Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Steeneik
vragen? 0344 22 81 00

Steeneik kopen

De Steeneik is ook wel bekend met de naam Quercus Ilex. Een Steeneik is een zeer populaire boom in de Nederlandse tuin. De Steeneik is zeer geschikt voor privacy doordat de boom het gehele jaar door groen blijft. De Steeneik is goed winterhard. Bent u op zoek naar een strak groeiende boom dat is een Steeneik de boom die u zoekt. U kunt de Steeneik bij ons online bestellen of kom langs op onze kwekerij in Gelderland. Op onze Kwekerij verkopen wij veel verschillende soorten groenblijvende bomen. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Steeneik:

De Steeneik is een prachtige groenblijvende boom. De bladeren van de Steeneik zijn stevig, hebben een leerachtige structuur en hulstachtig getande randen. Steeneiken komen goed tot hun recht in strakke tuinen met een moderne look.

Steeneik kopen:

De Steeneik is ook wel bekend onder de naam Querces Ilex. Deze bijzondere boom valt op door de donkergroene bladeren met hulstachtig getande randen. Daarmee lijken de blaadjes veel op die van de Hulst. De stam van de Steeneiken Quercus Ilex is grijzig van kleur en daarom past deze boom erg goed in een strakke, moderne tuin. Vanaf mei verschijnen er geelkleurige katjes op het hout. De Steeneik is het hele jaar rond groen en is winterhard. De boom groeit vrij langzaam en vereist daarom niet veel onderhoud. De Steeneik is ook zeer geschikt voor de kleine tuin.

 

Steeneik kopen bij Bomenenzo.nl:

De Steeneik boom kopen doet u makkelijk en snel online bij Bomenenzo.nl. Bij ons vindt u diverse winterharde Steeneiken in ons assortiment, zoals de ongeleide Steeneik Querces Ilex en de Steeneik leiboom. Die laatste is een voorgeleide soort en behoort tot de groenblijvende leibomen. Dit houdt in dat de bijzondere boom een ingebonden rek heeft dat voor een groot deel al is dichtgegroeid. Dit resulteert in een prachtig bladerdek dat zeker opvalt in uw tuin. De Steeneiken zijn verkrijgbaar met verschillende stamomtrekken en stamhoogtes. Zo kunt u onder andere kiezen uit de 14-16cm stamomtrek, de 12-14cm stamomtrek en 16-18cm stamomtrek en andere maten. De stamhoogte 180cm-190cm en andere maten en de totale hoogte van de Steeneiken Quercus Ilex loopt van 250 tot 400 centimeter. Zo kunt u kiezen uit een totale hoogte van 250-300 cm, een totale hoogte van 300-350 cm en een totale hoogte van 350-400 cm. De totale hoogte is de hoogte incl. kroon van de boom. Ook kiest u uit een halfstam boom of een hoogstam boom.

 

Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden. De meeste winterharde Steeneiken hebben wij op voorraad en kunt u bij ons bekijken. U bent verzekerd van een lage prijs, dus scherpe prijzen en een veilige betaling. Naast de Steeneiken Quercus Ilex hebben wij ook andere bomen en planten, kleine bomen, verschillende groenblijvende bomen, Mediterrane bomen, de Blauwe Regen, Japanse Esdoorns (Aces Palmatum), diverse groenblijvende Leibomen, de meerstammige boom, kantenklaar hagen en vaste planten. Ook kunt u bij ons de prachtige olijfboom kopen (Olea Europea) en haagplanten bladverliezend. Neem een kijkje in ons ruime assortiment en laat u verrassen.

 

Steeneik verzorgen:

De Steeneik groeit vrij langzaam en is daarom ook makkelijk te verzorgen. In het voorjaar kunt u de bijzondere boom wat mest geven, zodat deze volop gaat bloeien. De Steeneiken Quercus Ilex houdt van een wat drogere grond en heeft dus niet veel water nodig, enkel in erg droge periodes en net na het aanplanten. Daarnaast hoeft u de Steeneik niet vaak te snoeien, vooral niet als u de natuurlijke groeivorm wil behouden.

 

Steeneik snoeien:

De Querces Ilex Steeneik is erg goed in model te snoeien. Zo kunt u de kroon een mooi model geven, maar u kunt ook de natuurlijke groeivorm aanhouden. Winterharde Steeneiken houden het hele jaar door hun blad en kunnen in principe het hele jaar door gesnoeid worden. Het is dan wel van belang dat het geen ingrijpende snoei is. De beste periode om te snoeien valt in het najaar, mits het vriest. In het najaar is de boom namelijk in rust. Bij een leiboom knipt u de uitlopende takken op de lei-armen terug tot ongeveer 1 centimeter boven de tak. De takken die bovenaan het leirek vanuit de stam groeien kunt u terug knippen tot op de stam.

 

Steeneik planten:

Steeneik zijn een winterharde en groenblijvende bomen die ook goed in een kleine tuin geplant kunnen worden. Deze bijzondere boom kan goed tegen wind en heeft dus geen beschutte plek nodig. De Steeneik staat het liefst in een kalkrijke klei of zandgrond en houdt niet van een te natte grond. Graaf een ruim gat en plant de Quercus Ilex Steeneik niet dieper dan circa 5 centimeter boven de wortels in de grond. Wij raden u aan om aan allebei kanten van de boom een Boompaal te plaatsen. Deze verbindt u door middel van Boomband. Bomenenzo.nl heeft ook een aanplantservice waar u gebruik van kunt maken. Bij ons bent u verzekerd van een lage prijs, dus scherpe prijzen en een veilige betaling. Naast de Steeneiken hebben wij ook andere bomen en planten, kleine bomen, verschillende groenblijvende bomen, Mediterrane bomen, de Blauwe Regen, Japanse Esdoorns (Aces Palmatum), diverse groenblijvende Leibomen, de meerstammige boom, kantenklaar hagen en vaste planten. Ook kunt u bij ons de prachtige olijfboom kopen (Olea Europea) en diverse haagplanten bladverliezend. Neem een kijkje in ons ruime assortiment en laat u verrassen.