Steeneik
Fraaie groenblijvende boom met een moderne look.
De Steeneik is een beeldschone groenblijvende boom, die je steeds vaker in tuinen ziet verschijnen. De donkergroene bladeren hebben een mooie glans en een leerachtige structuur. Dit in combinatie met de grijzige stam geeft de Quercus Ilex een moderne look.

Steeneik

Van hoog naar laag sorteren

Steeneik

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Steeneik:

De Steeneik is een prachtige groenblijvende boom. De bladeren van de Steeneik zijn stevig, hebben een leerachtige structuur en hulstachtig getande randen. Steeneiken komen goed tot hun recht in strakke tuinen met een moderne look.

Steeneik kopen:

De Steeneik is ook wel bekend onder de naam Querces Ilex. Deze bijzondere boom valt op door de donkergroene bladeren met hulstachtig getande randen. Daarmee lijken de blaadjes veel op die van de Hulst. De stam van de Steeneiken Quercus Ilex is grijzig van kleur en daarom past deze boom erg goed in een strakke, moderne tuin. Vanaf mei verschijnen er geelkleurige katjes op het hout. De Steeneik is het hele jaar rond groen en is winterhard. De boom groeit vrij langzaam en vereist daarom niet veel onderhoud. De Steeneik is ook zeer geschikt voor de kleine tuin.

Steeneik kopen bij Bomenenzo.nl:

De Steeneik boom kopen doe je makkelijk en snel online bij Bomenenzo.nl. Bij ons vind je diverse winterharde Steeneiken in ons assortiment, zoals de ongeleide Steeneik Querces Ilex en de Steeneik leiboom. Die laatste is een voorgeleide soort en behoort tot de groenblijvende leibomen. Dit houdt in dat de bijzondere boom een ingebonden rek heeft dat voor een groot deel al is dichtgegroeid. Dit resulteert in een prachtig bladerdek dat zeker opvalt in je tuin. De Steeneiken zijn verkrijgbaar met verschillende stamomtrekken en stamhoogtes. Zo kun je onder andere kiezen uit de 14-16cm stamomtrek, de 12-14cm stamomtrek en 16-18cm stamomtrek en andere maten. De stamhoogte 180cm-190cm en andere maten en de totale hoogte van de Steeneiken Quercus Ilex loopt van 250 tot 400 centimeter. Zo kun je kiezen uit een totale hoogte van 250-300 cm, een totale hoogte van 300-350 cm en een totale hoogte van 350-400 cm. De totale hoogte is de hoogte incl. kroon van de boom. Ook kies je uit een halfstam boom of een hoogstam boom.

Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden. De meeste winterharde Steeneiken hebben wij op voorraad en kun je bij ons bekijken. Je bent verzekerd van een lage prijs, dus scherpe prijzen en een veilige betaling. Naast de Steeneiken Quercus Ilex hebben wij ook andere bomen en planten, kleine bomen, verschillende groenblijvende bomen, Mediterrane bomen, de Blauwe Regen, Japanse Esdoorns (Aces Palmatum), diverse groenblijvende Leibomen, de meerstammige boom, kantenklaar hagen en vaste planten. Ook kun je bij ons de prachtige olijfboom kopen (Olea Europea) en haagplanten bladverliezend. Neem een kijkje in ons ruime assortiment en laat je verrassen.

Steeneik verzorgen:

De Steeneik groeit vrij langzaam en is daarom ook makkelijk te verzorgen. In het voorjaar kun je de bijzondere boom wat mest geven, zodat deze volop gaat bloeien. De Steeneiken Quercus Ilex houdt van een wat drogere grond en heeft dus niet veel water nodig, enkel in erg droge periodes en net na het aanplanten. Daarnaast hoef je de Steeneik niet vaak te snoeien, vooral niet als je de natuurlijke groeivorm wil behouden.

Steeneik snoeien:

De Querces Ilex Steeneik is erg goed in model te snoeien. Zo kun je de kroon een mooi model geven, maar je kunt ook de natuurlijke groeivorm aanhouden. Winterharde Steeneiken houden het hele jaar door hun blad en kunnen in principe het hele jaar door gesnoeid worden. Het is dan wel van belang dat het geen ingrijpende snoei is. De beste periode om te snoeien valt in het najaar, mits het vriest. In het najaar is de boom namelijk in rust. Bij een leiboom knip je de uitlopende takken op de lei-armen terug tot ongeveer 1 centimeter boven de tak. De takken die bovenaan het leirek vanuit de stam groeien kun je terug knippen tot op de stam.

Steeneik planten:

Steeneik zijn een winterharde en groenblijvende bomen die ook goed in een kleine tuin geplant kunnen worden. Deze bijzondere boom kan goed tegen wind en heeft dus geen beschutte plek nodig. De Steeneik staat het liefst in een kalkrijke klei of zandgrond en houdt niet van een te natte grond. Graaf een ruim gat en plant de Quercus Ilex Steeneik niet dieper dan circa 5 centimeter boven de wortels in de grond. Wij raden je aan om aan allebei kanten van de boom een boompaal te plaatsen. Deze verbind je door middel van boomband. Bomenenzo.nl heeft ook een aanplantservice waar je gebruik van kunt maken. Bij ons ben je verzekerd van een lage prijs, dus scherpe prijzen en een veilige betaling. Naast de Steeneiken hebben wij ook andere bomen en planten, kleine bomen, verschillende groenblijvende bomen, Mediterrane bomen, de Blauwe Regen, Japanse Esdoorns (Aces Palmatum), diverse groenblijvende Leibomen, de meerstammige boom, kantenklaar hagen en vaste planten. Ook kun je bij ons de prachtige olijfboom kopen (Olea Europea) en diverse haagplanten bladverliezend. Neem een kijkje in ons ruime assortiment en laat je verrassen.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00