Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bomenenzo als hoogwaardige boomkwekerij

De boomkwekerij van Bomenenzo ligt vlakbij Opheusden in de provincie Gelderland. Op meer dan 10 hectare vruchtbare grond kweken wij veel soorten laanbomen, heesters en coniferen. Al drie generaties lang en meer dan 60 jaar wordt door de familie van de Bijl bomen gekweekt. Vanaf 2005 is Jan-Dirk van de Bijl begonnen met de webshop bomenenzo.nl . Daarnaast blijven we u graag verwelkomen op onze boomkwekerij. Door de vele jaren ervaring kunnen wij producten leveren van hoge kwaliteit. Voor elke tuin hebben we bomen. Voor kleine tuinen zijn er bijvoorbeeld bolbomen en leibomen of laagstam fruitbomen die een heel eigen sfeer geven aan uw tuin. Voor grote tuinen hebben we platanen, bloesembomen en grote fruitbomen, deze zijn soms tientallen jaren oud en hebben hun sporen verdiend. Op onze boomkwekerij besteden wij aandacht aan het kweken van bomen in verschillende maten en hoogten zodat we altijd een breed assortiment op voorraad hebben. Ook kweken we spillen van een jaar oud waar diverse kronen op geënt kunnen worden. De meeste bomen kunnen goed in de winter gerooid en verplant worden. Door de lage temperaturen komen de sapstromen in de stam tot stilstand en stopt de groei. In het voorjaar zal de boom weer tot leven komen en nieuwe wortels maken op zijn nieuwe standplaats bij u in de tuin. 

Naast de bomen in de volle grond hebben wij ook een groot pottenveld. Dit gedeelte van de boomkwekerij is ingericht voor een passende verzorging van onze bomen in pot. Al deze bomen krijgen een aangemeten hoeveelheid water en worden gedurig gecontroleerd. Hier hebben we diverse soorten leibomen , dakbomen , groenblijvendebomen ,bolbomen  en fruitbomen staan. Daarnaast hebben wij laurieren op stam. Deze worden gekweekt en klaargemaakt om bijvoorbeeld in een rek geleid te worden. Het voordeel van bomen in pot is dat deze een sterk en vol wortelstel hebben waardoor verplanten het hele jaar door gedaan kan worden.

Wilt u online bomen bestellen? En bent u op zoek naar een betrouwbare boomkwekerij? Dan bent u bij Bomenenzo aan het juiste adres. Wij hebben onze eigen kwekerij van 10 hectare in de Betuwe. Daar verzorgen en onderhouden we 80% van het  aanbod dat we in onze bomen webwinkel verkopen.

Veel soorten bomen en planten
Bomenenzo verkoopt niet alleen fruitbomen zoals kersenbomen,perenbomen, pruimenbomen en appelbomen, maar ook leibomen in verschillende soorten. De leilinde en leiplataan zijn populaire soorten. Ook de groenblijvende bomen komen steeds meer in trek .Daarnaast bieden wij diversen haagplanten aan op onze site zoals coniferen, beuken , laurieren, buxus en taxus.. Accessoires die u nodig zou kunnen hebben bij het aanplanten of verzorgen zijn ook beschikbaar bij Bomenenzo.

Bezoek onze kwekerij
Onze boomkwekerij is de hele week geopend voor bezoekers m.u.v de zondag. U kunt hier een kijkje komen nemen of informatie vragen over verschillende bomen , planten en struiken. Ook weet u direct hoe de bomen eruit zien en kunt u meteen zelf beslissen welke u aanschaft. Heeft u liever veel persoonlijke aandacht en advies? Dan kunt u eerst een afspraak maken voordat u langskomt. Dat kan telefonisch op 0344-228100 of per e-mail naar info@bomenenzo.nl

Wij staan voor u klaar
U kunt direct een bestelling plaatsen in de webwinkel van Bomenenzo. Wilt u liever een bezoek brengen aan onze boomkwekerij of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met 0344-228100 of stuur een e-mail naar info@bomenenzo.nl.