordelen:

Geniet het hele jaar van de zwaardvormige, groenblijvende bladeren van de Yucca filamentosa ‘Ivory Towers’, ofwel Palmlelie. De blauwgroene tot donkergroene bladeren hebben een opvallende witte rand en zijn van grote sierwaarde in je tuin. Zowel in de winter – door het wintergroene karakter – als in de zomer is de Yucca filamentosa ‘Ivory Towers’ een echte blikvanger. Dit siergras schittert van juni tot en met augustus met crèmewitte bloemen in trossen op hoge stelen. Deze stelen worden wel 150 cm hoog en dus is de spectaculaire bloei niet te missen. De bladeren van de Yucca filamentosa blijven een stuk lager, zo’n 50-70 cm. Je kunt de Palmlelie op verschillende manieren toepassen, zowel in de tuin als op het terras of balkon. Het is een mooie borderplant, solitaire plant, kuip- en potplant. Behalve het aantrekkelijke uiterlijk, is de Palmlelie gewild om zijn makkelijke karakter. De ‘Ivory Towers’ is goed winterhard, bestand tegen droogte en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Wel worden een goed doorlatende bodem en een zonnige standplaats zeer op prijs gesteld. Heb jij al een mooie plek in gedachten voor de zonaanbidder?

 

Lees meer

Voordelig aan deze plant is dat de Yucca filamentosa ‘Ivory Towers’ wintergroen, winterhard en bestand tegen droogte is. Je hoeft de bloeiende vaste plant niet te snoeien. Enkel wat eventuele lelijke bladeren weghalen na de winter is voldoende. Na de bloei verwijder je de uitgebloeide bloemen. In het voorjaar kun je de Palmlelie bemesten om een mooie bloei te stimuleren. Verder heeft de Yucca weinig water nodig; de tropische plant houdt van droogte. Het is daarom van belang dat de bodem goed doorlatend is, want langdurig natte voeten is dan weer iets waar de Palmlelie niet van houdt.

Lees meer

Heb je jouw Palmlelie aangeplant? Dan geef je deze in de eerste periode regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien. Eenmaal gesetteld, heeft de Yucca filamentosa ‘Ivory Towers’ weinig extra water nodig. Het is een zonaanbidder, die houdt van droogte. Zorg er daarom voor dat de bodem altijd goed doorlatend blijft. Langere tijd een vochtige grond verdraagt dit type plant niet goed.

Lees meer

Klaar om je Yucca filamentosa aan te planten? Dit kun je het hele jaar doen, zolang het niet vriest. Je kunt ervoor kiezen om de bloeiende vaste plant in de border of een bloemenperk te planten, of als pot- of kuipplant toe te passen op het terras of balkon. In de border is het aan te raden om de Yucca achteraan te planten, aangezien de bloemstelen wel 150 cm hoog worden in de zomer. Waar je de Palmlelie ‘Ivory Towers’ ook plant, een blikvanger is het gegarandeerd door de fraaie bladeren en fantastische bloei. De Palmlelie voelt zich thuis in een droge, het liefst zandige, goed doorlatende grond. Daarnaast staat de tropische plant graag in de volle zon. Maak gebruik van aanplantgrond om een luchtige bodem te creëren, waar overtollig water gemakkelijk uit weg kan. Wil je jouw Yucca in een pot planten? Kies dan voor een waterdoorlatende pot met een goed drainerend grondmengsel. Klaar met de aanplanting? Geef de jonge plant dan voldoende water om goed te kunnen wortelen en groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Yucca filamentosa Ivory Towers
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!